OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Reklama!

Právě je 18 úno 2019, 22:35

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: atari napájení dotaz
PříspěvekNapsal: 07 bře 2016, 08:27 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 21 kvě 2013, 13:19
Příspěvky: 1012
Bydliště: Kutna York
Has thanked: 117 times
Been thanked: 165 times
utáhla by nějaká baterka z noťasu v provozu 8bit atárko? prostě ji jen připojit . . . a jet:)

_________________
Who is that ***King Poison ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: atari napájení dotaz
PříspěvekNapsal: 07 bře 2016, 09:09 
Offline
Profík

Registrován: 27 črc 2013, 12:24
Příspěvky: 762
Has thanked: 12 times
Been thanked: 88 times
Proč by neutáhla? Akorát bys tam musel dát nějaký step down měnič na 5V.
Jednodušší by bylo přímo dát dovnitř dva články v sérii (nebo 4 sérioparalelně), případně nějaký plochý, ale taky by se to muselo měnit na stabilních 5V.
A úplně nejjednodušší je použít nějakou powerbanku, která dává alespoň 1A na USB. Ta by stačila jenom propojit.

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, ST, STE, MegaST, 7800, JaguarCD, Commodore C64, Amiga 500/Plus, 1200, CDTV, Sinclair QL + GC, Sharp MZ800, Sord M5, CPC 6128, Spectravideo SVI X'Press, Sony HB-750, Philips CDi 370, Ohio Scientific Challenger, Eureka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: atari napájení dotaz
PříspěvekNapsal: 07 bře 2016, 09:41 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 18 kvě 2013, 22:26
Příspěvky: 340
Has thanked: 20 times
Been thanked: 18 times
A co zobrazovalo?

Odesláno z mého HM 1SW pomocí Tapatalk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: atari napájení dotaz
PříspěvekNapsal: 07 bře 2016, 09:49 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 21 kvě 2013, 13:19
Příspěvky: 1012
Bydliště: Kutna York
Has thanked: 117 times
Been thanked: 165 times
JOeAim píše:
A co zobrazovalo?

Odesláno z mého HM 1SW pomocí Tapatalk


hmmm . . to mě až do teďka nenapadlo:) nevim:)

snad jen ten PSone LCD . . nebo od prvního XBOXu je portable LCD

_________________
Who is that ***King Poison ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: atari napájení dotaz
PříspěvekNapsal: 07 bře 2016, 10:17 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:40
Příspěvky: 1735
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 536 times
Been thanked: 383 times
Dneska je ruznejch LCD spousta, muzes treba zkusit nejakej ten monitorek do auta

_________________
www.atariportal.cz ~ www.krupkaj.cz/xgal ~ jaysoft.atari.org
www.Atariada.cz >>> 12. - 14. 4. 2019 <<<
PL.Atariada.cz >>> 7. - 9. 6. 2019 <<<


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: atari napájení dotaz
PříspěvekNapsal: 06 pro 2016, 19:48 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 06 pro 2016, 17:38
Příspěvky: 179
Bydliště: Pezinok SK
Has thanked: 29 times
Been thanked: 9 times
ATARKO beží v pohode z USB powerbanku . Problem bude monitor lebo tie cinske LCD do auta potrebuju 10-12V . Asi by som to riešil POWERBANK + step up nakolko LCD má menší príkon ako ATARKO :)

_________________
JIL 800XL SIO2SD ,C=64C SD2IEC×Jiffydos,DIDAKTIK GAMA ,DIDAKTIK M ,A500 1MB +Gotek
SNES ,N64 ,NGC ,Wii ,WiiU ,Switch ,PS ,PS2 ,PS3 ,GB ,GBP ,GBC ,GBA ,GBAsp ,DS ,DSL ,3DS


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: atari napájení dotaz
PříspěvekNapsal: 28 úno 2017, 21:49 
Offline
Kecka
Uživatelský avatar

Registrován: 03 lis 2016, 20:01
Příspěvky: 47
Bydliště: Sereď, SR
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times
Ahojte.
Mám zdroj Voltcraft, kúpený v Conrade. Dá sa tam meniť výstupné napätie. Používal som ho na napájania LCD monitora pri nastavení na 12V. Dá sa samozrejme nastaviť aj na výstup 5V.
Mohol by som ho použiť na napájanie Atari 800XE?
Ide mi o to, či v napájaní Atari nie je nejaký zádrhel. Nerád by som ataríčko odpálil.

_________________
Atari 800 XE, XC12, Sio2sd, Sio2pc, cart.Toolbox III, Ultimate 1MB, SIDE2
http://www.rcportal.sk/kamil-u128/modely


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: atari napájení dotaz
PříspěvekNapsal: 28 úno 2017, 22:15 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 22:57
Příspěvky: 2878
Has thanked: 146 times
Been thanked: 209 times
Jedinej zadrhel je v tom, ze musis dat 5V na plus a zem na zem :)

_________________
Nikdy nediskutujte s blbcem. Stáhne vás na svoji úroveň a vyhraje zkušeností.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: atari napájení dotaz
PříspěvekNapsal: 28 úno 2017, 22:28 
Offline
Kecka
Uživatelský avatar

Registrován: 03 lis 2016, 20:01
Příspěvky: 47
Bydliště: Sereď, SR
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times
Díky. :-)

_________________
Atari 800 XE, XC12, Sio2sd, Sio2pc, cart.Toolbox III, Ultimate 1MB, SIDE2
http://www.rcportal.sk/kamil-u128/modely


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz