OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

HVDOSdev2019!

Právě je 16 zář 2019, 00:57

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Turbo a Turgen
PříspěvekNapsal: 16 črc 2015, 09:41 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 12:46
Příspěvky: 2198
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 79 times
Been thanked: 154 times
Hraji si tu z Atari 800 a snažím se pomocí Turgenu a drátové kazety nahrát nějaké gamesy.
Pochopil jsem asi vše, ale mám pár otázek.

Podařilo se mě nahrát program který převedu do klasiky.
Ale nedaří se ně nahrávat věci v Turbu.
Zřejmě nemám Turbo úpravu na kazeťáku.
Tady (http://atari.turiecfoto.sk/soft/) jsem sehnal Turbo (TURBO 2000 RICHTER)

Když chci Turgenem nahrávat z PC hry v Turbu 2000, je nutné mít úpravu na kazeťáku ?
Jek se jmenuje turbo které hází pruhy při nahrávání ? (Turbo Richter mě je nehází, má to spojitost z otázkou č1?)

Dík za rady.

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turbo a Turgen
PříspěvekNapsal: 16 črc 2015, 11:12 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 19:30
Příspěvky: 191
Has thanked: 17 times
Been thanked: 39 times
Jo musíš mít upravenej kazeťák, jinak neuvidíš nic. Jinak postupuješ správně.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turbo a Turgen
PříspěvekNapsal: 16 črc 2015, 21:29 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 31 srp 2014, 16:27
Příspěvky: 683
Bydliště: Praha
Has thanked: 48 times
Been thanked: 176 times
Rád bych doplnil dvě poznámky:

1. Jeden z nejjednoduších způsobů jak poznat, že magnetofon má turbo úpravu je rozebrat konektor, kterým se připojuje k počítači. Když je v něm dopájený kondenzátor, pak magnetofon úpravu má.

2. Turgen umí turbo zavaděč předřadit sám, v nastavení zásuvného modulu stačí zaškrtnout volbu "Prepend universal turbo loader". Zavaděč je samozřejmě v klasice, takže nahrávat se START+OPTION. Také se lépe hodí pro použití s kazetovým adaptérem, protože po zobrazení jména souboru nikdy nečeká na stisk klávesy.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turbo a Turgen
PříspěvekNapsal: 26 úno 2016, 13:19 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 19:53
Příspěvky: 275
Bydliště: Praha
Has thanked: 69 times
Been thanked: 40 times
Jelikos mam cartridge s Univerzal Turbem, tak zavadec nepouzivam... Dostal jsem se i na 5000 a je to cvrkot... Okolo 4000 to funguje spolehlive...

_________________
Atari 2600 7800 600XL 800XL/XE 130XE 320XE 1040STE/STFM LYNX, Sinclair ZX+ QL, Amiga 500 1200, Malina + Nejake to PC navic...


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz