OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

HVDOSdev2019!

Právě je 20 čer 2019, 22:13

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: SDrive a spouštění programů
PříspěvekNapsal: 05 říj 2016, 21:05 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25 kvě 2014, 12:29
Příspěvky: 1491
Bydliště: Praha
Has thanked: 210 times
Been thanked: 296 times
Já myslím, že je to rozšíření RAMBO ve kterém nefunguje samostatný přístup ANTICu do rozšířené paměti.
Ale pak mi nesedí nefungující SelfTest na tom obrázku...
A lze to rozšíření na tvém stroji vypnout ?

_________________
Atari 65XE, 600XL, 400, 800, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A600, A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SDrive a spouštění programů
PříspěvekNapsal: 06 říj 2016, 17:57 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 19:27
Příspěvky: 1113
Has thanked: 241 times
Been thanked: 229 times
rEVERz píše:
Já myslím, že je to rozšíření RAMBO ve kterém nefunguje samostatný přístup ANTICu do rozšířené paměti.
Ale pak mi nesedí nefungující SelfTest na tom obrázku...
A lze to rozšíření na tvém stroji vypnout ?


Nevim. Je tam jeste jeden maly prepinac a mozna je na to, ale kdyz jsem to zkousel, tak to nic nedelalo. Zkusim to jeste znovu s tim testovacim programem.
Tady je fotka vnitrku.

http://tinypic.com/r/v6t2pt/9

Edit: ten prepinac prepina nejake adresovani te RAM, nevim o co jde. Po prepnuti jsou v tom programu kulicky jinde. Vypnout se to zda se neda :(

_________________
Have you played ATARI today?
blog.tenshi.cz | 8-bitstuff.com | soundcloud | bandcamp


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SDrive a spouštění programů
PříspěvekNapsal: 06 říj 2016, 18:17 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25 kvě 2014, 12:29
Příspěvky: 1491
Bydliště: Praha
Has thanked: 210 times
Been thanked: 296 times
Fuj, nemám rád tyhle interní rozšíření :poke:
Ten přepínač asi mění rozšíření Rambo/CompyShop. To se pozná přes ten XRAM.
Možná by stálo za to vyzkoušet to co nejde v souvislosti s volbou typu rozšíření.
To dělal někdo místní ?

Já osobně bych vyhodil ten humus okolo rozšířené ram, nechal tam jen to stereo a qmeg.
No a zakoupil od Ctirada externí rozšíření ramky ;-)

_________________
Atari 65XE, 600XL, 400, 800, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A600, A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SDrive a spouštění programů
PříspěvekNapsal: 06 říj 2016, 18:46 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 19:27
Příspěvky: 1113
Has thanked: 241 times
Been thanked: 229 times
rEVERz píše:
Fuj, nemám rád tyhle interní rozšíření :poke:
Ten přepínač asi mění rozšíření Rambo/CompyShop. To se pozná přes ten XRAM.
Možná by stálo za to vyzkoušet to co nejde v souvislosti s volbou typu rozšíření.
To dělal někdo místní ?

Já osobně bych vyhodil ten humus okolo rozšířené ram, nechal tam jen to stereo a qmeg.
No a zakoupil od Ctirada externí rozšíření ramky ;-)


Nevím kdo to dělal, koupil jsem to už tak. Jen jsem si tam dodělal stereo a s-video. Nevím co je na tom fuj. Je to moje jediné atari. Nechce se mi vyhazovat peníze za něco, co už v podstatě mám.

_________________
Have you played ATARI today?
blog.tenshi.cz | 8-bitstuff.com | soundcloud | bandcamp


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SDrive a spouštění programů
PříspěvekNapsal: 06 říj 2016, 19:00 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25 kvě 2014, 12:29
Příspěvky: 1491
Bydliště: Praha
Has thanked: 210 times
Been thanked: 296 times
Factor6 píše:
Nevím co je na tom fuj. Je to moje jediné atari. Nechce se mi vyhazovat peníze za něco, co už v podstatě mám.
No nevím, mě to přijde přinejmenším ošklivé.
A hlavně taky blbě opravitelné. Máš třeba k tomu rozšíření schéma ? V těhle věcech se hrabat to je mnohdy za trest.
Jistě, každý máme asi jiný vkus ;-)

Ale vraťme se k tomu problému vypnutí Basic s AtariOS. Zkoušel jsi spustit tu Millipede v tom druhém módu rozšíření ?
Jinak lze taky vyzkoušet zda klávesa Option chodí, třeba v Basic.
10 ?PEEK(53279):G.10
Při stisku Option je hodnota rovna 3.

_________________
Atari 65XE, 600XL, 400, 800, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A600, A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SDrive a spouštění programů
PříspěvekNapsal: 06 říj 2016, 19:21 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 19:27
Příspěvky: 1113
Has thanked: 241 times
Been thanked: 229 times
rEVERz píše:
Factor6 píše:
Nevím co je na tom fuj. Je to moje jediné atari. Nechce se mi vyhazovat peníze za něco, co už v podstatě mám.
No nevím, mě to přijde přinejmenším ošklivé.
A hlavně taky blbě opravitelné. Máš třeba k tomu rozšíření schéma ? V těhle věcech se hrabat to je mnohdy za trest.
Jistě, každý máme asi jiný vkus ;-)

Ale vraťme se k tomu problému vypnutí Basic s AtariOS. Zkoušel jsi spustit tu Millipede v tom druhém módu rozšíření ?
Jinak lze taky vyzkoušet zda klávesa Option chodí, třeba v Basic.
10 ?PEEK(53279):G.10
Při stisku Option je hodnota rovna 3.


Mě bylo jedno, jak to vypadá, šlo mi o Atari s rozšířením, v té době jiné k mání nebylo a tohle jsem měl levně.
Ano, Millipede jde i s přepnutím na (asi) Compy Shop.
Jak se leze se zapnutým QMEGem do Basicu? Když z SDrive menu dám Q a Y tak se octnu v QMEGu. A dál nevím.

_________________
Have you played ATARI today?
blog.tenshi.cz | 8-bitstuff.com | soundcloud | bandcamp


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SDrive a spouštění programů
PříspěvekNapsal: 06 říj 2016, 19:38 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 19:27
Příspěvky: 1113
Has thanked: 241 times
Been thanked: 229 times
Aha. :beer:
Už vím v čem byl problém. Option nefungoval díky nějak poškozené membráně u klávesnice. Po povytáhnutí z desky začal fungovat, s vypnutým QMEG a Resetu s držením Option Millipede funguje.

Nicméně ten mrtvý SelfTest stále přetrvává.

_________________
Have you played ATARI today?
blog.tenshi.cz | 8-bitstuff.com | soundcloud | bandcamp


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SDrive a spouštění programů
PříspěvekNapsal: 06 říj 2016, 19:51 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25 kvě 2014, 12:29
Příspěvky: 1491
Bydliště: Praha
Has thanked: 210 times
Been thanked: 296 times
Factor6 píše:
Aha. :beer:
Už vím v čem byl problém. Option nefungoval díky nějak poškozené membráně u klávesnice. Po povytáhnutí z desky začal fungovat, s vypnutým QMEG a Resetu s držením Option Millipede funguje.

Nicméně ten mrtvý SelfTest stále přetrvává.
Tak jej vyzkoušej s tím druhým módem rozšíření ram.
On se ten bit používá pro CompyShop, ale pro RAMBOX ne. Ale záleží jak je tam ten bastl proveden,no.

_________________
Atari 65XE, 600XL, 400, 800, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A600, A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz