OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Krsn Vnoce a Happy Fuckin Year 2020

Právě je 01.04.2020, 22:15

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 20.03.2020, 11:28 
Offline
Profík

Registrován: 27.07.2013, 13:24
Příspěvky: 888
Has thanked: 18 times
Been thanked: 101 times
Tihle fotku znám, ale nebyl jsem si jistý, jestli ty v XL stylu jsou od kompů nebo nějakého jiného HW.

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, ST, STE, MegaST, 7800, JaguarCD, Commodore C64, Amiga 500/Plus, 1200, CDTV, Sinclair QL + GC, Sharp MZ800, Sord M5, CPC 6128, Spectravideo SVI X'Press, Sony HB-750, Philips CDi 370, Ohio Scientific Challenger, Eureka.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 22.03.2020, 14:18 
Offline
Kecálek

Registrován: 17.05.2017, 12:13
Příspěvky: 97
Bydliště: Nováky, SK
Has thanked: 144 times
Been thanked: 14 times
Návrh krabičky vyzerá luxusne, tiež by som zahlasoval pre konektor s vypínačom.

_________________
8-bit
:atari:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 27.03.2020, 14:22 
Offline
Kecka

Registrován: 31.01.2017, 09:50
Příspěvky: 42
Bydliště: Baťovo zahradní město
Has thanked: 3 times
Been thanked: 51 times
Vypínač je umístěn přímo na disketové mechanice, takže by byl pak v napájecím okruhu dvakrát.
Čím více součástek, tím dražší výsledek. Raději jsem použil konektor s pojistkou.
Stále jde o prototyp. Stěny dostatečně silné 3 mm. Černá a béžová pak bude vypadat jinak.

Obrázek Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 27.03.2020, 15:39 
Offline
Profík

Registrován: 27.07.2013, 13:24
Příspěvky: 888
Has thanked: 18 times
Been thanked: 101 times
skov píše:
Vypínač je umístěn přímo na disketové mechanice, takže by byl pak v napájecím okruhu dvakrát.


Ale po každé v jiném okruhu. Mě se principielně nelíbí vypínače až za zdrojem, protože i po vypnutí je zdroj neustále pod napětím.

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, ST, STE, MegaST, 7800, JaguarCD, Commodore C64, Amiga 500/Plus, 1200, CDTV, Sinclair QL + GC, Sharp MZ800, Sord M5, CPC 6128, Spectravideo SVI X'Press, Sony HB-750, Philips CDi 370, Ohio Scientific Challenger, Eureka.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 27.03.2020, 23:06 
Offline
Kecka

Registrován: 31.01.2017, 09:50
Příspěvky: 42
Bydliště: Baťovo zahradní město
Has thanked: 3 times
Been thanked: 51 times
C14 se dělá v mnoha variantách, samozřejmě i s vypínačem.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 28.03.2020, 08:09 
Offline
Radil

Registrován: 19.12.2013, 16:54
Příspěvky: 501
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 0 time
Been thanked: 92 times
Existuje konektor s poistkou a aj s vypínačom - All In One.

Sdieľam názor Ctirada.

_________________
http://blog.3b2.sk/igi


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 28.03.2020, 22:19 
Offline
Kecka

Registrován: 31.01.2017, 09:50
Příspěvky: 42
Bydliště: Baťovo zahradní město
Has thanked: 3 times
Been thanked: 51 times
Já dělám krabičku a celý zdroj pro disketovou mechaniku Atari XF551 / Atari 1050, poněvadž takové zdroje se nevyrábí nebo je nejde sehnat za rozumnou částku.
Jelikož jsem vyplýtval PETG na tisk štítů, už mi zbyla jen šedá a na prozatimní výsledek se můžete podívat zde:

>>>>>> https://3d.odkaznik.cz/floppy-psu

Až budu mít béžovou barvu která se hodí k Atari 1050 bude to vypadat úžasně.

Co se týče napájecího zdroje k Atari 800/130XL - situace je jiná, zdrojů je dostatek, běžně prodávané adaptéry 5V/2A (3A) za
cenu kolem 250 Kč. Třeba MeanWell nebo Sunny. Určitě nebrat levné šunty za 50 korun.

Igi, plánuješ využít nějaké konkrétní hotové řešení pro napájení Atari 800/130 anebo si desku zdroje se součástkami navrhuješ sám?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 28.03.2020, 23:02 
Offline
Profík

Registrován: 27.07.2013, 13:24
Příspěvky: 888
Has thanked: 18 times
Been thanked: 101 times
Atárko by se dalo napájet i z USB. Hodně adaptérů k mobilům nebo Rpi má 2A. To je víc než dost.

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, ST, STE, MegaST, 7800, JaguarCD, Commodore C64, Amiga 500/Plus, 1200, CDTV, Sinclair QL + GC, Sharp MZ800, Sord M5, CPC 6128, Spectravideo SVI X'Press, Sony HB-750, Philips CDi 370, Ohio Scientific Challenger, Eureka.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 29.03.2020, 07:48 
Offline
Radil

Registrován: 19.12.2013, 16:54
Příspěvky: 501
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 0 time
Been thanked: 92 times
to skov:

Počítač Atari:
http://blog.3b2.sk/igi/post/Napajacie-z ... rt-12.aspx
Rozmery zdroja: 47x 26x 40mm

XF551:
http://blog.3b2.sk/igi/post/Novy-zdroj- ... VAC3A.aspx
Rozmery: 57x 35x 68mm

Takže mám teraz takéto napájacie zdroje, to že je krabička väčšia v tomto prípade naozaj nevadí.

P.S.: Môžeš uviesť rozmery krabičky ?

_________________
http://blog.3b2.sk/igi


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 29.03.2020, 10:24 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25.05.2014, 12:29
Příspěvky: 1643
Bydliště: Praha
Has thanked: 237 times
Been thanked: 324 times
Já už nějakou dobu používám toto:
Příloha:
zdroj.jpg
zdroj.jpg [ 508.44 KiB | Zobrazeno 169 krát ]

Kablík s jack samicí jsem koupil za pár babek na jebaji, DIN jsem měl skladem.

_________________
Atari 65XE, 600XL, 400, 800, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A600, A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 29.03.2020, 13:09 
Offline
Radil

Registrován: 19.12.2013, 16:54
Příspěvky: 501
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 0 time
Been thanked: 92 times
rEVERz:
Pekné otvory, pekný zdroj.
Ale niečo pekné napr. pre zdroje na disketovky by bodlo ...

_________________
http://blog.3b2.sk/igi


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 29.03.2020, 15:09 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25.05.2014, 12:29
Příspěvky: 1643
Bydliště: Praha
Has thanked: 237 times
Been thanked: 324 times
Jasné, je to jen zdroj pro 5V atárka. Na FDD a A400/800/1200 používám klasiku - tam není co zkazit, jsou to jen trafa.
Ten značkový 5V zdroj lze použít i na jiné věci s příslušnou redukcí, to byl záměr. Jen ty redukce jsem ještě neudělal ;-)

_________________
Atari 65XE, 600XL, 400, 800, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A600, A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 29.03.2020, 20:53 
Offline
Kecka

Registrován: 31.01.2017, 09:50
Příspěvky: 42
Bydliště: Baťovo zahradní město
Has thanked: 3 times
Been thanked: 51 times
To Igi - rozměry jsou 145 x 90 x 65.

Takto vypadá béžová verze.
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 30.03.2020, 08:19 
Offline
Radil

Registrován: 19.12.2013, 16:54
Příspěvky: 501
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 0 time
Been thanked: 92 times
To skov:
Máš SS.

_________________
http://blog.3b2.sk/igi


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 30.03.2020, 08:24 
Offline
Radil

Registrován: 19.12.2013, 16:54
Příspěvky: 501
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 0 time
Been thanked: 92 times
To skov:

Vyzerá to naozaj dobre, pekná práca !

_________________
http://blog.3b2.sk/igi


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz