OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Zptky do minulosti!

Právě je 06.03.2021, 04:08

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 47 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: SDrive
PříspěvekNapsal: 19.08.2015, 17:40 
Offline
Profík

Registrován: 27.07.2013, 13:24
Příspěvky: 949
Has thanked: 20 times
Been thanked: 108 times
Pozor! Atmega 328p se opravdu dělá v úzkém DIP provedení pinově kompatibilní s původní atmega8. Ale jde o to, jestli autor oproti původní verzi nezpřeházel zapojení.

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, ST, STE, MegaST, 7800, JaguarCD, Commodore C64, Amiga 500/Plus, 1200, CDTV, Sinclair QL + GC, Sharp MZ800, Sord M5, CPC 6128, Spectravideo SVI X'Press, Sony HB-750, Philips CDi 370, Ohio Scientific Challenger, Eureka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SDrive
PříspěvekNapsal: 19.08.2015, 18:31 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 18.05.2013, 23:26
Příspěvky: 348
Has thanked: 21 times
Been thanked: 18 times
ctirad píše:
Pozor! Atmega 328p se opravdu dělá v úzkém DIP provedení pinově kompatibilní s původní atmega8. Ale jde o to, jestli autor oproti původní verzi nezpřeházel zapojení.


Přesně tak. Atmega328p v DIP28 je pinově naprosto stejná s původní Atmegou v Sdrive. A podle schématu tadyhttp://www.kbrnet.de/projekte/sdrive-ng/index.html opravdu stačí jen přehodit čipy. Teda podle mě.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SDrive
PříspěvekNapsal: 19.08.2015, 19:23 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13.05.2013, 10:52
Příspěvky: 1761
Bydliště: Mliecna draha
Has thanked: 19 times
Been thanked: 124 times
JOeAim píše:
ctirad píše:
Pozor! Atmega 328p se opravdu dělá v úzkém DIP provedení pinově kompatibilní s původní atmega8. Ale jde o to, jestli autor oproti původní verzi nezpřeházel zapojení.


Přesně tak. Atmega328p v DIP28 je pinově naprosto stejná s původní Atmegou v Sdrive. A podle schématu tadyhttp://www.kbrnet.de/projekte/sdrive-ng/index.html opravdu stačí jen přehodit čipy. Teda podle mě.

ano atmega8 -> atmega328
nie atmega8 -> atmega32

A to je zmatocne na tej scheme.

tak ci tak sme uz dost OT

_________________
Amiga 600 + a602, Amiga 600 PCB only, Commodore 64+ZZ-RAM V1.0 512k+C1541(18k RAM)+sd2iec +9.600 Rs232, Commodore 116 + 64k upgrade, ZX 81 ISSUE1 + ZX81XRAM

http://zz-indigo.mavipet.sk/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SDrive
PříspěvekNapsal: 19.08.2015, 20:19 
Offline
Prvnička

Registrován: 18.07.2015, 14:25
Příspěvky: 24
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
No, já jsem z toho byl taky jelen, ale když jsem to porovnával, tak Atmega8 je na piny stejná jako ATmega328 a na ATmegu32 bych doporučil rovnou zapomenout.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SDrive
PříspěvekNapsal: 04.10.2015, 15:30 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30.01.2014, 12:46
Příspěvky: 2688
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 112 times
Been thanked: 203 times
Něco nového ohledně výroby ?

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II Ultimate cart, Commodore C128, Commodore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2, XBox ONE, Oric atmos, Enterprise 128, a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SDrive
PříspěvekNapsal: 16.12.2015, 09:24 
Offline
Prvnička

Registrován: 18.07.2015, 14:25
Příspěvky: 24
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Omlouvám se za pozdní odpověď, ale nic nového, byl jsem časově zaneprázdněn a občas mě donutili i pracovat. Z toho důvodu jsem se k tomu dál nedostal a asi to nechám na zimní měsíce. Zase tak to nehoří, aby to ještě nepočkalo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SDrive
PříspěvekNapsal: 16.12.2015, 13:22 
Offline
Prvnička

Registrován: 16.12.2015, 13:17
Příspěvky: 14
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Nemá někdo na prodej SDrive s kabelem?
Díky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SDrive
PříspěvekNapsal: 14.09.2016, 23:34 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:40
Příspěvky: 1872
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 637 times
Been thanked: 470 times
Nevite nahodou kde zmizel thread o SDrive co delal X86? Nejak to tu nemuzu najit. Co si pamatuju byl tam nakres jeho navrhu PCB

_________________
www.krupkaj.cz ~ www.atariportal.cz ~ jaysoft.atari.org


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SDrive
PříspěvekNapsal: 15.09.2016, 07:00 
Offline
Profík

Registrován: 26.05.2013, 14:18
Příspěvky: 553
Bydliště: Šalingrad
Has thanked: 74 times
Been thanked: 51 times
Nebyl v inzeratech ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SDrive
PříspěvekNapsal: 15.09.2016, 09:03 
krupkaj píše:
Nevite nahodou kde zmizel thread o SDrive co delal X86? Nejak to tu nemuzu najit. Co si pamatuju byl tam nakres jeho navrhu PCB

Mali by sme urobit nejaky archiv na CDcku CZ,SK,PL rozsireni... Minule som bol na Rasterovej stranke a tiez tam polovica suborov chyba. Proste mimo netu. Lebo o rok, dva (obrazne povedane) sa kopec veci strati...


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: SDrive
PříspěvekNapsal: 15.09.2016, 09:50 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:40
Příspěvky: 1872
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 637 times
Been thanked: 470 times
Rastrova stranka je uz hodne dlouho presunuta na http://raster.atariportal.cz. Jestli tam neco chybi, dej mi vedet, opravim to. Snazil jsem se poopravovat zpretrhane linky, ale neco mi mohlo uniknout.

To co je na puvodnim serveru, nemusi fungovat. protoze server byl fyzicky menen a je tam nova instalace a kdovi co se s tim deje. Bohuzel redirector z atari.org stale neni zmenen. Uz jsem jim nekolikrat psal a furt nic.

Stejne tak Flop je presunuty na http://flop.atariportal.cz.

Chystam i mirror Jindroushova webu taky na serveru atariportal.cz

Ale tohle uz nepatri do tohoto vlakna, asi by se melo zalozit nove.

_________________
www.krupkaj.cz ~ www.atariportal.cz ~ jaysoft.atari.org


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SDrive
PříspěvekNapsal: 19.01.2017, 21:19 
Offline
Profík

Registrován: 12.05.2013, 19:31
Příspěvky: 792
Bydliště: České Budějovice
Has thanked: 690 times
Been thanked: 52 times
A nevíte, kde zhlédnout ty instruktážní videa, co na ně má rastr odkaz na svých stránkách? Odkaz na to ftp nefunguje.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SDrive
PříspěvekNapsal: 20.01.2017, 00:11 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:40
Příspěvky: 1872
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 637 times
Been thanked: 470 times
ty videa byly na jinem serveru nez Radkuv web. Bohuzel je v archivu nemam, ale zkusim se zeptat jestli je nekdo nema.

_________________
www.krupkaj.cz ~ www.atariportal.cz ~ jaysoft.atari.org


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SDrive
PříspěvekNapsal: 09.03.2017, 23:17 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 16.05.2013, 17:05
Příspěvky: 309
Bydliště: České Budějovice
Has thanked: 157 times
Been thanked: 104 times
Člověk by si myslel, že trh s SDrivy je relativně nasycený, a najednou se na AtariAge objeví smršť objednávek nové verze. Napočítal jsem jich asi 80. Btw. tato nová verze je zajímavá i tím, že má podporovat až 8 jednotek. A také SDHC a FAT32, což už ale myslím bylo implementováno i jinde.
PS: Neodolal jsem a taky jsem jednu objednal. Takže mám aktuálně 3 různé verze a nejspíš se některých z nich za lidový peníz zbavím.

_________________
Striving to master ANTIC, GTIA and POKEY since 1990.
Diamondz • h3x0r Deluxe • Mahjong XE • Marbled • Mashed Turtles • Millionaire • Mind Blast • Ocean Detox • Oilgame Deluxe • RGB • Rolltris • Speed Up! • Swapz • Thetris


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SDrive
PříspěvekNapsal: 09.03.2017, 23:36 
Offline
Óm Nejvyšší
Uživatelský avatar

Registrován: 28.01.2016, 23:57
Příspěvky: 3959
Has thanked: 178 times
Been thanked: 297 times
Zeptam se jako blbec - jaky je rozdil mezi SDrive a SIO2SD?

_________________
Nikdy nediskutujte s blbcem. Stáhne vás na svoji úroveň a vyhraje zkušeností.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 47 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz