OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 23 kvě 2018, 15:44

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Jak flešnout Goteka
PříspěvekNapsal: 10 úno 2018, 16:15 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 21 kvě 2013, 13:19
Příspěvky: 831
Bydliště: Kutna York
Has thanked: 74 times
Been thanked: 136 times
proím o radu:)

gotika mám černýho, koupil sem si i USB A-A kablik a postupuji podle návodu/ů na youtube. ale nemohu se dostat přes připojení do PC :)at zkousim jumpery jak chci, tak se mi do win10 na PC a ani win7 na NB nenačte. po zapojení do USB je pouze rozsvítí tři pomlčky na malém displeji na goteku - - - a konec.

návod:
https://www.youtube.com/watch?v=yUOyZB9cro4

při pohledu ze zadu mám jumpery na té delší řadě na předposledních dvou svisle a z leva, tam sem to zkoušel různě. nicméně ve video návodu je to tak že mám mít spojený 1+2 (vodorovně) pin a pak 3 a šikmo ( \ ) prostřední ve spodní řadě. no ale ten ze spodní řady nikam nevede, nechápu tedy proč to zapojovat.

:help:

_________________
Atari 130XE, 800XE (Covox, Stereo, VBXE, U1Mb, NUXX, SIDE II, XC12T, XC11, XF551, XF551), Atari STE 4Mb, Ultrasatan, Amiga 500 1Mb (A520, Mandrax FD3C), 1200, Blizz 060/72/128, Blizz 030 IV 50/32, Jaguar, JAGCD, Skunk
Playstation 1, Dreamcast, XBOX 250Gb, XBOX 360 320Gb
SC1224, SC1425, C1081, C1085S-D3


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak flešnout Goteka
PříspěvekNapsal: 10 úno 2018, 17:00 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25 kvě 2014, 11:29
Příspěvky: 1312
Bydliště: Praha
Has thanked: 174 times
Been thanked: 233 times
No nevím co děláš špatně. Flash_oval jsem přesně tak asi 5 goteků a v pohodě :shrug:

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A600, A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak flešnout Goteka
PříspěvekNapsal: 10 úno 2018, 17:03 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 21 kvě 2013, 13:19
Příspěvky: 831
Bydliště: Kutna York
Has thanked: 74 times
Been thanked: 136 times
rEVERz píše:
No nevím co děláš špatně. Flash_oval jsem přesně tak asi 5 goteků a v pohodě :shrug:


a ty piny na levé straně jak jsi měl zapojené? a je třeba ten šikmo?

_________________
Atari 130XE, 800XE (Covox, Stereo, VBXE, U1Mb, NUXX, SIDE II, XC12T, XC11, XF551, XF551), Atari STE 4Mb, Ultrasatan, Amiga 500 1Mb (A520, Mandrax FD3C), 1200, Blizz 060/72/128, Blizz 030 IV 50/32, Jaguar, JAGCD, Skunk
Playstation 1, Dreamcast, XBOX 250Gb, XBOX 360 320Gb
SC1224, SC1425, C1081, C1085S-D3


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak flešnout Goteka
PříspěvekNapsal: 10 úno 2018, 17:57 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25 kvě 2014, 11:29
Příspěvky: 1312
Bydliště: Praha
Has thanked: 174 times
Been thanked: 233 times
No mám to přesně jako on, respektive mám tam o pin navíc pod tou levou propojkou.
Když to vemu podle té horní delší řady tak to sedí(podle videa na YT čas cca 0:43).

A ten usb kabel máš kupovaný ? Já ho zbastlil ze dvou ustříhlých.

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A600, A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak flešnout Goteka
PříspěvekNapsal: 10 úno 2018, 18:19 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 21 kvě 2013, 13:19
Příspěvky: 831
Bydliště: Kutna York
Has thanked: 74 times
Been thanked: 136 times
rEVERz píše:
No mám to přesně jako on, respektive mám tam o pin navíc pod tou levou propojkou.
Když to vemu podle té horní delší řady tak to sedí(podle videa na YT čas cca 0:43).

A ten usb kabel máš kupovaný ? Já ho zbastlil ze dvou ustříhlých.


jj koupil na alze ha 99. on se gotek rozsviti takze napajeni tam jde ale v pc se neukaze. ale to je bez switchů na leve strane. kdyz spojim 1 a 2 vodorovne tak se gotek nerozsviti.

_________________
Atari 130XE, 800XE (Covox, Stereo, VBXE, U1Mb, NUXX, SIDE II, XC12T, XC11, XF551, XF551), Atari STE 4Mb, Ultrasatan, Amiga 500 1Mb (A520, Mandrax FD3C), 1200, Blizz 060/72/128, Blizz 030 IV 50/32, Jaguar, JAGCD, Skunk
Playstation 1, Dreamcast, XBOX 250Gb, XBOX 360 320Gb
SC1224, SC1425, C1081, C1085S-D3


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak flešnout Goteka
PříspěvekNapsal: 10 úno 2018, 18:26 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25 kvě 2014, 11:29
Příspěvky: 1312
Bydliště: Praha
Has thanked: 174 times
Been thanked: 233 times
Kablík mám v práci a další štípat nebudu. Myslím ale, že displej při flash nesvítí.
A můžeš písknout něčím jak je zapojen. Jako křížit datové se asi usb nedělá, ale...

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A600, A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak flešnout Goteka
PříspěvekNapsal: 10 úno 2018, 19:13 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 21 kvě 2013, 13:19
Příspěvky: 831
Bydliště: Kutna York
Has thanked: 74 times
Been thanked: 136 times
rEVERz píše:
Kablík mám v práci a další štípat nebudu. Myslím ale, že displej při flash nesvítí.
A můžeš písknout něčím jak je zapojen. Jako křížit datové se asi usb nedělá, ale...


v tom videu říkali, že je to normální USB A-A kabel. No ještě polaboruju :)

_________________
Atari 130XE, 800XE (Covox, Stereo, VBXE, U1Mb, NUXX, SIDE II, XC12T, XC11, XF551, XF551), Atari STE 4Mb, Ultrasatan, Amiga 500 1Mb (A520, Mandrax FD3C), 1200, Blizz 060/72/128, Blizz 030 IV 50/32, Jaguar, JAGCD, Skunk
Playstation 1, Dreamcast, XBOX 250Gb, XBOX 360 320Gb
SC1224, SC1425, C1081, C1085S-D3


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak flešnout Goteka
PříspěvekNapsal: 10 úno 2018, 20:54 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 21 kvě 2013, 13:19
Příspěvky: 831
Bydliště: Kutna York
Has thanked: 74 times
Been thanked: 136 times
tak se mi podařilo úspěšně flašnout Goteka. jen opravdu tedka nevim jestli je to FW pro Amigu nebo ST :)

ten fw co sem twm nacpal se jmenuje FF_Gotek-v0.9.8a.hex

stáhl sem to z atari fóra, ten odkaz na stažení, ale v read_me mluví o podpoře ADF což mě trochu mate. Já s tou EN opravdu nejsem uplně znalostně skvěle:) dal sem tam tedy správný fw? můžu to připojit k STečku?

_________________
Atari 130XE, 800XE (Covox, Stereo, VBXE, U1Mb, NUXX, SIDE II, XC12T, XC11, XF551, XF551), Atari STE 4Mb, Ultrasatan, Amiga 500 1Mb (A520, Mandrax FD3C), 1200, Blizz 060/72/128, Blizz 030 IV 50/32, Jaguar, JAGCD, Skunk
Playstation 1, Dreamcast, XBOX 250Gb, XBOX 360 320Gb
SC1224, SC1425, C1081, C1085S-D3


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak flešnout Goteka
PříspěvekNapsal: 10 úno 2018, 21:08 
Offline
Radil

Registrován: 12 kvě 2013, 18:16
Příspěvky: 279
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 40 times
Been thanked: 39 times
FF je flashfloppy, takze ano, malo by ti to ist na ST


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak flešnout Goteka
PříspěvekNapsal: 10 úno 2018, 21:08 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 11:46
Příspěvky: 2029
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 62 times
Been thanked: 137 times
V cem byl problem, ze to neslo?

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak flešnout Goteka
PříspěvekNapsal: 10 úno 2018, 21:21 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 21 kvě 2013, 13:19
Příspěvky: 831
Bydliště: Kutna York
Has thanked: 74 times
Been thanked: 136 times
Jack_Free píše:
V cem byl problem, ze to neslo?

no jako vzdy byl sem chtrejsi nez ten co delal ten navod :) nejsem elektrikar a tak sem nechapal proc zapojovat ten pin sikmo kdyz nikam nevede. oni tam ani nebyly piny pro to. musel sem je tam naletovat a pak teprve propojit na sikmo jumperem. pak se ukazal gotek v cele sve krase :)

proto nerad neco pacham sam. sem na to uplne pitomej. a ze se chybama clovek uci? za mesic nebudu vedet proc sem delal to co sem delal :)

_________________
Atari 130XE, 800XE (Covox, Stereo, VBXE, U1Mb, NUXX, SIDE II, XC12T, XC11, XF551, XF551), Atari STE 4Mb, Ultrasatan, Amiga 500 1Mb (A520, Mandrax FD3C), 1200, Blizz 060/72/128, Blizz 030 IV 50/32, Jaguar, JAGCD, Skunk
Playstation 1, Dreamcast, XBOX 250Gb, XBOX 360 320Gb
SC1224, SC1425, C1081, C1085S-D3


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz