OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Registrace na OCP IV ZDE!

Právě je 23 zář 2018, 00:18

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: 800xe mod
PříspěvekNapsal: 14 kvě 2018, 12:30 
Offline
Radil

Registrován: 12 kvě 2013, 18:16
Příspěvky: 281
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 42 times
Been thanked: 39 times
predtym ako to zacnem skumat, vie mi niekto metodou "pozriem, vidim" povedat, ze co je toto za vylepsenie?

Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 800xe mod
PříspěvekNapsal: 14 kvě 2018, 13:51 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25 kvě 2014, 11:29
Příspěvky: 1372
Bydliště: Praha
Has thanked: 179 times
Been thanked: 251 times
Já bych šacoval že to bude vylepšený reset.
Taky bych šacoval, že je tam vadné GTIA z čínské produkce ;-)

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A600, A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 800xe mod
PříspěvekNapsal: 14 kvě 2018, 13:57 
Offline
Radil

Registrován: 12 kvě 2013, 18:16
Příspěvky: 281
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 42 times
Been thanked: 39 times
hm, zaujimave, a cim by ten reset mal byt lepsi?
skusim mrknut, ze ci nejaky drat vediet na reset

gtia samozrejme nahouby, mam tu par kusov co som kedysi bral z hadexu, aspon konecne testnem, ze ci su vlastne dobre


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 800xe mod
PříspěvekNapsal: 14 kvě 2018, 14:42 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25 kvě 2014, 11:29
Příspěvky: 1372
Bydliště: Praha
Has thanked: 179 times
Been thanked: 251 times
Něco jako toto:
http://blog.3b2.sk/igi/post/Tipy-a-trik ... ricks.aspx

Zdálo se mi, že to vede na RD5. Ale teď koukám, že spíš na PHI2 a R/W. Takže jsem byl vedle ;-)
Byla by fotka fotku brouků na tom bastlu ?

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A600, A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 800xe mod
PříspěvekNapsal: 14 kvě 2018, 14:53 
Offline
Radil

Registrován: 12 kvě 2013, 18:16
Příspěvky: 281
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 42 times
Been thanked: 39 times
bude vecer ked sa v tom budem hrabat
su tam dva IC a jeden odpor, ale nevidno na ne, kym to neodletujem z toho medeneho dratu, co tam je ako drziak

inac jeden drat ide na reset


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 800xe mod
PříspěvekNapsal: 14 kvě 2018, 14:56 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 16 čer 2014, 11:23
Příspěvky: 1888
Bydliště: Jesenice
Has thanked: 8 times
Been thanked: 110 times
A dva dráty jdou na napájení :lol:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 800xe mod
PříspěvekNapsal: 14 kvě 2018, 16:57 
Offline
Radil

Registrován: 12 kvě 2013, 18:16
Příspěvky: 281
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 42 times
Been thanked: 39 times
7403 a 7474, 4k7 odpor, to je vsetko


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 800xe mod
PříspěvekNapsal: 14 kvě 2018, 19:39 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25 kvě 2014, 11:29
Příspěvky: 1372
Bydliště: Praha
Has thanked: 179 times
Been thanked: 251 times
Tedy máme:
7474+7403
PHI2
R/W
RESET
a napájení(díky danhrade ;-))
Co další drátky ?

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A600, A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 800xe mod
PříspěvekNapsal: 15 kvě 2018, 11:43 
Offline
Profík

Registrován: 27 črc 2013, 12:24
Příspěvky: 729
Has thanked: 12 times
Been thanked: 85 times
Není to fix časování PHI2 pro externí zařízení pro CPU s "mexickým syndromem"? CPU UMC by tomu napovídalo.

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, ST, STE, MegaST, 7800, JaguarCD, Commodore C64, Amiga 500/Plus, 1200, CDTV, Sinclair QL + GC, Sharp MZ800, Sord M5, CPC 6128, Spectravideo SVI X'Press, Sony HB-750, Philips CDi 370, Ohio Scientific Challenger, Eureka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 800xe mod
PříspěvekNapsal: 15 kvě 2018, 11:49 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 22:57
Příspěvky: 2465
Has thanked: 124 times
Been thanked: 167 times
Co je mexicky syndrom?

_________________
ZX-81, ZX Spectrum, ZX Spectrum+, ZX Spectrum+2, Sinclair QL, Timex 1000 / 1500, CPC464, CPC6128, GX4000, Atari 2600 / 2600Jr, 600XL / 800XL / 130XE, Atari 260ST / 520ST / 1040ST / 1040STE / Mega / MegaSTE, C16, C64, C128, C128D, Amiga A500, Macintosh IIcx / IIvx / SE / LC II / 630 / 7300 / PowerMac G3 / G4 / G5, Laser210-8k / VZ200, Philips VG8010/8020, Canon V-20, Sony HitBit, Sanyo MPC-100, TI 99/4A, Didaktik Gama / M, IQ 151, PMD-85, MZ-700, PCW8256, Acorn Electron, CoCo, CoCo2, Oric Atmos, SGI Indy / Octane 2 / O2 / Indigo 2, HP-9000 715/80 a 715/100, IBM RS6000, Thomson MO5 / MO5E / MO6 / TO8, Dragon 32, Matra Alice, IBM PS/2 Model 30


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 800xe mod
PříspěvekNapsal: 15 kvě 2018, 12:39 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25 kvě 2014, 11:29
Příspěvky: 1372
Bydliště: Praha
Has thanked: 179 times
Been thanked: 251 times
ctirad píše:
Není to fix časování PHI2 pro externí zařízení pro CPU s "mexickým syndromem"? CPU UMC by tomu napovídalo.
To by mohlo být !
Něco málo je zde - http://www.b-pahl.de/atari8bit/doku/Pha ... ase_2.html
Dole je i dokaz na schéma úpravy.
Jinak ten syndrom mexických Sally se snad týká platností dat vs signál Phi2.

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A600, A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 800xe mod
PříspěvekNapsal: 15 kvě 2018, 13:04 
Offline
Radil

Registrován: 12 kvě 2013, 18:16
Příspěvky: 281
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 42 times
Been thanked: 39 times
no to vyzera podozrivo podobne (ako som nameral, ze drat ide na rst, to fakt neviem, musim to znovu pozriet)
trochu ma to vydesilo vzhladom na to, ze som zrovna na tejto masine ladil casovania

budem to musiet sundat a zistit, ze co sa bude diat


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 800xe mod
PříspěvekNapsal: 20 kvě 2018, 19:28 
Offline
Radil

Registrován: 12 kvě 2013, 18:16
Příspěvky: 281
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 42 times
Been thanked: 39 times
tak som sa dostal k odstopovaniu, ze kam viedli dratiky

napajanie - jasne
phi2, rw - ok
rst - zvlastne
d0 - hm?
d1xx, mpd (na eci) - he?

ono to vyzera ako nejake softwarove odpajanie mathpacku


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz