OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Reklama!

Právě je 17 pro 2018, 01:12

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 90 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 01 dub 2018, 12:45 
Offline
Kecálek

Registrován: 17 kvě 2017, 11:13
Příspěvky: 78
Bydliště: Nováky, SK
Has thanked: 84 times
Been thanked: 11 times
Nie som príliš elektronicky zdatný, preto sa mi, prosím, nevysmejte za otázku:
Nám, XE-čkárom, zostala redukcia pre XL. Dala by sa nejako upraviť tak, aby sa do nej dal zasunúť cartridge? Nieže by to bola nejaká nutnosť, len ma to tak zaujalo. ;)

_________________
8-bit
:atari:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 01 dub 2018, 21:47 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 18 kvě 2013, 18:08
Příspěvky: 162
Has thanked: 17 times
Been thanked: 39 times
Otkin píše:
Kamil píše:
http://www.horus.com/~hias/freezer/turbo-freezer-2011/
Súbor na spodku. ;-)

Vďaka! :like:


Tam je zastarala verze. Stahnete si tady verzi 3.11 ;) .


Přílohy:
Freezer2011.rar [66.03 KiB]
52 krát

_________________
************************************************
AMIGA 1200D * ATARI 130XE 800XE 800XL * C64
************************************************
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 01 dub 2018, 21:57 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 18 kvě 2013, 18:08
Příspěvky: 162
Has thanked: 17 times
Been thanked: 39 times
Kamil píše:
Otázka na skúsenejších: ako do freezera dostanete obraz cartu Atarimax, vytvorený v Maxflash studio?


Nezapomen, ze TF ma o 64k mensi kapacitu nez AtariMax 8Mbit(1MB). Tak kdyz neco budes tvorit v MaxFlash studiu tak max. 960k ! ;)

_________________
************************************************
AMIGA 1200D * ATARI 130XE 800XE 800XL * C64
************************************************


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 01 dub 2018, 22:31 
Offline
Kecálek

Registrován: 17 kvě 2017, 11:13
Příspěvky: 78
Bydliště: Nováky, SK
Has thanked: 84 times
Been thanked: 11 times
Mr.Gorgos píše:
Otkin píše:
Kamil píše:
http://www.horus.com/~hias/freezer/turbo-freezer-2011/
Súbor na spodku. ;-)

Vďaka! :like:


Tam je zastarala verze. Stahnete si tady verzi 3.11 ;) .

Našiel som tam tých verzií viac, ale čo som zatiaľ stihol skúsiť, zakaždým mi píše, že sa nenašiel TF čip. Robím niečo zle? Robím to podľa videonávodu, link som sem už pridával.

_________________
8-bit
:atari:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 01 dub 2018, 23:24 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 18 kvě 2013, 18:08
Příspěvky: 162
Has thanked: 17 times
Been thanked: 39 times
Otkin píše:
Našiel som tam tých verzií viac, ale čo som zatiaľ stihol skúsiť, zakaždým mi píše, že sa nenašiel TF čip. Robím niečo zle? Robím to podľa videonávodu, link som sem už pridával.


A jake jine verze si tam prosim te nasel ? Ja tam vidim jen 3.10 .

Cetl si navod (odkaz na nej i na ten videonavod je uz pekne dlouho v prvnim prispevku tohoto vlakna)?! Co takle "Flash_WE" - ON.

Bavime se zde o verzi "Freezer2011" - nezamenovat s verzi "Freezer2005" !

_________________
************************************************
AMIGA 1200D * ATARI 130XE 800XE 800XL * C64
************************************************


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 02 dub 2018, 07:35 
Offline
Kecka
Uživatelský avatar

Registrován: 03 lis 2016, 20:01
Příspěvky: 46
Bydliště: Sereď, SR
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times
Mr.Gorgos píše:
Kamil píše:
Otázka na skúsenejších: ako do freezera dostanete obraz cartu Atarimax, vytvorený v Maxflash studio?


Nezapomen, ze TF ma o 64k mensi kapacitu nez AtariMax 8Mbit(1MB). Tak kdyz neco budes tvorit v MaxFlash studiu tak max. 960k ! ;)

Díky. Už som to zvládol. Najprv sam si myslel, že musím zo Studia vyexportovať súbor o veľkosti 960. To sa nedá.
Takže export-import súbor .bin má veľkosť normálne 1024 kb, ale dáta v ňom max. 960 kb. A ten napáliť doTF ROM.
Alebo 370 kb do TF RAM.
OK?

_________________
Atari 800 XE, XC12, Sio2sd, Sio2pc, cart.Toolbox III, Ultimate 1MB, SIDE2
http://www.rcportal.sk/kamil-u128/modely


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 02 dub 2018, 09:54 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 18 kvě 2013, 18:08
Příspěvky: 162
Has thanked: 17 times
Been thanked: 39 times
Kamil píše:
Díky. Už som to zvládol. Najprv sam si myslel, že musím zo Studia vyexportovať súbor o veľkosti 960. To sa nedá.
Takže export-import súbor .bin má veľkosť normálne 1024 kb, ale dáta v ňom max. 960 kb. A ten napáliť doTF ROM.
Alebo 370 kb do TF RAM.
OK?


Ano, presne tak.

_________________
************************************************
AMIGA 1200D * ATARI 130XE 800XE 800XL * C64
************************************************


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 02 dub 2018, 10:40 
Offline
Kecálek

Registrován: 17 kvě 2017, 11:13
Příspěvky: 78
Bydliště: Nováky, SK
Has thanked: 84 times
Been thanked: 11 times
Mr.Gorgos píše:
A jake jine verze si tam prosim te nasel ? Ja tam vidim jen 3.10 .

Cetl si navod (odkaz na nej i na ten videonavod je uz pekne dlouho v prvnim prispevku tohoto vlakna)?! Co takle "Flash_WE" - ON.

Bavime se zde o verzi "Freezer2011" - nezamenovat s verzi "Freezer2005" !



Návod mám samozrejme stiahnutý a video som videl asi stokrát. Žiaľ moja anglina na to nestačí. Z videa počujem iba bla-bla a návodom sa len z ťažkosťami prekúšem. Takže veľa vecí robím iba skusmo. Ale asi som si tým vyrobil iný problém (teraz ma môžeš ukameňovať :slap: ). Nenapadlo mi, že ten program je vlastne už na TF a ja som si ho asi prepísal. Teraz keď dám default mode, tak mám v prvých troch bankách tie hry z atarimaxu. Takže fčul čo? Nanovo firmware? :?: :?: :?:

:lamer:

_________________
8-bit
:atari:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 02 dub 2018, 12:01 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 18 kvě 2013, 18:08
Příspěvky: 162
Has thanked: 17 times
Been thanked: 39 times
Otkin píše:
Mr.Gorgos píše:
A jake jine verze si tam prosim te nasel ? Ja tam vidim jen 3.10 .

Cetl si navod (odkaz na nej i na ten videonavod je uz pekne dlouho v prvnim prispevku tohoto vlakna)?! Co takle "Flash_WE" - ON.

Bavime se zde o verzi "Freezer2011" - nezamenovat s verzi "Freezer2005" !



Návod mám samozrejme stiahnutý a video som videl asi stokrát. Žiaľ moja anglina na to nestačí. Z videa počujem iba bla-bla a návodom sa len z ťažkosťami prekúšem. Takže veľa vecí robím iba skusmo. Ale asi som si tým vyrobil iný problém (teraz ma môžeš ukameňovať :slap: ). Nenapadlo mi, že ten program je vlastne už na TF a ja som si ho asi prepísal. Teraz keď dám default mode, tak mám v prvých troch bankách tie hry z atarimaxu. Takže fčul čo? Nanovo firmware? :?: :?: :?:

:lamer:


Neboj ten TF je neznicitelnej :D .

Stahni si tu verzi 3.11 tady z OC. Ve slozce mas soubor "freezer2011.atr" ten nahraj treba pomoci SDRIVE - jdi do DOSu a nalouduj FLASH.com. To je takovej spravcovskej program TF. Pomoci nej muzes z flash vse vymazat popr. nahrat novy firmware. Vse potrebne je v tom souboru *.atr.

_________________
************************************************
AMIGA 1200D * ATARI 130XE 800XE 800XL * C64
************************************************


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 02 dub 2018, 14:27 
Offline
Kecálek

Registrován: 17 kvě 2017, 11:13
Příspěvky: 78
Bydliště: Nováky, SK
Has thanked: 84 times
Been thanked: 11 times
Mr.Gorgos píše:
Neboj ten TF je neznicitelnej :D .

Tak to mi odľahlo. :)
Pohral som sa s tým, (pred tým som netušil čo mám hľadať) a podarilo sa mi dať TF do pôvodného stavu. Tak môžem ďalej experimentovať. :D
Ďakujem za rady.

_________________
8-bit
:atari:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 30 zář 2018, 16:13 
Offline
Radil

Registrován: 14 říj 2013, 22:12
Příspěvky: 309
Has thanked: 188 times
Been thanked: 15 times
zdravim,

zkousel nekdo ten xilinx programovat pres svf? nemam nainstalovane to jejich prostredi, takze abych se tomu vyhnul, tak jsem si rikal, ze pouziju asix forte (maji na to sw jtagplay) a ten svf, ktery je soucasti puvodniho zipu freezer-logic-121118.zip. bohuze mi to vzdy hned na zacatku konci chybou a snazim se prijit na to, kde je problem...

FORTE: UCC = 3.3V
Using FORTE S/N A6040870
Reading file Z:\home\rpolasek\Desktop\download\8bit\atari\my_hw\turbo freezer 2011\TurboFreezer.svf
Info: TCK frequency set to 3 000 000 Hz, using SPI MODE 0
// Created using Xilinx Cse Software [ISE - 12.4]
// Date: Sun Nov 18 14:44:21 2012
Warning: Ignoring maximum frequency 1 000 000 Hz
Info: TCK frequency set to 3 000 000 Hz, using SPI MODE 0
//Operation: Program -p 0 -e -v
//Loading device with 'idcode' instruction.
//Check for Read/Write Protect.
//Boundary Scan Chain Contents
//Position 1: xc95144xl
// Loading devices with 'ispen' or 'bypass' instruction.
// Loading devices with 'fbulk' instruction.
Runtest recalculated from 200000 TCK to 200001 µs
Info: Runtest timing adjusted by 100% from 200 001 µs to 400002 µs.
// Loading devices with 'conld' or 'bypass' instruction.
Runtest recalculated from 100 TCK to 101 µs
Info: Runtest timing adjusted by 100% from 101 µs to 202 µs.
// Loading devices with 'ispen' or 'bypass' instruction.
// Loading device with 'fpgm' instruction.
Runtest recalculated from 20000 TCK to 20001 µs
Info: Runtest timing adjusted by 100% from 20 001 µs to 40002 µs.
Runtest recalculated from 20000 TCK to 20001 µs
Info: Runtest timing adjusted by 100% from 20 001 µs to 40002 µs.
Runtest recalculated from 20000 TCK to 20001 µs
Info: Runtest timing adjusted by 100% from 20 001 µs to 40002 µs.
Runtest recalculated from 20000 TCK to 20001 µs
Info: Runtest timing adjusted by 100% from 20 001 µs to 40002 µs.
Runtest recalculated from 20000 TCK to 20001 µs
Info: Runtest timing adjusted by 100% from 20 001 µs to 40002 µs.
Runtest recalculated from 20000 TCK to 20001 µs
Info: Runtest timing adjusted by 100% from 20 001 µs to 40002 µs.
Runtest recalculated from 20000 TCK to 20001 µs
Info: Runtest timing adjusted by 100% from 20 001 µs to 40002 µs.
Runtest recalculated from 20000 TCK to 20001 µs
Info: Runtest timing adjusted by 100% from 20 001 µs to 40002 µs.
Error on SDR instruction:
Expected: 10xx xxxx xxxx xxxx xxxx xxxx xxxx xxxx xxxx xxxx xxxx xxxx xxxx xxxx xxxx xxxx xxxx xxxx xxxx xxxx xx
Read: 11xx xxxx xxxx xxxx xxxx xxxx xxxx xxxx xxxx xxxx xxxx xxxx xxxx xxxx xxxx xxxx xxxx xxxx xxxx xxxx xx
!! ERROR !! File processing failed


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 30 zář 2018, 16:25 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25 kvě 2014, 11:29
Příspěvky: 1412
Bydliště: Praha
Has thanked: 189 times
Been thanked: 260 times
Nezkoušel jsem to v případě Freezer_u, ale u EasyFlash3 mi téměř vždy ten player zamknul
Xilinx tak, že jsem jej pak musel přes JTAG odemknout :-(

_________________
Atari 65XE, 600XL, 800, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A600, A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 01 říj 2018, 19:53 
Offline
Radil

Registrován: 14 říj 2013, 22:12
Příspěvky: 309
Has thanked: 188 times
Been thanked: 15 times
tak se mne to povedlo tam ten svf dostat, ale byl to boj. na napajeni z asix forte se neda spolehnout, zda se, takze to vyresilo pripojeni externiho napajeni. proste jsem to strcil do toho xl slotu, tam pripojil 5V a uz to pres jtag frcelo.

objevil se ale jiny problem. at delam co delam, tak kdyz spustim flash.com, abych mu vypalil freezer.rom, tak mi hlasi "no or unknown flash" a ze mam checknout write enable switch, ale ten mam zaply a cervena ledka vesele sviti :-(

ku*** ja nic nemam zadarmo :-D

Freezer2011


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 11 říj 2018, 19:46 
Offline
Radil

Registrován: 14 říj 2013, 22:12
Příspěvky: 309
Has thanked: 188 times
Been thanked: 15 times
mám takovou otázku: bude flash.com schopný detekovat obě flash i když nebude ten xilinx naprogramovaný (nebo bude naprogramovaný špatně)? podle mě by měl. podezříval jsem, že budu mít právě flasky vadné, ale není to tak, jsou ok a stejně je nevidí.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 14 říj 2018, 21:15 
Offline
Radil

Registrován: 14 říj 2013, 22:12
Příspěvky: 309
Has thanked: 188 times
Been thanked: 15 times
JohnBlbec píše:
mám takovou otázku: bude flash.com schopný detekovat obě flash i když nebude ten xilinx naprogramovaný (nebo bude naprogramovaný špatně)? podle mě by měl. podezříval jsem, že budu mít právě flasky vadné, ale není to tak, jsou ok a stejně je nevidí.


odpovim si sam na svoji predeslou otazku: "ne, nedetukuje". i kdyz jsem vse nekolikrat propiskaval a kontroloval mikroskopem, stejne se mne tam zrejme manipulaci dostala mikroskopicka cinova kulicka mezi dva vyvody xilinxu, takze i ty flashky obe byly nakonec ok (odpajel a znovu pripajel jsem je ale 2x, kdyz jsem je testoval...). fakt byla neskutecne mala, asi pozustatek pasty po pajeni horkovzduchem. znovu jsem to prgnul (beru zpet sva neduveriva slova o asixu, protoze ten je v pohode, jak se ukazalo) no a vysledkem je, ze mam po tydnu "boju" ve stylu "kde to k**** muze byt spatne" svuj turbo-freezer-2011. ja su tak statne! :-D

https://www.dropbox.com/s/cwfj6b09fkh70ne/IMG_20181014_214525.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/5qx9i4dke09bc6c/IMG_20181014_215206.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/lyj358yv93w82in/IMG_20181014_215334.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/iq8n9k0llot2ich/IMG_20181014_223714.jpg?dl=0


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 90 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz