OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Zde me bt odkaz na vai retro prty

Právě je 28.09.2020, 16:41

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Flop 65
PříspěvekNapsal: 02.07.2020, 16:28 
Offline
Kecálek

Registrován: 18.11.2013, 20:27
Příspěvky: 96
Has thanked: 5 times
Been thanked: 109 times
Myslím, že vyšel nový Flop č. 65...

http://flop.atariportal.cz/

F.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Flop 65
PříspěvekNapsal: 08.07.2020, 23:26 
Offline
Kecka
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2016, 01:41
Příspěvky: 74
Bydliště: Jižák
Has thanked: 15 times
Been thanked: 34 times
Paráda, díky moc, na Diamondz 3 jsem se těšil jak malej a právě pokořuji 28 level a je to fakt bomba 8-) :like:
Jen víc takových her, po Diamondz si hned dám Dizzyho a možná udělám i mapku s návodem :dthu:

_________________
Mapky, návody a archiv Atari 8bit her
http://fly.atari.org aneb http://atari.panprase.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Flop 65
PříspěvekNapsal: 10.07.2020, 18:48 
Offline
Kecálek

Registrován: 18.11.2013, 20:27
Příspěvky: 96
Has thanked: 5 times
Been thanked: 109 times
Lukaso píše:
Paráda, díky moc, na Diamondz 3 jsem se těšil jak malej a právě pokořuji 28 level a je to fakt bomba 8-) :like:
Jen víc takových her, po Diamondz si hned dám Dizzyho a možná udělám i mapku s návodem :dthu:


Tak to rád slyším, že jsi v Diamondz až tak daleko. Levely jsem myslím udělal tentokrát poměrně těžké. A když to i Solarise přestalo při testování bavit, obával jsem se nejhoršího. :)

A Dizzy je samozřejmě identický s C64 verzí. Jediná změna je přidaná zkratka ve hře podle ZX verze, což jsem tam dodělal na Solarisovo neodbytné naléhání, protože tak to musí být a tak je to také správně.

F.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Flop 65
PříspěvekNapsal: 10.07.2020, 19:29 
Online
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:23
Příspěvky: 1722
Bydliště: Vsetín
Has thanked: 378 times
Been thanked: 630 times
Solaris se trápí ve 30. levelu Diamondz a doufá, že nikdy nevznikne Diamondz 4 :-).

_________________
ZX Spectrum, Amiga weby: cs.speccy.cz , ondraspo186.8u.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Flop 65
PříspěvekNapsal: 11.07.2020, 00:08 
Offline
Kecka
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2016, 01:41
Příspěvky: 74
Bydliště: Jižák
Has thanked: 15 times
Been thanked: 34 times
Tak já už Diamondz 3 dohrál, ty inovace jsou paráda, hlavně ta možnost posunu objektů mě baví. Ale musím uznat že některé levely bylo fakt peklo :suicide: :mrgreen:

Dizzyho jsem kdysi hrál na ZX u kámoše, skoro všechny díly, dělali jsme si na papír vlastní návody co jak a kde použít. I přestože jsme dokázali skoro všechny díly dohrát do konce, u některých jsme zakysli a u některých i po dokončení nám zbylo pár nevyužitých předmětů, u kterých jsme nikdy nepřišli na to co s nimi (moc jsme to pak už nezkoumali tak je možný že to tak je schválně). Jestli si ale dobře vybavuju není tou zkratkou to zmrazení vody? Matně si vybavuju, že tím šlo přeskočit slušný kus hry, bylo to něco s vodopádem a jezerem, na což jsme přišli až dodatečně a nevědomky se tak ochudili o kus hry. Trochu se při hraní zas v tom pohrabu a mapu s návodem se pokusím udělat pro oba způsoby dohrání (pokud jsou tedy plně funkční jak říkáš). ;)

_________________
Mapky, návody a archiv Atari 8bit her
http://fly.atari.org aneb http://atari.panprase.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Flop 65
PříspěvekNapsal: 12.07.2020, 09:15 
Online
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:23
Příspěvky: 1722
Bydliště: Vsetín
Has thanked: 378 times
Been thanked: 630 times
Tak jsem taky dorazil těch 33 levelů v Diamondz 3 :-).


Přílohy:
Diamondz3_end.png
Diamondz3_end.png [ 8.41 KiB | Zobrazeno 2571 krát ]

_________________
ZX Spectrum, Amiga weby: cs.speccy.cz , ondraspo186.8u.cz
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Flop 65
PříspěvekNapsal: 18.07.2020, 19:48 
Offline
Kecka
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2016, 01:41
Příspěvky: 74
Bydliště: Jižák
Has thanked: 15 times
Been thanked: 34 times
Gratulace za poctivě odvedenou práci. :like:

Pro zájemce zde posílám mapu s návodem na Dizzyho:
https://atari.panprase.cz/?action=detail&co=6620

_________________
Mapky, návody a archiv Atari 8bit her
http://fly.atari.org aneb http://atari.panprase.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Flop 65
PříspěvekNapsal: 18.07.2020, 20:00 
Online
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:23
Příspěvky: 1722
Bydliště: Vsetín
Has thanked: 378 times
Been thanked: 630 times
Zajímalo by mě, jestli jsi se dostal pro život od 9 vpravo. Podle mě to nelze.

_________________
ZX Spectrum, Amiga weby: cs.speccy.cz , ondraspo186.8u.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Flop 65
PříspěvekNapsal: 18.07.2020, 22:49 
Offline
Kecálek

Registrován: 18.11.2013, 20:27
Příspěvky: 96
Has thanked: 5 times
Been thanked: 109 times
Lukaso píše:
Gratulace za poctivě odvedenou práci. :like:

Pro zájemce zde posílám mapu s návodem na Dizzyho:
https://atari.panprase.cz/?action=detail&co=6620


Pěkně ty!

F.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Flop 65
PříspěvekNapsal: 19.07.2020, 10:55 
Offline
Kecka
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2016, 01:41
Příspěvky: 74
Bydliště: Jižák
Has thanked: 15 times
Been thanked: 34 times
solaris104 píše:
Zajímalo by mě, jestli jsi se dostal pro život od 9 vpravo. Podle mě to nelze.

Nedostal, tam mě taky zajímalo jestli se dá dostat do obrazovky vpravo od něj a legálním způsobem to nejde.
Viděl jsem ale někde na redditu nebo kde video týpka co se tam nějakým hackem na ZX dostal a když pak šel vpravo tak začal šikmo padat asi pěti prázdnými obrazovkami až dopadl do obrazovky vesnice kde je předmět 3.

Životy mi stačili takže všechny kvůli skóre jsem se posbírat nesnažil, podle mě nejde sebrat ani ten v obrazovce nad 26.
Předměty ve hře jdou všechny použít kromě 21 (a horseshoe magnet). Co s ním opravdu nevím, asi je to jen předmět navíc.

_________________
Mapky, návody a archiv Atari 8bit her
http://fly.atari.org aneb http://atari.panprase.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Flop 65
PříspěvekNapsal: 19.07.2020, 14:31 
Online
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:23
Příspěvky: 1722
Bydliště: Vsetín
Has thanked: 378 times
Been thanked: 630 times
Lukaso píše:
Životy mi stačili takže všechny kvůli skóre jsem se posbírat nesnažil, podle mě nejde sebrat ani ten v obrazovce nad 26.

Ten jde vzít. Skočíš k němu z výtahu.

_________________
ZX Spectrum, Amiga weby: cs.speccy.cz , ondraspo186.8u.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Flop 65
PříspěvekNapsal: 21.07.2020, 10:59 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 08.06.2015, 18:06
Příspěvky: 86
Has thanked: 33 times
Been thanked: 28 times
Uff, tak jsem taky dohrál Diamondz 3.

Už aby byla 4. ;)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Flop 65
PříspěvekNapsal: 22.07.2020, 09:38 
Offline
Kecálek

Registrován: 18.11.2013, 20:27
Příspěvky: 96
Has thanked: 5 times
Been thanked: 109 times
HardCore píše:
Uff, tak jsem taky dohrál Diamondz 3.

Už aby byla 4. ;)


Teda vy jste draci!

Další díl nemůžu vyloučit, ale ani slíbit. Přidávání nových levelů je hrozná práce, to musíš vědět nejlíp sám jako autor série Train.

F.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Flop 65
PříspěvekNapsal: 22.07.2020, 11:58 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 31.08.2014, 16:27
Příspěvky: 795
Bydliště: Praha
Has thanked: 56 times
Been thanked: 229 times
A máš na ty levely nějaký vizuální editor, nebo je to přímo ve zdrojáku?
HardCorovi jsem pro Train vizuální editor udělal (aby to nemusel dělat jako M. Němeček - pole čísel přímo ve zdrojáku), ale stejně jsem byl rád, že píšu engine :-).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Flop 65
PříspěvekNapsal: 22.07.2020, 14:41 
Offline
Kecálek

Registrován: 18.11.2013, 20:27
Příspěvky: 96
Has thanked: 5 times
Been thanked: 109 times
baktra píše:
A máš na ty levely nějaký vizuální editor, nebo je to přímo ve zdrojáku?
HardCorovi jsem pro Train vizuální editor udělal (aby to nemusel dělat jako M. Němeček - pole čísel přímo ve zdrojáku), ale stejně jsem byl rád, že píšu engine :-).


Ne, editor nemám, protože bych si ho neprogramátor nedokázal udělat. Takže to tam mlátím přímo do zdrojáku. Čili jedinej správnej hardcore jsem tu já. :lol:

F.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz