OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Krsn Vnoce a Happy Fuckin Year 2020

Právě je 27.02.2020, 01:47

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 57 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 06.05.2019, 23:17 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 06.12.2016, 18:38
Příspěvky: 258
Bydliště: Pezinok SK
Has thanked: 67 times
Been thanked: 10 times
Samozrejme vdaka a to velka aj Igimu a vsetkym dalsim zucastnenym .
Jo a ešte finále :
Obrázek

_________________
JIL 800XL SIO2SD 320XE SDRIVE ,C=64C SD2IEC×Jiffydos,DIDAKTIK GAMA ,DIDAKTIK M ,A500 1MB +Gotek
NES,SNES ,N64 ,NGC ,Wii ,WiiU ,Switch ,PS ,PS2 ,PS3 ,GB ,GBP ,GBC ,GBA ,GBAsp ,DS ,DSL ,3DS


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 07.05.2019, 07:37 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25.05.2014, 12:29
Příspěvky: 1621
Bydliště: Praha
Has thanked: 236 times
Been thanked: 321 times
mamutisko píše:
Záhada vyriešená obrovská vďaka patrí rEVERz-ovi chlape na najblizsiej atariade vyrovnáme cech najneskôr !!!
No záhada úplně vyřešena není - nevíme proč ti to nešlo v té původní verzi co jsi měl.

_________________
Atari 65XE, 600XL, 400, 800, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A600, A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 07.05.2019, 18:37 
Offline
Radil

Registrován: 19.12.2013, 16:54
Příspěvky: 476
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 0 time
Been thanked: 91 times
No fajn, takže GAL a zmena jeho obsahu za nový. Vyriešil to rEVERz svojimi súbormi. Príma !
P.S.: Ešte by ma zaujímalo aký programátor (Elnec) na GAL bol použitý.

_________________
http://blog.3b2.sk/igi


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 07.05.2019, 18:56 
Offline
Pan Generální

Registrován: 16.06.2014, 12:23
Příspěvky: 2722
Bydliště: Jesenice u Prahy
Has thanked: 18 times
Been thanked: 154 times
Paměti 256k jsou u mě zdarma !
Tomu se nedá odolat :)
Objednávejte si prosím větší množství, poštovné nijak neovlivním a balné záleží na mé náladě :)

ps. zkuste si něco zabalit sami, určete si Vaše náklady, materiální (obálka), časové a dojezd na poštu (ten mě příjde asi na 30Kč).

Když si někdo přijde, tak dostane krabici 1000ks zdarma (já pro ní ale pojedu za 50Kč do skladu).
Ale prostě je mi líto ty brouky vyhodit. Samozřejmě, že jsem je kdysi nakoupil, za hodně.

Taky Vám můžu prozradit na co to bylo, 1MB modul do Amiga 500, 500+


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 07.05.2019, 21:48 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25.05.2014, 12:29
Příspěvky: 1621
Bydliště: Praha
Has thanked: 236 times
Been thanked: 321 times
Igi píše:
No fajn, takže GAL a zmena jeho obsahu za nový. Vyriešil to rEVERz svojimi súbormi. Príma !
P.S.: Ešte by ma zaujímalo aký programátor (Elnec) na GAL bol použitý.
Já osobně mám v práci SmartProg2.
Ale myslím, že zjistit který umí GALy lze přímo na stránkách Elnec.

_________________
Atari 65XE, 600XL, 400, 800, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A600, A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 08.05.2019, 11:51 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 06.12.2016, 18:38
Příspěvky: 258
Bydliště: Pezinok SK
Has thanked: 67 times
Been thanked: 10 times
danhard píše:
Paměti 256k jsou u mě zdarma !
Tomu se nedá odolat :)
Objednávejte si prosím větší množství, poštovné nijak neovlivním a balné záleží na mé náladě :)

ps. zkuste si něco zabalit sami, určete si Vaše náklady, materiální (obálka), časové a dojezd na poštu (ten mě příjde asi na 30Kč).

Když si někdo přijde, tak dostane krabici 1000ks zdarma (já pro ní ale pojedu za 50Kč do skladu).
Ale prostě je mi líto ty brouky vyhodit. Samozřejmě, že jsem je kdysi nakoupil, za hodně.

Taky Vám můžu prozradit na co to bylo, 1MB modul do Amiga 500, 500+

Hmmm 8-16ks by som vystravoval ;)

_________________
JIL 800XL SIO2SD 320XE SDRIVE ,C=64C SD2IEC×Jiffydos,DIDAKTIK GAMA ,DIDAKTIK M ,A500 1MB +Gotek
NES,SNES ,N64 ,NGC ,Wii ,WiiU ,Switch ,PS ,PS2 ,PS3 ,GB ,GBP ,GBC ,GBA ,GBAsp ,DS ,DSL ,3DS


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 08.05.2019, 12:00 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 06.12.2016, 18:38
Příspěvky: 258
Bydliště: Pezinok SK
Has thanked: 67 times
Been thanked: 10 times
Igi píše:
No fajn, takže GAL a zmena jeho obsahu za nový. Vyriešil to rEVERz svojimi súbormi. Príma !
P.S.: Ešte by ma zaujímalo aký programátor (Elnec) na GAL bol použitý.

Evidentne nebol emmu plne kompatibilný s originálnym. Ten model ti pozriem brácho mi ho nosí na zapožičanie z roboty. Jano Kuric z vidieka má brata IT v sporke a on je vlastníkom toho čuda. Výborná mašinka dokonca to vie diagnostiku pamätí a podobné opičky.
Edit:
Je to tento https://www.elnec.com/sk/products/devic ... prog-48lv/

Jediný hlavolam bol naprgat SDRIVE ten soft to nevie tak som to hodil do ponny tam som dal oba obsahy a uložil ako jeden objekt potom to už ten soft od elnecu osmazil a funguje to ;).

Edit 2 : jedine ma sere že mám na tieto opičky jeden starší notebook s dokom kvôli LPT portu.

_________________
JIL 800XL SIO2SD 320XE SDRIVE ,C=64C SD2IEC×Jiffydos,DIDAKTIK GAMA ,DIDAKTIK M ,A500 1MB +Gotek
NES,SNES ,N64 ,NGC ,Wii ,WiiU ,Switch ,PS ,PS2 ,PS3 ,GB ,GBP ,GBC ,GBA ,GBAsp ,DS ,DSL ,3DS


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 08.05.2019, 12:49 
Offline
Radil

Registrován: 19.12.2013, 16:54
Příspěvky: 476
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 0 time
Been thanked: 91 times
Vďaka za info.

_________________
http://blog.3b2.sk/igi


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 08.05.2019, 13:57 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25.05.2014, 12:29
Příspěvky: 1621
Bydliště: Praha
Has thanked: 236 times
Been thanked: 321 times
Nějak jsem nepochopil proč by nešla naprogramovat atmega do SDrive tím Elnecem.
Dělám to běžně. Možná může někomu být problémem nevědět kam dát data do EEPROM.
No u každého švába lze přečíst info, tuším klávesou F1, a tam to je. Tedy správná adr.

_________________
Atari 65XE, 600XL, 400, 800, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A600, A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 08.05.2019, 14:01 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 06.12.2016, 18:38
Příspěvky: 258
Bydliště: Pezinok SK
Has thanked: 67 times
Been thanked: 10 times
Áno to bol ten problém proste som to poriesil posvojom. ;)
Jo a ešte spodok dosky:
Obrázek

_________________
JIL 800XL SIO2SD 320XE SDRIVE ,C=64C SD2IEC×Jiffydos,DIDAKTIK GAMA ,DIDAKTIK M ,A500 1MB +Gotek
NES,SNES ,N64 ,NGC ,Wii ,WiiU ,Switch ,PS ,PS2 ,PS3 ,GB ,GBP ,GBC ,GBA ,GBAsp ,DS ,DSL ,3DS


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 13.02.2020, 00:31 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 06.12.2016, 18:38
Příspěvky: 258
Bydliště: Pezinok SK
Has thanked: 67 times
Been thanked: 10 times
Hmmm tak sa vraciam k tematu síce je už problém vyriešený ,ale našiel som asi koreň problému.
Po istom čase ostal komp nestabilný a ja som skúmal prečo.
A teraz keď som našiel chybu sa pýtam že prečo fungoval ....
Na U35 bola prerušená cesta na pin 13 ...
Tá vada tam bola od začiatku (800 xe nepoužíva U35) . Po oprave stabilný chod . Btw najlepší test stability je zamna POP.

_________________
JIL 800XL SIO2SD 320XE SDRIVE ,C=64C SD2IEC×Jiffydos,DIDAKTIK GAMA ,DIDAKTIK M ,A500 1MB +Gotek
NES,SNES ,N64 ,NGC ,Wii ,WiiU ,Switch ,PS ,PS2 ,PS3 ,GB ,GBP ,GBC ,GBA ,GBAsp ,DS ,DSL ,3DS


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 19.02.2020, 18:18 
Offline
Radil

Registrován: 19.12.2013, 16:54
Příspěvky: 476
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 0 time
Been thanked: 91 times
Som rád že si popísal chybu na svojom počítači, to nás vždy posúva vpred.

_________________
http://blog.3b2.sk/igi


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 57 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz