OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Reklama!

Právě je 21 kvě 2019, 08:29

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Prince of Persia sourcecode :)
PříspěvekNapsal: 31 bře 2018, 16:57 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 21 kvě 2013, 14:19
Příspěvky: 1058
Bydliště: Kutna York
Has thanked: 127 times
Been thanked: 169 times
tak dle aa je src venku a zde je link na verzi pro bbc micro. tak kde je atari verze ? :)


bitshifters.github.io/posts/prods/bs-pop-beeb.html


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prince of Persia sourcecode :)
PříspěvekNapsal: 31 bře 2018, 19:10 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 19:27
Příspěvky: 1015
Has thanked: 182 times
Been thanked: 119 times
Zrovna jsem BBC Micro koupil. Tak až mi dorazí hned Prince vyzkouším. A o Atari verzi jsem ani nevěděl. To je tedy pecka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prince of Persia sourcecode :)
PříspěvekNapsal: 31 bře 2018, 20:18 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 21 kvě 2013, 14:19
Příspěvky: 1058
Bydliště: Kutna York
Has thanked: 127 times
Been thanked: 169 times
Trafo píše:
Zrovna jsem BBC Micro koupil. Tak až mi dorazí hned Prince vyzkouším. A o Atari verzi jsem ani nevěděl. To je tedy pecka.


gratuluji k bbc :) nicmene porad sem si myslel ze pisu ty prspevky blbe a nebo nesrozumitelne. ale on to nikdo necte :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prince of Persia sourcecode :)
PříspěvekNapsal: 31 bře 2018, 22:12 
Offline
Kecálek

Registrován: 18 lis 2013, 20:27
Příspěvky: 78
Has thanked: 4 times
Been thanked: 84 times
Omyl. Toto není verze PoP pro BBC Micro, nýbrž pro výrazně namakanější BBC Master, což je stroj se 128kB RAM.

A než se někdo zeptá: ne, tuto verzi nelze použít pro přímý port na osmibitové Atari. Když pominu takové drobnosti jako je jiné bankování, tak borci použili mód 160x256x8 barev, a to Atari rozhodně nedá. Čili by se to muselo úplně celé předělat.

Je to sice lepší než zkusit portovat původní zdrojáky z Applu, s tou jejich debilní sedmibitovou grafikou, ale pořád je to vražda.

Ostatně. Jak předělali tu grafiku a celé to upravili pro jiné rozlišení, to prostě nechápu. Možná proto jim ten port zabral rok práce. Šílenci.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prince of Persia sourcecode :)
PříspěvekNapsal: 31 bře 2018, 22:52 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 09:15
Příspěvky: 1710
Bydliště: Brno
Has thanked: 418 times
Been thanked: 138 times
Nicméně ta zvuková syntéza na BBC Micro je geniální!
https://www.youtube.com/watch?v=0cPFVne05iA

_________________
Amiga - PMD 85
Kafasoft


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prince of Persia sourcecode :)
PříspěvekNapsal: 01 dub 2018, 07:16 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 20 úno 2017, 01:17
Příspěvky: 464
Has thanked: 7 times
Been thanked: 20 times
A musím si rýpnout: verze pro C-64 se bez cartridge neobejde, protože je těžce závislá na externí ROM, kdy neustále mapuje grafiku/animaci. A už se těším na Prince na holém 48k.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prince of Persia sourcecode :)
PříspěvekNapsal: 01 dub 2018, 09:46 
Offline
Profík

Registrován: 18 dub 2017, 12:55
Příspěvky: 758
Has thanked: 135 times
Been thanked: 23 times
Co tak urobit port pre VBXE... Nech maju ludia dovod si ho kupit???
Tu je skvela toolska ktora vie z PC DOS verzie vytahat grafiku:
https://github.com/lvcabral/PoPSpritesConverter


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prince of Persia sourcecode :)
PříspěvekNapsal: 01 dub 2018, 14:54 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 23:48
Příspěvky: 7974
Bydliště: Praha
Has thanked: 1075 times
Been thanked: 951 times
Fandal píše:
Ostatně. Jak předělali tu grafiku a celé to upravili pro jiné rozlišení, to prostě nechápu. Možná proto jim ten port zabral rok práce. Šílenci.


Předělat grafiku na poloviční horizontální rozlišení zas takový masakr nebude. Rozhodně ne na rok. Nedala by se pro případnou Atari8bit verzi použít CGA grafika?

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prince of Persia sourcecode :)
PříspěvekNapsal: 01 dub 2018, 16:40 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 20 úno 2017, 01:17
Příspěvky: 464
Has thanked: 7 times
Been thanked: 20 times
Mohli by použít grafiku z C-64, ale jak jsem již taktně naznačil... na normálním Atari to nepojede.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prince of Persia sourcecode :)
PříspěvekNapsal: 01 dub 2018, 18:21 
Offline
Kecálek

Registrován: 18 lis 2013, 20:27
Příspěvky: 78
Has thanked: 4 times
Been thanked: 84 times
misticjoe píše:
Fandal píše:
Ostatně. Jak předělali tu grafiku a celé to upravili pro jiné rozlišení, to prostě nechápu. Možná proto jim ten port zabral rok práce. Šílenci.


Předělat grafiku na poloviční horizontální rozlišení zas takový masakr nebude. Rozhodně ne na rok. Nedala by se pro případnou Atari8bit verzi použít CGA grafika?


Ale já tu právě mluvím o vertikále. To je ten drobně masakrální problémek. Úplně vše z grafiky, do posledního bitu, je třeba předělat a k tomu zcela překopat veškeré kreslení, výpočty kolizí, atd.

Apple ][ má úchylný rozlišení 280×192x6 barev. Data jsou ale široká 320 bitů, protože tam blbnou s tím jedním neviditelným bitem, obětovaným pro šťastnou budoucnost lidstva.

Think different!

F.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz