OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 23 lis 2017, 03:05

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: JiffyDos
PříspěvekNapsal: 28 úno 2017, 00:40 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 23 kvě 2013, 19:30
Příspěvky: 185
Bydliště: Východní Čechy
Has thanked: 2 times
Been thanked: 30 times
sandokan píše:
dnes jsem zjistil, že pokud mám nahozený JiffyDOS na UltimateII+, tak mi nenajede hra ACE2
chtěl jsem to ověřit v emulátoru VICE 64, ale zatím nevím jak nahodit JiffyDOS, vybral jsem místo kernal 8k bin co má JiffyDOS a v emulátoru se sice objeví JiffyDOS, ale nejde nic nahrát a spouští se warpmode


Takových her bude více,který nějakým způsobem využívaly Tape/RS232 rutiny, který v JiffyDosu už neexistujou,proto už originální upgrade přišel s přepínačem.

_________________
JMP $FCE2

C64, C128DCR, IDE64, 1541 Ultimate-II, MMC Replay, FC3, REU 2MB, Geroram512, NeoRAM 2MB, RR-Net, SilverSurfer, Wiznet64 , 1541-II,1571,1581,Oceanic


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: JiffyDos
PříspěvekNapsal: 28 úno 2017, 13:58 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 26 bře 2015, 17:45
Příspěvky: 221
Bydliště: Třebíč
Has thanked: 3 times
Been thanked: 23 times
o rozjel někdo JiffyDOS pod emulátorem?
warp jsem vyřešil, ale vždy když označím .prg soubor, tak mi emulátor odebere emulaci disketovky a nenajde to floppy

_________________
C64C, C64C s S-Video, floppy 1541-II 2x, Commodore monitor 1084, 1541 ultimate II+, FCIII, SD2IEC, XU1541


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: JiffyDos
PříspěvekNapsal: 28 úno 2017, 14:20 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 12 říj 2016, 07:29
Příspěvky: 91
Has thanked: 0 time
Been thanked: 7 times
Mám taky jeden dotaz: setkal se někdo s nutností vypínat JiffyDOS v disketovce 1541-II? Mile mě tam překvapila patice :)

_________________
Didaktik M, Atari 800XE, Commodore 64, PMD 85-1 .... a dál nebude NIC, bydlím v paneláku! :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: JiffyDos
PříspěvekNapsal: 28 úno 2017, 19:21 
Offline
Kecálek

Registrován: 16 kvě 2013, 12:18
Příspěvky: 182
Has thanked: 5 times
Been thanked: 30 times
Kiron píše:
Takových her bude více,který nějakým způsobem využívaly Tape/RS232 rutiny, který v JiffyDosu už neexistujou,proto už originální upgrade přišel s přepínačem.

No to nevim, programy co neschroupou Jiffydos bych já počítal na prstech ruky. Jestli to nebude tim Jiffy z cartridge (viz. poznámka o Černobylu)

Kiron píše:
o rozjel někdo JiffyDOS pod emulátorem?
warp jsem vyřešil, ale vždy když označím .prg soubor, tak mi emulátor odebere emulaci disketovky a nenajde to floppy

No jo, ale on C64 neumí nahrát .prg rovnou. V reálu musí být na disketě, když se z emulátoru nahrává přímo .prg na PC hadru, tak to je "nadstavba" toho emulátoru (a musí vypnout emulaci floppy). Aby běžela emulace floppy se vším všudy, musí být připojená D64.

Kiron píše:
Mám taky jeden dotaz: setkal se někdo s nutností vypínat JiffyDOS v disketovce 1541-II? Mile mě tam překvapila patice :)

Nou, jen semtam je potřeba vypnout v C64 (dle mých zkušeností).


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz