OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Registrace na OCP IV ZDE!

Právě je 21 zář 2018, 08:39

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Advan Basic
PříspěvekNapsal: 24 led 2018, 13:51 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 06 pro 2016, 17:38
Příspěvky: 154
Bydliště: Pezinok SK
Has thanked: 26 times
Been thanked: 8 times
Máte niekto skusenosti s týmto jazykom ? Ako je to s kompilovanim ? Staci skompilovat a pomenovat program.xex a frci to ? Ci ? :lamer:

_________________
JIL 800XL SIO2SD ,C=64C SD2IEC×Jiffydos,DIDAKTIK GAMA ,DIDAKTIK M ,A500 1MB +Gotek
SNES ,N64 ,NGC ,Wii ,WiiU ,Switch ,PS ,PS2 ,PS3 ,GB ,GBP ,GBC ,GBA ,GBAsp ,DS ,DSL ,3DS


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Advan Basic
PříspěvekNapsal: 01 úno 2018, 20:45 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 31 srp 2014, 15:27
Příspěvky: 538
Bydliště: Praha
Has thanked: 37 times
Been thanked: 138 times
Ten programovací jazyk vypadá dost schopně. S kompilováním to ale tak snadné není.
Program se dá zkompilovat do .COD souboru. To ale není binární soubor zaveditelný funkcí L - Binary Load.

Přesto se ale napsaný program nechá distribuovat ve formě bootovací diskety. Stačí vzít kopii diskety "Utility Module", vymazat všechny .COD a .APP soubory a nakopírovat na ní svůj vlastní .COD soubor. Po nabootování se zobrazí menu s jedinou položkou - vlastním programem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Advan Basic
PříspěvekNapsal: 02 úno 2018, 17:57 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 31 srp 2014, 15:27
Příspěvky: 538
Bydliště: Praha
Has thanked: 37 times
Been thanked: 138 times
Pro ty kdo to náhodou neví, Advan Basic je už delší dobu volně šiřitelný.
http://advan.atarinet.com

Když jsem si vše nastudoval znovu, přišel jsem na to, že oficiální metoda šíření vlastních programů je popsána zde, v sekci popisující utilitu FORMATEX.COD. Lze se tak obejít i bez menu, stačí svůj program správně pojmenovat. Překvapivě je to "AUTORUN"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Advan Basic
PříspěvekNapsal: 11 úno 2018, 14:07 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 06 pro 2016, 17:38
Příspěvky: 154
Bydliště: Pezinok SK
Has thanked: 26 times
Been thanked: 8 times
hmmm ten FORMATEX.COD mrzne aj na real zeleze aj v emulatore A800 skusal som vsetky mozne nastavenia a nic.

_________________
JIL 800XL SIO2SD ,C=64C SD2IEC×Jiffydos,DIDAKTIK GAMA ,DIDAKTIK M ,A500 1MB +Gotek
SNES ,N64 ,NGC ,Wii ,WiiU ,Switch ,PS ,PS2 ,PS3 ,GB ,GBP ,GBC ,GBA ,GBAsp ,DS ,DSL ,3DS


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Advan Basic
PříspěvekNapsal: 11 úno 2018, 20:48 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 31 srp 2014, 15:27
Příspěvky: 538
Bydliště: Praha
Has thanked: 37 times
Been thanked: 138 times
Ano FORMATEX.COD bohužel zamrzá. Jde ho sice spustit přímo z Advan Basicu příkazem EXEC, ale chová se úplně jinak než je popsáno v návodu a stejně nakonec nefunguje, disk nenaformátuje. Ach jo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Advan Basic
PříspěvekNapsal: 11 úno 2018, 23:00 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 06 pro 2016, 17:38
Příspěvky: 154
Bydliště: Pezinok SK
Has thanked: 26 times
Been thanked: 8 times
Nene ten disk utility je bootovatelny !

_________________
JIL 800XL SIO2SD ,C=64C SD2IEC×Jiffydos,DIDAKTIK GAMA ,DIDAKTIK M ,A500 1MB +Gotek
SNES ,N64 ,NGC ,Wii ,WiiU ,Switch ,PS ,PS2 ,PS3 ,GB ,GBP ,GBC ,GBA ,GBAsp ,DS ,DSL ,3DS


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Advan Basic
PříspěvekNapsal: 12 úno 2018, 16:15 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 31 srp 2014, 15:27
Příspěvky: 538
Bydliště: Praha
Has thanked: 37 times
Been thanked: 138 times
mamutisko píše:
Nene ten disk utility je bootovatelny !


Ano, utility disk je bootovací. Utilita FORMATEX je na něm ve formě kompilovaného programu v Advan BASICu (soubor .COD). Ten se dá spustit z menu utility disku (to ale počítač zamrzá), nebo se dá pustit přímo v Advan BASICu (příkazem EXEC). Bohužel při žádném způsobu spouštění nefunguje správně. Rozhodil jsem sítě na AtariAge, ale moc si od toho neslibuji.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz