OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Registrujte se zde!

Právě je 15 lis 2018, 16:08

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: atari napájení dotaz
PříspěvekNapsal: 07 bře 2016, 08:27 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 21 kvě 2013, 13:19
Příspěvky: 947
Bydliště: Kutna York
Has thanked: 106 times
Been thanked: 159 times
utáhla by nějaká baterka z noťasu v provozu 8bit atárko? prostě ji jen připojit . . . a jet:)

_________________
ATARI IS THE BEST IN KNOWN UNIVERSE ( in whole unknown too, of course! )


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: atari napájení dotaz
PříspěvekNapsal: 07 bře 2016, 09:09 
Offline
Profík

Registrován: 27 črc 2013, 12:24
Příspěvky: 737
Has thanked: 12 times
Been thanked: 86 times
Proč by neutáhla? Akorát bys tam musel dát nějaký step down měnič na 5V.
Jednodušší by bylo přímo dát dovnitř dva články v sérii (nebo 4 sérioparalelně), případně nějaký plochý, ale taky by se to muselo měnit na stabilních 5V.
A úplně nejjednodušší je použít nějakou powerbanku, která dává alespoň 1A na USB. Ta by stačila jenom propojit.

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, ST, STE, MegaST, 7800, JaguarCD, Commodore C64, Amiga 500/Plus, 1200, CDTV, Sinclair QL + GC, Sharp MZ800, Sord M5, CPC 6128, Spectravideo SVI X'Press, Sony HB-750, Philips CDi 370, Ohio Scientific Challenger, Eureka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: atari napájení dotaz
PříspěvekNapsal: 07 bře 2016, 09:41 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 18 kvě 2013, 22:26
Příspěvky: 340
Has thanked: 20 times
Been thanked: 18 times
A co zobrazovalo?

Odesláno z mého HM 1SW pomocí Tapatalk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: atari napájení dotaz
PříspěvekNapsal: 07 bře 2016, 09:49 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 21 kvě 2013, 13:19
Příspěvky: 947
Bydliště: Kutna York
Has thanked: 106 times
Been thanked: 159 times
JOeAim píše:
A co zobrazovalo?

Odesláno z mého HM 1SW pomocí Tapatalk


hmmm . . to mě až do teďka nenapadlo:) nevim:)

snad jen ten PSone LCD . . nebo od prvního XBOXu je portable LCD

_________________
ATARI IS THE BEST IN KNOWN UNIVERSE ( in whole unknown too, of course! )


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: atari napájení dotaz
PříspěvekNapsal: 07 bře 2016, 10:17 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:40
Příspěvky: 1701
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 512 times
Been thanked: 371 times
Dneska je ruznejch LCD spousta, muzes treba zkusit nejakej ten monitorek do auta

_________________
www.atariportal.cz ~ www.krupkaj.cz/xgal ~ jaysoft.atari.org
Obrázek Disketový magazin Flop


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: atari napájení dotaz
PříspěvekNapsal: 06 pro 2016, 19:48 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 06 pro 2016, 17:38
Příspěvky: 154
Bydliště: Pezinok SK
Has thanked: 26 times
Been thanked: 8 times
ATARKO beží v pohode z USB powerbanku . Problem bude monitor lebo tie cinske LCD do auta potrebuju 10-12V . Asi by som to riešil POWERBANK + step up nakolko LCD má menší príkon ako ATARKO :)

_________________
JIL 800XL SIO2SD ,C=64C SD2IEC×Jiffydos,DIDAKTIK GAMA ,DIDAKTIK M ,A500 1MB +Gotek
SNES ,N64 ,NGC ,Wii ,WiiU ,Switch ,PS ,PS2 ,PS3 ,GB ,GBP ,GBC ,GBA ,GBAsp ,DS ,DSL ,3DS


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: atari napájení dotaz
PříspěvekNapsal: 28 úno 2017, 21:49 
Offline
Kecka
Uživatelský avatar

Registrován: 03 lis 2016, 20:01
Příspěvky: 46
Bydliště: Sereď, SR
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times
Ahojte.
Mám zdroj Voltcraft, kúpený v Conrade. Dá sa tam meniť výstupné napätie. Používal som ho na napájania LCD monitora pri nastavení na 12V. Dá sa samozrejme nastaviť aj na výstup 5V.
Mohol by som ho použiť na napájanie Atari 800XE?
Ide mi o to, či v napájaní Atari nie je nejaký zádrhel. Nerád by som ataríčko odpálil.

_________________
Atari 800 XE, XC12, Sio2sd, Sio2pc, cart.Toolbox III, Ultimate 1MB, SIDE2
http://www.rcportal.sk/kamil-u128/modely


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: atari napájení dotaz
PříspěvekNapsal: 28 úno 2017, 22:15 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 22:57
Příspěvky: 2607
Has thanked: 133 times
Been thanked: 176 times
Jedinej zadrhel je v tom, ze musis dat 5V na plus a zem na zem :)

_________________
ZX-81, ZX Spectrum, ZX Spectrum+, ZX Spectrum+2, Sinclair QL, Timex 1000 / 1500, CPC464, CPC6128, GX4000, Atari 2600 / 2600Jr, 600XL / 800XL / 130XE, Atari 260ST / 520ST / 1040ST / 1040STE / Mega / MegaSTE, C16, C64, C128, C128D, Amiga A500, Macintosh IIcx / IIvx / SE / LC II / 630 / 7300 / PowerMac G3 / G4 / G5, Laser210-8k / VZ200, Philips VG8010/8020, Canon V-20, Sony HitBit, Sanyo MPC-100, TI 99/4A, Didaktik Gama / M, IQ 151, PMD-85, MZ-700, PCW8256, Acorn Electron, CoCo, CoCo2, Oric Atmos, SGI Indy / Octane 2 / O2 / Indigo 2, HP-9000 715/80 a 715/100, IBM RS6000, Thomson MO5 / MO5E / MO6 / TO8, Dragon 32, Matra Alice, IBM PS/2 Model 30


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: atari napájení dotaz
PříspěvekNapsal: 28 úno 2017, 22:28 
Offline
Kecka
Uživatelský avatar

Registrován: 03 lis 2016, 20:01
Příspěvky: 46
Bydliště: Sereď, SR
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times
Díky. :-)

_________________
Atari 800 XE, XC12, Sio2sd, Sio2pc, cart.Toolbox III, Ultimate 1MB, SIDE2
http://www.rcportal.sk/kamil-u128/modely


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz