OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

ByteFest 2019!

Právě je 19 říj 2019, 16:30

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: MIDI pro 8bit
PříspěvekNapsal: 27 srp 2018, 20:24 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 19:40
Příspěvky: 1789
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 573 times
Been thanked: 435 times
je to mozne, Co si pamatuju tak Radek delal jeho soft s nejakym Casiem, co toho moc neposilalo. Na druhou stranu moje CME klavesnice toho taky asi moc posilat nebude. No asi se kouknu MIDI monitorem, jake zpravy z ni vlastne lezou.

_________________
www.atariportal.cz ~ www.krupkaj.cz/xgal ~ jaysoft.atari.org
www.Atariada.cz >>> 12. - 14. 4. 2019 <<<
PL.Atariada.cz >>> 7. - 9. 6. 2019 <<<


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MIDI pro 8bit
PříspěvekNapsal: 31 srp 2018, 09:24 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 19:40
Příspěvky: 1789
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 573 times
Been thanked: 435 times
vcera na Atari klubu jsme vyzkouseli na 8bitu MIDI MAZE. V ringu jsme meli zapojene 3 pocitace a behalo to paradne. Tak funguji nejen hudebni aplikace ale i gameska. Skoda, ze se nedostala do oficialniho prodeje. Hra byla puvodne jenom na cartridgi. Pro pocitac s 256K ji nedavno upravil Fandal http://a8.fandal.cz/detail.php?files_id=5298


Přílohy:
midimazes.jpg
midimazes.jpg [ 244.18 KiB | Zobrazeno 1389 krát ]

_________________
www.atariportal.cz ~ www.krupkaj.cz/xgal ~ jaysoft.atari.org
www.Atariada.cz >>> 12. - 14. 4. 2019 <<<
PL.Atariada.cz >>> 7. - 9. 6. 2019 <<<
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MIDI pro 8bit
PříspěvekNapsal: 31 srp 2018, 12:36 
Offline
Profík

Registrován: 27 črc 2013, 13:24
Příspěvky: 812
Has thanked: 13 times
Been thanked: 96 times
Dá se to propojit do stejné dítě s MM běžícím na ST?

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, ST, STE, MegaST, 7800, JaguarCD, Commodore C64, Amiga 500/Plus, 1200, CDTV, Sinclair QL + GC, Sharp MZ800, Sord M5, CPC 6128, Spectravideo SVI X'Press, Sony HB-750, Philips CDi 370, Ohio Scientific Challenger, Eureka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MIDI pro 8bit
PříspěvekNapsal: 31 srp 2018, 13:21 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 21 kvě 2013, 14:19
Příspěvky: 1111
Bydliště: Kutna York
Has thanked: 136 times
Been thanked: 174 times
tak sem si také jedno midi objednal a mám teďka dotaz jak to vlastně funguje ? existuje na to nějaký editor, který bude umět číst ty klávesy, které k tomu předpokládám půjdou připojit, přes ten kulatej port, že bych pak zkusil něco na živo zahrát :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MIDI pro 8bit
PříspěvekNapsal: 31 srp 2018, 14:00 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 19:40
Příspěvky: 1789
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 573 times
Been thanked: 435 times
ctirad píše:
Dá se to propojit do stejné dítě s MM běžícím na ST?

jo da, ale na ST musi byt MM v 1 a musi bezet v barevnem modu. Chceme to vyzkouset priste.

Poison píše:
tak sem si také jedno midi objednal a mám teďka dotaz jak to vlastně funguje ? existuje na to nějaký editor, který bude umět číst ty klávesy, které k tomu předpokládám půjdou připojit, přes ten kulatej port, že bych pak zkusil něco na živo zahrát :)

Radek pro to delal MPE.

Nazivo zahrat me taky napadlo, ale musis brat ze POKEY se pouziva pro SIO, takze ti zbyvaji jenom 2 kanaly. Mozna by se dal pouzit duhy POKEY ze stereo na plno, ale musel by nekdo napsat ten soft. Ten protokol neni slozity stacilo by hlidat noteon a noteoff .

_________________
www.atariportal.cz ~ www.krupkaj.cz/xgal ~ jaysoft.atari.org
www.Atariada.cz >>> 12. - 14. 4. 2019 <<<
PL.Atariada.cz >>> 7. - 9. 6. 2019 <<<


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MIDI pro 8bit
PříspěvekNapsal: 31 srp 2018, 23:37 
Offline
Profík

Registrován: 27 črc 2013, 13:24
Příspěvky: 812
Has thanked: 13 times
Been thanked: 96 times
Na ovládání Pokeye by to právě chtělo mít namapované všechno, co Pokey má na MIDI controllery. Optimální by ale bylo to MIDI mít ve formě cartu, aby se změny daly sázet do Pokeye s co nejmenší latencí.

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, ST, STE, MegaST, 7800, JaguarCD, Commodore C64, Amiga 500/Plus, 1200, CDTV, Sinclair QL + GC, Sharp MZ800, Sord M5, CPC 6128, Spectravideo SVI X'Press, Sony HB-750, Philips CDi 370, Ohio Scientific Challenger, Eureka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MIDI pro 8bit
PříspěvekNapsal: 01 zář 2018, 00:32 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 19:40
Příspěvky: 1789
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 573 times
Been thanked: 435 times
Tak on kdosi udelal MIDIJOY nebo jak se to jmenuje. Bylo to pred par lety v ABBUCU

_________________
www.atariportal.cz ~ www.krupkaj.cz/xgal ~ jaysoft.atari.org
www.Atariada.cz >>> 12. - 14. 4. 2019 <<<
PL.Atariada.cz >>> 7. - 9. 6. 2019 <<<


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MIDI pro 8bit
PříspěvekNapsal: 01 zář 2018, 06:39 
Offline
Profík

Registrován: 18 dub 2017, 12:55
Příspěvky: 783
Has thanked: 141 times
Been thanked: 23 times
Ale pani.Hadam to chce MIDIboxPokey:
http://www.midibox.org/dokuwiki/doku.ph ... ibox_pokey
;)

PS: Teda zoberiem 2ks.Vyplatim aj vopred!!!Ano MidiMaze mozes hrat na ST a XE sucastne...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MIDI pro 8bit
PříspěvekNapsal: 14 dub 2019, 13:38 
Offline
Profík

Registrován: 18 dub 2017, 12:55
Příspěvky: 783
Has thanked: 141 times
Been thanked: 23 times
@Krupkaj peniazky su poslane.Som poslal aj nieco navyse ;).


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz