OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Registrace na OCP IV ZDE!

Právě je 24 říj 2018, 04:42

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Atariblast!
PříspěvekNapsal: 13 zář 2016, 08:59 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:40
Příspěvky: 1690
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 504 times
Been thanked: 369 times
Lisiak4 píše:
krupkaj píše:
SRAM cart je na to malej. Je potreba 1MB.

Tohle si rád nechám vysvětlit, mám tomu rozumět tak, že ta hra tolik zabere?

Jo, je to tusim druhej kousek, prvni byl Space Harrier.

_________________
www.atariportal.cz ~ www.krupkaj.cz/xgal ~ jaysoft.atari.org
Obrázek Disketový magazin Flop


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Atariblast!
PříspěvekNapsal: 13 zář 2016, 09:05 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 08:15
Příspěvky: 1693
Bydliště: Brno
Has thanked: 408 times
Been thanked: 134 times
krupkaj píše:
Jo, je to tusim druhej kousek, prvni byl Space Harrier.

Pokud mi tady někdo rozumně nevysvětlí, proč má takováhle hra zabírat tak hodně, tak se pro mne ten kodér posral v základech. Samozřejmě mír s těma, které jsem možná nasral, nemyslím to špatně, ale v rámci 8 bitového Atari tohle jde mimo mé chápání, tak se rád nechám poučit :).

_________________
Amiga - PMD 85
Kafasoft


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Atariblast!
PříspěvekNapsal: 13 zář 2016, 09:07 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:27
Příspěvky: 1110
Has thanked: 237 times
Been thanked: 227 times
Lisiak4 píše:
krupkaj píše:
Jo, je to tusim druhej kousek, prvni byl Space Harrier.

Pokud mi tady někdo rozumně nevysvětlí, proč má takováhle hra zabírat tak hodně, tak se pro mne ten kodér posral v základech. Samozřejmě mír s těma, které jsem možná nasral, nemyslím to špatně, ale v rámci 8 bitového Atari tohle jde mimo mé chápání, tak se rád nechám poučit :).


Taky to nechápu a kdyby ses nezeptal ty, zeptal bych se já :)

_________________
Have you played ATARI today?
blog.tenshi.cz | 8-bitstuff.com | soundcloud | bandcamp


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Atariblast!
PříspěvekNapsal: 13 zář 2016, 12:11 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 21 kvě 2013, 13:19
Příspěvky: 924
Bydliště: Kutna York
Has thanked: 100 times
Been thanked: 159 times
to je jednoduchý, hra nemusí mít 1MB, ale třeba 160kb a kam ji pak dát? takže pokud to má jít na cart, tak musí být 1Mb, protože menší nejni:) je jen 128 a pak až 1Mb.

_________________
Atari 130XE, 800XE, Covox, Stereo, VBXE, U1Mb, NUXX, SIDE II, XC12T, XC11, 2x XF551, Ultimate Cart, M.Dadok 64k
Atari STe 4Mb, Ultrasatan
A500 1Mb, A520, Mandrax FD3C
A1200, Blizz 060/72/128, Blizz 030 IV 50/32
Jaguar, JAGCD, Skunk, PROcontroller, 1x normal, 1x autofire
Playstation 1, Dreamcast, XBOX 250Gb, XBOX 360 320Gb
SC1224, SC1425, C1081, C1085S-D3
PC 386 SX/33, RAM 4MB, SB 16, 85MB HD, GFX 512Kb, 3 1/2 a 5 1/4 FD


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Atariblast!
PříspěvekNapsal: 13 zář 2016, 12:42 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:27
Příspěvky: 1110
Has thanked: 237 times
Been thanked: 227 times
Neodolal jsem a zahral jsem si to v emulatoru, je to fakt super mega coolna! :atari:

_________________
Have you played ATARI today?
blog.tenshi.cz | 8-bitstuff.com | soundcloud | bandcamp


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Atariblast!
PříspěvekNapsal: 13 zář 2016, 14:39 
Mnoho 800 hier bolo pakovanych (pre neznalca take tie chaoticke ciary pred hrou)... AtariBlast je 1MB pakovany?
Ak hej tak je to dost massivna hra...


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Atariblast!
PříspěvekNapsal: 13 zář 2016, 14:47 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 08:15
Příspěvky: 1693
Bydliště: Brno
Has thanked: 408 times
Been thanked: 134 times
Matej prečítaj si Poisonov príspevok pred tým tvojím príspevkom ;)

_________________
Amiga - PMD 85
Kafasoft


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Atariblast!
PříspěvekNapsal: 13 zář 2016, 19:12 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7464
Bydliště: Praha
Has thanked: 935 times
Been thanked: 874 times
To je samé BMP a pak to takhle dopadá ;-) :-P

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Atariblast!
PříspěvekNapsal: 13 zář 2016, 19:36 
Co to tu trepete ved bol aj 512KB SIC! Cartridge po 17Euro!!! Pouzival flasheeprom rovnaky typ ako mali BIOS zo starych PC dosiek tusim. Tusim aj 256KB... Tusim Viktor ma jeden. Ale niesom si isty...

Nie ved ta gameska je luxusna (ehm zvuk je super ale po 5 minutach je to taka ta mantra). No graficky nema obdobu. Zatial som ju hral len v Altirre... Ak bude nejaka schodna cesta ako si kupit cartridge. Kupim si. Typek na tom robil nejaky ten piatok. A je to pecka.


Naposledy upravil Matej dne 13 zář 2016, 20:23, celkově upraveno 1

Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Atariblast!
PříspěvekNapsal: 13 zář 2016, 20:22 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 08:15
Příspěvky: 1693
Bydliště: Brno
Has thanked: 408 times
Been thanked: 134 times
Matej píše:
Co to tu trepete ved bol aj 512KB SIC! Cartridge po 17Euro!!!

Ehm, nič o tom neviem, ale tak "bol", alebo "je"? Medzi týmito dvomi slovami je celkom podstatný rozdiel... :mrblue: ;)

Lebo aj ja som "bol" kedysi len 15 ročný :mrblue:

_________________
Amiga - PMD 85
Kafasoft


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Atariblast!
PříspěvekNapsal: 13 zář 2016, 20:28 
No bol. Asi pred 4 az 5 rokom. Zatial sa neviem dopracovat k SIC! ani v Polsku... Ale bol bezne dostat.
Pigwa a Stryker ho vyrabali tusim... Powrooz robil grafiku menu. Pigwa ma na svojej stranke malware takze ma tam nepusti firewall...

Viktor ma nejake videa flash a review...
https://www.youtube.com/watch?v=GuCOywc-hKE
https://www.youtube.com/watch?v=VBKOCjLU7eQ
https://www.youtube.com/watch?v=V5uB_Lrm7Cc

Bol to peckovy cart. A za nizku cenu. Viem ze do 20Euro z Polska.


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Atariblast!
PříspěvekNapsal: 16 led 2017, 07:53 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:27
Příspěvky: 1110
Has thanked: 237 times
Been thanked: 227 times
Včera jsem si to konečně zahrál na reálném Atari. Musím říct, že hudba mi vůbec nevadila, naopak bych si radši zahrál toto, než Flimbo's Quest na C64, kde je ta hudba v originále. Dostal jsem se poměrně daleko, trochu jsem nepochopil systém zbraní, občas se prvky ve hře dost opakují, ale i tak je to nejlepší střílečka, kterou jsem v poslední době hrál a nejlepší střílečka na Atari vůbec. :atari:

_________________
Have you played ATARI today?
blog.tenshi.cz | 8-bitstuff.com | soundcloud | bandcamp


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Atariblast!
PříspěvekNapsal: 31 led 2017, 22:35 
Offline
Profík

Registrován: 12 kvě 2013, 18:31
Příspěvky: 740
Bydliště: České Budějovice
Has thanked: 644 times
Been thanked: 50 times
Taky jsem si to chtěl dneska zkusit, ale hra vytuhne na následující obrazovce:
Příloha:
20170131_222008.jpg
20170131_222008.jpg [ 78.1 KiB | Zobrazeno 2659 krát ]

Nevím co s tím? Ultimate cart přestanete blikat i když na obrazovce píšou loading.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Atariblast!
PříspěvekNapsal: 01 úno 2017, 09:39 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25 kvě 2014, 11:29
Příspěvky: 1383
Bydliště: Praha
Has thanked: 182 times
Been thanked: 254 times
Springy píše:
Taky jsem si to chtěl dneska zkusit, ale hra vytuhne na následující obrazovce:
Příloha:
20170131_222008.jpg

Nevím co s tím? Ultimate cart přestanete blikat i když na obrazovce píšou loading.
Páč to, podle mě, chce hafo rozšířený paměti. Teď jsem to zkusil v emul. a chce to 1MB.

[EDIT]
tak i Fandal to má u hry uvedeno - http://a8.fandal.cz/detail.php?files_id=7313

_________________
Atari 65XE, 600XL, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A600, A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Atariblast!
PříspěvekNapsal: 01 úno 2017, 09:41 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 21 kvě 2013, 13:19
Příspěvky: 924
Bydliště: Kutna York
Has thanked: 100 times
Been thanked: 159 times
ano ano, 1Mb. osobně otestováno na mém 1 megastroji:)

_________________
Atari 130XE, 800XE, Covox, Stereo, VBXE, U1Mb, NUXX, SIDE II, XC12T, XC11, 2x XF551, Ultimate Cart, M.Dadok 64k
Atari STe 4Mb, Ultrasatan
A500 1Mb, A520, Mandrax FD3C
A1200, Blizz 060/72/128, Blizz 030 IV 50/32
Jaguar, JAGCD, Skunk, PROcontroller, 1x normal, 1x autofire
Playstation 1, Dreamcast, XBOX 250Gb, XBOX 360 320Gb
SC1224, SC1425, C1081, C1085S-D3
PC 386 SX/33, RAM 4MB, SB 16, 85MB HD, GFX 512Kb, 3 1/2 a 5 1/4 FD


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz