OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Reklama!

Právě je 13 pro 2018, 09:06

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: XE s VBXE to DSUB Output (VGA)
PříspěvekNapsal: 16 lis 2018, 14:44 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 21 kvě 2013, 13:19
Příspěvky: 974
Bydliště: Kutna York
Has thanked: 110 times
Been thanked: 163 times
Tak sem se stal šťastným majitelem monitoru Benq 19" :) Zatím testuji A1200 a abych řekl pravdu obraz je grandiózní ! Dále bude JAG s redukcí od krupkaje a následně otestuji ST s redukcí ( . . . nemůžu si vzpomenout . . . . nooo . . jo od krupkaje :) ). Tímto mu moc děkuji nejen za ony redukce ale i za myšlenku zkusit VBXE RGB výstup na onom Benqu. takže dnes mi z GMka přišly DB15 konektorky tak sem se pln nadšení na to vrhl. Tak a tady se to zaseklo :)

Stáhl sem si PDF manuál K VBXE 2.1, které vlastním a moc tomu nerozumim:(

https://lotharek.pl/files/vbxe/manual.pdf

předpokládal sem, že je to jen 5 drátků + zem a ono je to uplně jinak. no R, G, B, Vert, Hor sync a GND. Jak víte nejsem uplně zběhlý v tomto takže bych moc rád poprosil o obrázek pro mě, podle kterého to můžu zprasit sám :)

moc díky všem :)

_________________
ATARI IS THE BEST IN KNOWN UNIVERSE ( in whole unknown too, of course! )


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: XE s VBXE to DSUB Output (VGA)
PříspěvekNapsal: 16 lis 2018, 16:59 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:40
Příspěvky: 1720
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 521 times
Been thanked: 378 times
hmm to neni moc pekne, oni tam totiz maji csync. Ten se musi sync separatorem rozlozit na vsync a hsync. Slouzi na to LM1881. Kdyz se podivas na ten Jaguari adapter tak, tam je. Bude se to muset dodelat do Atarka, jinak ti ten VGA monitor toho moz nezobrazi. Myslel jsem, ze tam jsou vyvedeny oba ty syncy.
Nastesti k tomu cipu jsou potreba akorat 3 kondiky a jeden odpor. Mel jsem presne tohle i na GBS8200.

_________________
www.atariportal.cz ~ www.krupkaj.cz/xgal ~ jaysoft.atari.org
Obrázek Disketový magazin Flop


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: XE s VBXE to DSUB Output (VGA)
PříspěvekNapsal: 16 lis 2018, 18:17 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 21 kvě 2013, 13:19
Příspěvky: 974
Bydliště: Kutna York
Has thanked: 110 times
Been thanked: 163 times
krupkaj píše:
hmm to neni moc pekne, oni tam totiz maji csync. Ten se musi sync separatorem rozlozit na vsync a hsync. Slouzi na to LM1881. Kdyz se podivas na ten Jaguari adapter tak, tam je. Bude se to muset dodelat do Atarka, jinak ti ten VGA monitor toho moz nezobrazi. Myslel jsem, ze tam jsou vyvedeny oba ty syncy.
Nastesti k tomu cipu jsou potreba akorat 3 kondiky a jeden odpor. Mel jsem presne tohle i na GBS8200.


aha, takto vypadá, že sem skončil :) Neumim si představit jak to je složité to udělat, pár drátků bych zapájel, ale tohle nedám. Myslels mezi výstup a VBXE dát nějaký plošňáček s tím co jsi psal ? Resp teda asi mezi jeden drátek na csync a z něj pak povedou ty dva.

_________________
ATARI IS THE BEST IN KNOWN UNIVERSE ( in whole unknown too, of course! )


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: XE s VBXE to DSUB Output (VGA)
PříspěvekNapsal: 17 lis 2018, 11:51 
Offline
Profík

Registrován: 27 črc 2013, 12:24
Příspěvky: 761
Has thanked: 12 times
Been thanked: 87 times
Na VBXE existují i alternativná VGA core, které ty další sync vytahují z nějakého nepoužitého (?) pinu na VBXE konektoru. Není tam ten sync i v případě standardního FX core? Každopádně to je otázka na jiné fórum nebo spíš přímo na autory.

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, ST, STE, MegaST, 7800, JaguarCD, Commodore C64, Amiga 500/Plus, 1200, CDTV, Sinclair QL + GC, Sharp MZ800, Sord M5, CPC 6128, Spectravideo SVI X'Press, Sony HB-750, Philips CDi 370, Ohio Scientific Challenger, Eureka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: XE s VBXE to DSUB Output (VGA)
PříspěvekNapsal: 19 lis 2018, 09:18 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 21 kvě 2013, 13:19
Příspěvky: 974
Bydliště: Kutna York
Has thanked: 110 times
Been thanked: 163 times
napsal sem lotharkovi tak uvidíme. nicméně zatím mi ještě ani na jeden dotaz co sem mu poslal neodpověděl :)

_________________
ATARI IS THE BEST IN KNOWN UNIVERSE ( in whole unknown too, of course! )


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: XE s VBXE to DSUB Output (VGA)
PříspěvekNapsal: 19 lis 2018, 10:26 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:40
Příspěvky: 1720
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 521 times
Been thanked: 378 times
Tak ten separator se da postavit na univerzalni desticce. Jestli chces tak ti ho udelam.

_________________
www.atariportal.cz ~ www.krupkaj.cz/xgal ~ jaysoft.atari.org
Obrázek Disketový magazin Flop


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz