OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Reklama!

Právě je 19 pro 2018, 04:28

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Problém s XC12
PříspěvekNapsal: 19 úno 2016, 18:22 
Offline
Prvnička

Registrován: 24 říj 2015, 13:43
Příspěvky: 22
Has thanked: 5 times
Been thanked: 4 times
Zdravím všetkých Ataristov. Dnes mi dorazila 800xe. Pripojil so ju k TV bez problémov a spravil Self test, ktorý prebehol OK. Avšak problém nastal keď som pripojil magneťák XC12. Nereaguje na žiadne tlačidlo na ovládaní okrem EJECT :lol: Viete mi niekto poradiť v čom bude asi chyba. Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém s XC12
PříspěvekNapsal: 19 úno 2016, 20:14 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7611
Bydliště: Praha
Has thanked: 963 times
Been thanked: 893 times
No on zareaguje, až mu dáš příkaz z compu. Tj. například zmáčkneš play, ale roztočí se, až dáš CLOAD (alespoň si myslím, že to tak bylo - kazeťák jsem už nepoužíval dlouho :-) ).

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém s XC12
PříspěvekNapsal: 19 úno 2016, 21:46 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 08:15
Příspěvky: 1706
Bydliště: Brno
Has thanked: 410 times
Been thanked: 138 times
Co si pamatuju z 92 roku, tak kazeťák řídí Atari :).

_________________
Amiga - PMD 85
Kafasoft


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém s XC12
PříspěvekNapsal: 19 úno 2016, 22:14 
Offline
Prvnička
Uživatelský avatar

Registrován: 09 úno 2015, 15:13
Příspěvky: 15
Bydliště: Olomoucko
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times
Zkus zadat příkaz CLOAD pro otestování, a ještě záleží na tom jestli je tam Turbo. To se nahrává jiným způsobem.

_________________
Didaktk M + D40 + DivIDE, KOMPAKT, GAMA, ZX 81, ZX Spectrum 48k, ZX Spectrum +, 128+2 grey, 128+3, ATARI 130XE, 800XE/XL+SDdrive, 1040 STE, Commodore C64 + EF3, C64-II + FDD 1541, SD2IEC, Amiga 500 (1MB), Amiga 1200 + ACA1221 + GOTEK, A 600+furia


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém s XC12
PříspěvekNapsal: 19 úno 2016, 23:30 
Offline
Prvnička

Registrován: 24 říj 2015, 13:43
Příspěvky: 22
Has thanked: 5 times
Been thanked: 4 times
rastoch píše:
Zkus zadat příkaz CLOAD pro otestování, a ještě záleží na tom jestli je tam Turbo. To se nahrává jiným způsobem.

Skúšal som aj to, a vôbec nereaguje. raz sa kazeťák spustil a vyhodilo mi chybu 140. po resete znovu nereaguje ani na start+option a ani na cload.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém s XC12
PříspěvekNapsal: 20 úno 2016, 10:21 
Offline
Prvnička
Uživatelský avatar

Registrován: 09 úno 2015, 15:13
Příspěvky: 15
Bydliště: Olomoucko
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times
Co SIO konektor na XC12 ? Zkontroluj kontakty jestli nejsou zoxidované (ppr. vyčistit), nebo proměřit kabel. Může tam být zalomený drát.

_________________
Didaktk M + D40 + DivIDE, KOMPAKT, GAMA, ZX 81, ZX Spectrum 48k, ZX Spectrum +, 128+2 grey, 128+3, ATARI 130XE, 800XE/XL+SDdrive, 1040 STE, Commodore C64 + EF3, C64-II + FDD 1541, SD2IEC, Amiga 500 (1MB), Amiga 1200 + ACA1221 + GOTEK, A 600+furia


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém s XC12
PříspěvekNapsal: 20 úno 2016, 10:37 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25 kvě 2014, 11:29
Příspěvky: 1412
Bydliště: Praha
Has thanked: 189 times
Been thanked: 260 times
A co jsi vlastně zkoušel ? Načíst nějaké kazety co k tomu byly ?
A nebo uložit a načíst nějaký svůj, např.Basic, prográmek ?

Prostě pokud dáš CLOAD musí fungovat PLAY a přetáčení. Pokud ne je potřeba měřit na SIO.
Zem jsou piny 4 a 6, napájení pin 10. Ovládání motoru je pin 8.
Ale bůh-ví kde to leželo, může být jetý řemínek atd.

_________________
Atari 65XE, 600XL, 800, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A600, A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém s XC12
PříspěvekNapsal: 23 úno 2016, 13:50 
Offline
Prvnička

Registrován: 24 říj 2015, 13:43
Příspěvky: 22
Has thanked: 5 times
Been thanked: 4 times
rEVERz píše:
A co jsi vlastně zkoušel ? Načíst nějaké kazety co k tomu byly ?
A nebo uložit a načíst nějaký svůj, např.Basic, prográmek ?

Prostě pokud dáš CLOAD musí fungovat PLAY a přetáčení. Pokud ne je potřeba měřit na SIO.
Zem jsou piny 4 a 6, napájení pin 10. Ovládání motoru je pin 8.
Ale bůh-ví kde to leželo, může být jetý řemínek atd.


Skúšal som kazetu čo bola k tomu (mali by tam byť nejaké programy). Nakoniec som ho rozobral a prečistil(kopec prachu a iného bordelu). Magneťák už ide len mám problém nahrať tie programy. Buď mi vyhodí boot error alebo vyskočí self test. Skúsim ešte trik z Didaktiku a pohrať sa s hlavou magneťáku resp. zohnať niekde iné kazety.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém s XC12
PříspěvekNapsal: 06 pro 2016, 19:41 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 06 pro 2016, 17:38
Příspěvky: 154
Bydliště: Pezinok SK
Has thanked: 26 times
Been thanked: 8 times
Treba spustit SELFTEST pomocou prikazu "B."
stacit RESET a podrzat START po zvukovom signale stlac PLAY a potvrd stlacenim SPACEBAR-u
Ak mas funkcny program mal by sa nacitat a spustit. Program musi byt v standardnej rychlosti.
Ak mas turbo treba najskor nahrat nejaky turbo driver.
Osobne odporucam zainvestovat do SIO2SD alebo niecoho podobneho.

_________________
JIL 800XL SIO2SD ,C=64C SD2IEC×Jiffydos,DIDAKTIK GAMA ,DIDAKTIK M ,A500 1MB +Gotek
SNES ,N64 ,NGC ,Wii ,WiiU ,Switch ,PS ,PS2 ,PS3 ,GB ,GBP ,GBC ,GBA ,GBAsp ,DS ,DSL ,3DS


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz