OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Byl jednou jeden nerd

Právě je 30.05.2020, 14:56

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: atari napájení dotaz
PříspěvekNapsal: 07.03.2016, 09:27 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 21.05.2013, 14:19
Příspěvky: 1215
Bydliště: Kutna York
Has thanked: 162 times
Been thanked: 185 times
utáhla by nějaká baterka z noťasu v provozu 8bit atárko? prostě ji jen připojit . . . a jet:)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: atari napájení dotaz
PříspěvekNapsal: 07.03.2016, 10:09 
Offline
Profík

Registrován: 27.07.2013, 13:24
Příspěvky: 909
Has thanked: 19 times
Been thanked: 106 times
Proč by neutáhla? Akorát bys tam musel dát nějaký step down měnič na 5V.
Jednodušší by bylo přímo dát dovnitř dva články v sérii (nebo 4 sérioparalelně), případně nějaký plochý, ale taky by se to muselo měnit na stabilních 5V.
A úplně nejjednodušší je použít nějakou powerbanku, která dává alespoň 1A na USB. Ta by stačila jenom propojit.

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, ST, STE, MegaST, 7800, JaguarCD, Commodore C64, Amiga 500/Plus, 1200, CDTV, Sinclair QL + GC, Sharp MZ800, Sord M5, CPC 6128, Spectravideo SVI X'Press, Sony HB-750, Philips CDi 370, Ohio Scientific Challenger, Eureka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: atari napájení dotaz
PříspěvekNapsal: 07.03.2016, 10:41 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 18.05.2013, 23:26
Příspěvky: 345
Has thanked: 20 times
Been thanked: 18 times
A co zobrazovalo?

Odesláno z mého HM 1SW pomocí Tapatalk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: atari napájení dotaz
PříspěvekNapsal: 07.03.2016, 10:49 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 21.05.2013, 14:19
Příspěvky: 1215
Bydliště: Kutna York
Has thanked: 162 times
Been thanked: 185 times
JOeAim píše:
A co zobrazovalo?

Odesláno z mého HM 1SW pomocí Tapatalk


hmmm . . to mě až do teďka nenapadlo:) nevim:)

snad jen ten PSone LCD . . nebo od prvního XBOXu je portable LCD


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: atari napájení dotaz
PříspěvekNapsal: 07.03.2016, 11:17 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:40
Příspěvky: 1802
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 587 times
Been thanked: 438 times
Dneska je ruznejch LCD spousta, muzes treba zkusit nejakej ten monitorek do auta

_________________
www.krupkaj.cz ~ www.atariportal.cz ~ jaysoft.atari.org
www.Atariada.cz >>> letos odložena na neurčito <<<
PL.Atariada.cz >>> 19. - 21. 6. 2020 <<<


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: atari napájení dotaz
PříspěvekNapsal: 06.12.2016, 20:48 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 06.12.2016, 18:38
Příspěvky: 258
Bydliště: Pezinok SK
Has thanked: 67 times
Been thanked: 10 times
ATARKO beží v pohode z USB powerbanku . Problem bude monitor lebo tie cinske LCD do auta potrebuju 10-12V . Asi by som to riešil POWERBANK + step up nakolko LCD má menší príkon ako ATARKO :)

_________________
JIL 800XL SIO2SD 320XE SDRIVE ,C=64C SD2IEC×Jiffydos,DIDAKTIK GAMA ,DIDAKTIK M ,A500 1MB +Gotek
NES,SNES ,N64 ,NGC ,Wii ,WiiU ,Switch ,PS ,PS2 ,PS3 ,GB ,GBP ,GBC ,GBA ,GBAsp ,DS ,DSL ,3DS


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: atari napájení dotaz
PříspěvekNapsal: 28.02.2017, 22:49 
Offline
Kecka
Uživatelský avatar

Registrován: 03.11.2016, 21:01
Příspěvky: 49
Bydliště: Sereď, SR
Has thanked: 5 times
Been thanked: 3 times
Ahojte.
Mám zdroj Voltcraft, kúpený v Conrade. Dá sa tam meniť výstupné napätie. Používal som ho na napájania LCD monitora pri nastavení na 12V. Dá sa samozrejme nastaviť aj na výstup 5V.
Mohol by som ho použiť na napájanie Atari 800XE?
Ide mi o to, či v napájaní Atari nie je nejaký zádrhel. Nerád by som ataríčko odpálil.

_________________
Atari 800 XE, XC12, Sio2sd, Sio2pc, cart.Toolbox III, Ultimate 1MB, SIDE2, Turbo Freezer 2011, Ultimate Cart
http://www.rcportal.sk/kamil-u128/modely


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: atari napájení dotaz
PříspěvekNapsal: 28.02.2017, 23:15 
Offline
Óm Nejvyšší
Uživatelský avatar

Registrován: 28.01.2016, 23:57
Příspěvky: 3570
Has thanked: 169 times
Been thanked: 271 times
Jedinej zadrhel je v tom, ze musis dat 5V na plus a zem na zem :)

_________________
Nikdy nediskutujte s blbcem. Stáhne vás na svoji úroveň a vyhraje zkušeností.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: atari napájení dotaz
PříspěvekNapsal: 28.02.2017, 23:28 
Offline
Kecka
Uživatelský avatar

Registrován: 03.11.2016, 21:01
Příspěvky: 49
Bydliště: Sereď, SR
Has thanked: 5 times
Been thanked: 3 times
Díky. :-)

_________________
Atari 800 XE, XC12, Sio2sd, Sio2pc, cart.Toolbox III, Ultimate 1MB, SIDE2, Turbo Freezer 2011, Ultimate Cart
http://www.rcportal.sk/kamil-u128/modely


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz