OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

HVDOSdev2019!

Právě je 20 zář 2019, 18:03

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Atari 800 vs 130XE
PříspěvekNapsal: 03 lis 2013, 23:34 
Offline
Profík

Registrován: 27 črc 2013, 13:24
Příspěvky: 798
Has thanked: 13 times
Been thanked: 94 times
Tady je jednoduchý test v BASICu, který zobrazí buď plynulé přechody (viz obrázek tam) nebo namísto některých odstínů budou černé proužky. http://atariage.com/forums/topic/131365-is-there-easy-test-for-bad-gtia-in-late-model-xe-china/#entry1583921

Kromě výměny GTIA existují i fixy za pomoci nějakých hradel. Něco udělal kdysi Bernášek, ale to léčí pouze symptomy. Pak je nějaký alternativní na atariage fóru, co léčí příčinu a snad je i jednodušší.

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, ST, STE, MegaST, 7800, JaguarCD, Commodore C64, Amiga 500/Plus, 1200, CDTV, Sinclair QL + GC, Sharp MZ800, Sord M5, CPC 6128, Spectravideo SVI X'Press, Sony HB-750, Philips CDi 370, Ohio Scientific Challenger, Eureka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Atari 800 vs 130XE
PříspěvekNapsal: 03 lis 2013, 23:45 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 19:40
Příspěvky: 1786
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 566 times
Been thanked: 427 times
dex píše:
Jeden?
Jde o režimy 9, 10 a 11.


Presne tak, nektere mody jdou napravit upravou podle Jirky Bernaska. Popis je ve Flopu c 43.
BTW stranka Flopu je od minuleho vikendu umistena na http://flop.atariportal.cz

_________________
www.atariportal.cz ~ www.krupkaj.cz/xgal ~ jaysoft.atari.org
www.Atariada.cz >>> 12. - 14. 4. 2019 <<<
PL.Atariada.cz >>> 7. - 9. 6. 2019 <<<


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Atari 800 vs 130XE
PříspěvekNapsal: 17 říj 2015, 11:43 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 19:23
Příspěvky: 1401
Bydliště: Vsetín
Has thanked: 301 times
Been thanked: 519 times
Operace Arabáče se podařila a chudákovi jsem vyměnil vadné GTIA. S odsávačkou ZD-915 to zase nebyl problém. Zajímavé je, že i ROM má natvrdo napájenou na desce a ne v patici. GTIA jsem otestoval v programu SysInfo v.2.24.


Přílohy:
GTIA_OK.JPG
GTIA_OK.JPG [ 100.17 KiB | Zobrazeno 1723 krát ]
GTIA_bug.JPG
GTIA_bug.JPG [ 128.69 KiB | Zobrazeno 1723 krát ]

_________________
ZX Spectrum, Amiga weby: cs.speccy.cz , ondraspo186.8u.cz
Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz