OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Zde me bt odkaz na vai retro prty

Právě je 20.01.2021, 02:19

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Train 3
PříspěvekNapsal: 02.12.2019, 14:10 
Ano kazetka dorazila. Je to paradni a moc diky. Rad podporim mala a zacinajici herni studia, aby meli prostredky na vyvoj novych her. Vzhledem k silne limitovane edici sem ocekaval nejake venovani a autogramy programatoru . . Tak nic no, muaim to vzit na Atariadu :)

Diky kuci, jste nejlepsi !


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Train 3
PříspěvekNapsal: 02.12.2019, 14:25 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 08.06.2015, 18:06
Příspěvky: 86
Has thanked: 33 times
Been thanked: 28 times
Poison píše:
Ano kazetka dorazila. Je to paradni a moc diky. Rad podporim mala a zacinajici herni studia, aby meli prostredky na vyvoj novych her. Vzhledem k silne limitovane edici sem ocekaval nejake venovani a autogramy programatoru . . Tak nic no, muaim to vzit na Atariadu :)

Diky kuci, jste nejlepsi !

Nemáš zač, jsme rádi za podporu. Podepíšu ti to rád, dones to na Atariádu. V případě zájmu ti dám i smajlíka ;)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Train 3
PříspěvekNapsal: 24.10.2020, 18:14 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 31.08.2014, 16:27
Příspěvky: 808
Bydliště: Praha
Has thanked: 56 times
Been thanked: 234 times
Je tu jeden repozitář, který by mohl technicky zdatnější fanoušky Trainu náramně zajímat...
https://github.com/baktragh/train3ose
Vzhledem k ukončení činnosti BAHA Software už není třeba držet zdrojové texty pod pokličkou. Sami můžete posoudit, zda jsem od hry Caverns of the Lost Miner (zdrojáky jsou také k dispozici) udělal nějaký pokrok v programování.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Train 3
PříspěvekNapsal: 26.10.2020, 08:07 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 31.08.2014, 16:27
Příspěvky: 808
Bydliště: Praha
Has thanked: 56 times
Been thanked: 234 times
Do repozitáře byl přidán i editor.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Train 3
PříspěvekNapsal: 07.11.2020, 20:48 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 31.08.2014, 16:27
Příspěvky: 808
Bydliště: Praha
Has thanked: 56 times
Been thanked: 234 times
Tak všichni už mají své kazety. A trvalo mi to jen necelý rok. Nic na co bych měl být pyšný, bohužel.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Train 3
PříspěvekNapsal: 16.12.2020, 15:29 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 31.08.2014, 16:27
Příspěvky: 808
Bydliště: Praha
Has thanked: 56 times
Been thanked: 234 times
Jen tak z legrace zkouším Train 3 portovat na Atari 5200.

Kdyby se tu náhodou našel někdo, kdo by tuto konzoli měl společně s univerzální cartridge od ATARIMAXu (existuje v ČR či SR někdo takový?),
tak může zkusit prototyp číslo 001.

Mělo by to horko těžko chodit. Dají se hrát první dvě úrovně (joystickem), nejde zvuk a při stisknutí tlačítka na keypadu to celé spadne.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Train 3
PříspěvekNapsal: 30.12.2020, 09:01 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 31.08.2014, 16:27
Příspěvky: 808
Bydliště: Praha
Has thanked: 56 times
Been thanked: 234 times
Port pro Atari 5200 je tedy venku
http://baha.webowna.cz/2020/12/26/train-123-for-atari-5200/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Train 3
PříspěvekNapsal: 12.01.2021, 21:12 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 31.08.2014, 16:27
Příspěvky: 808
Bydliště: Praha
Has thanked: 56 times
Been thanked: 234 times
Portovat na Commodore C64, nebo neportovat? Ačkoliv je podstatná část enginu napsaná v C, je šitý na míru 8bitovému Atari, tak by to byla nemalá prácička. Ale zase bych se něco málo naučil o C64. I grafika by se musela trošku předělat, aby chodila v muti-color znakovém módu, který je jinak dost podobný ANTIC 4.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Train 3
PříspěvekNapsal: 12.01.2021, 21:19 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:23
Příspěvky: 1782
Bydliště: Vsetín
Has thanked: 394 times
Been thanked: 657 times
Jasně že portovat.

_________________
ZX Spectrum, Amiga weby: cs.speccy.cz , ondraspo186.8u.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Train 3
PříspěvekNapsal: 13.01.2021, 14:38 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 31.08.2014, 16:27
Příspěvky: 808
Bydliště: Praha
Has thanked: 56 times
Been thanked: 234 times
Zkusím to tedy. Aspoň si rozšířím obzory. Učím se teď node.js, Angular a Python (abych oddálil svou IT osifikaci) tak se mi při tom nějaký ten 8bitový oddych bude hodit. Atari zatím nechám odpočívat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Train 3
PříspěvekNapsal: 13.01.2021, 15:31 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:23
Příspěvky: 1782
Bydliště: Vsetín
Has thanked: 394 times
Been thanked: 657 times
A kdybys potřeboval hudbu pro SID, tak už je předběžně slíbená od PCH :-).

_________________
ZX Spectrum, Amiga weby: cs.speccy.cz , ondraspo186.8u.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Train 3
PříspěvekNapsal: 13.01.2021, 16:46 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 31.08.2014, 16:27
Příspěvky: 808
Bydliště: Praha
Has thanked: 56 times
Been thanked: 234 times
V BAHA na mne HardCore uplatňoval jistou důležitou zásadu, kterou jsem nakonec sám navrhl a zavedl.
Napřed kód a potom hudbu (Napřed prachy, potom zboží! Kdo uhodne název filmu?).
Před jejím důsledným uplatňováním totiž vzniklo mnoho hudby a velmi málo kódu, což nás oba přivádělo do rozpaků, mne poněkud víc.

Ale jestli se mi port povede, tak se nezapomenu pochlubit a třeba se nějaký opravdový dobrovolník najde.
A C64 má pár spritů navíc, tak Fandal bude možná mít svůj animovaný kouř z lokomotivy.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz