OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 24 čer 2018, 00:24

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Jak flešnout Goteka
PříspěvekNapsal: 10 úno 2018, 16:15 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 21 kvě 2013, 13:19
Příspěvky: 852
Bydliště: Kutna York
Has thanked: 81 times
Been thanked: 143 times
proím o radu:)

gotika mám černýho, koupil sem si i USB A-A kablik a postupuji podle návodu/ů na youtube. ale nemohu se dostat přes připojení do PC :)at zkousim jumpery jak chci, tak se mi do win10 na PC a ani win7 na NB nenačte. po zapojení do USB je pouze rozsvítí tři pomlčky na malém displeji na goteku - - - a konec.

návod:
https://www.youtube.com/watch?v=yUOyZB9cro4

při pohledu ze zadu mám jumpery na té delší řadě na předposledních dvou svisle a z leva, tam sem to zkoušel různě. nicméně ve video návodu je to tak že mám mít spojený 1+2 (vodorovně) pin a pak 3 a šikmo ( \ ) prostřední ve spodní řadě. no ale ten ze spodní řady nikam nevede, nechápu tedy proč to zapojovat.

:help:

_________________
Atari 130XE, 800XE (Covox, Stereo, VBXE, U1Mb, NUXX, SIDE II, XC12T, XC11, Phonemark, 2x XF551), (SIDEII, Ultimate Cart, M.Dadok 64k), Atari STE 4Mb, Ultrasatan, Amiga 500 1Mb (A520, Mandrax FD3C), 1200, Blizz 060/72/128, Blizz 030 IV 50/32, Jaguar, JAGCD, Skunk, PROcontroller, 1x normal, 1x autofire
Playstation 1, Dreamcast, XBOX 250Gb, XBOX 360 320Gb
SC1224, SC1425, C1081, C1085S-D3


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak flešnout Goteka
PříspěvekNapsal: 10 úno 2018, 17:00 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25 kvě 2014, 11:29
Příspěvky: 1317
Bydliště: Praha
Has thanked: 175 times
Been thanked: 235 times
No nevím co děláš špatně. Flash_oval jsem přesně tak asi 5 goteků a v pohodě :shrug:

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A600, A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak flešnout Goteka
PříspěvekNapsal: 10 úno 2018, 17:03 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 21 kvě 2013, 13:19
Příspěvky: 852
Bydliště: Kutna York
Has thanked: 81 times
Been thanked: 143 times
rEVERz píše:
No nevím co děláš špatně. Flash_oval jsem přesně tak asi 5 goteků a v pohodě :shrug:


a ty piny na levé straně jak jsi měl zapojené? a je třeba ten šikmo?

_________________
Atari 130XE, 800XE (Covox, Stereo, VBXE, U1Mb, NUXX, SIDE II, XC12T, XC11, Phonemark, 2x XF551), (SIDEII, Ultimate Cart, M.Dadok 64k), Atari STE 4Mb, Ultrasatan, Amiga 500 1Mb (A520, Mandrax FD3C), 1200, Blizz 060/72/128, Blizz 030 IV 50/32, Jaguar, JAGCD, Skunk, PROcontroller, 1x normal, 1x autofire
Playstation 1, Dreamcast, XBOX 250Gb, XBOX 360 320Gb
SC1224, SC1425, C1081, C1085S-D3


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak flešnout Goteka
PříspěvekNapsal: 10 úno 2018, 17:57 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25 kvě 2014, 11:29
Příspěvky: 1317
Bydliště: Praha
Has thanked: 175 times
Been thanked: 235 times
No mám to přesně jako on, respektive mám tam o pin navíc pod tou levou propojkou.
Když to vemu podle té horní delší řady tak to sedí(podle videa na YT čas cca 0:43).

A ten usb kabel máš kupovaný ? Já ho zbastlil ze dvou ustříhlých.

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A600, A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak flešnout Goteka
PříspěvekNapsal: 10 úno 2018, 18:19 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 21 kvě 2013, 13:19
Příspěvky: 852
Bydliště: Kutna York
Has thanked: 81 times
Been thanked: 143 times
rEVERz píše:
No mám to přesně jako on, respektive mám tam o pin navíc pod tou levou propojkou.
Když to vemu podle té horní delší řady tak to sedí(podle videa na YT čas cca 0:43).

A ten usb kabel máš kupovaný ? Já ho zbastlil ze dvou ustříhlých.


jj koupil na alze ha 99. on se gotek rozsviti takze napajeni tam jde ale v pc se neukaze. ale to je bez switchů na leve strane. kdyz spojim 1 a 2 vodorovne tak se gotek nerozsviti.

_________________
Atari 130XE, 800XE (Covox, Stereo, VBXE, U1Mb, NUXX, SIDE II, XC12T, XC11, Phonemark, 2x XF551), (SIDEII, Ultimate Cart, M.Dadok 64k), Atari STE 4Mb, Ultrasatan, Amiga 500 1Mb (A520, Mandrax FD3C), 1200, Blizz 060/72/128, Blizz 030 IV 50/32, Jaguar, JAGCD, Skunk, PROcontroller, 1x normal, 1x autofire
Playstation 1, Dreamcast, XBOX 250Gb, XBOX 360 320Gb
SC1224, SC1425, C1081, C1085S-D3


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak flešnout Goteka
PříspěvekNapsal: 10 úno 2018, 18:26 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25 kvě 2014, 11:29
Příspěvky: 1317
Bydliště: Praha
Has thanked: 175 times
Been thanked: 235 times
Kablík mám v práci a další štípat nebudu. Myslím ale, že displej při flash nesvítí.
A můžeš písknout něčím jak je zapojen. Jako křížit datové se asi usb nedělá, ale...

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A600, A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak flešnout Goteka
PříspěvekNapsal: 10 úno 2018, 19:13 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 21 kvě 2013, 13:19
Příspěvky: 852
Bydliště: Kutna York
Has thanked: 81 times
Been thanked: 143 times
rEVERz píše:
Kablík mám v práci a další štípat nebudu. Myslím ale, že displej při flash nesvítí.
A můžeš písknout něčím jak je zapojen. Jako křížit datové se asi usb nedělá, ale...


v tom videu říkali, že je to normální USB A-A kabel. No ještě polaboruju :)

_________________
Atari 130XE, 800XE (Covox, Stereo, VBXE, U1Mb, NUXX, SIDE II, XC12T, XC11, Phonemark, 2x XF551), (SIDEII, Ultimate Cart, M.Dadok 64k), Atari STE 4Mb, Ultrasatan, Amiga 500 1Mb (A520, Mandrax FD3C), 1200, Blizz 060/72/128, Blizz 030 IV 50/32, Jaguar, JAGCD, Skunk, PROcontroller, 1x normal, 1x autofire
Playstation 1, Dreamcast, XBOX 250Gb, XBOX 360 320Gb
SC1224, SC1425, C1081, C1085S-D3


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak flešnout Goteka
PříspěvekNapsal: 10 úno 2018, 20:54 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 21 kvě 2013, 13:19
Příspěvky: 852
Bydliště: Kutna York
Has thanked: 81 times
Been thanked: 143 times
tak se mi podařilo úspěšně flašnout Goteka. jen opravdu tedka nevim jestli je to FW pro Amigu nebo ST :)

ten fw co sem twm nacpal se jmenuje FF_Gotek-v0.9.8a.hex

stáhl sem to z atari fóra, ten odkaz na stažení, ale v read_me mluví o podpoře ADF což mě trochu mate. Já s tou EN opravdu nejsem uplně znalostně skvěle:) dal sem tam tedy správný fw? můžu to připojit k STečku?

_________________
Atari 130XE, 800XE (Covox, Stereo, VBXE, U1Mb, NUXX, SIDE II, XC12T, XC11, Phonemark, 2x XF551), (SIDEII, Ultimate Cart, M.Dadok 64k), Atari STE 4Mb, Ultrasatan, Amiga 500 1Mb (A520, Mandrax FD3C), 1200, Blizz 060/72/128, Blizz 030 IV 50/32, Jaguar, JAGCD, Skunk, PROcontroller, 1x normal, 1x autofire
Playstation 1, Dreamcast, XBOX 250Gb, XBOX 360 320Gb
SC1224, SC1425, C1081, C1085S-D3


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak flešnout Goteka
PříspěvekNapsal: 10 úno 2018, 21:08 
Offline
Radil

Registrován: 12 kvě 2013, 18:16
Příspěvky: 279
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 41 times
Been thanked: 39 times
FF je flashfloppy, takze ano, malo by ti to ist na ST


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak flešnout Goteka
PříspěvekNapsal: 10 úno 2018, 21:08 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 11:46
Příspěvky: 2041
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 62 times
Been thanked: 137 times
V cem byl problem, ze to neslo?

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak flešnout Goteka
PříspěvekNapsal: 10 úno 2018, 21:21 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 21 kvě 2013, 13:19
Příspěvky: 852
Bydliště: Kutna York
Has thanked: 81 times
Been thanked: 143 times
Jack_Free píše:
V cem byl problem, ze to neslo?

no jako vzdy byl sem chtrejsi nez ten co delal ten navod :) nejsem elektrikar a tak sem nechapal proc zapojovat ten pin sikmo kdyz nikam nevede. oni tam ani nebyly piny pro to. musel sem je tam naletovat a pak teprve propojit na sikmo jumperem. pak se ukazal gotek v cele sve krase :)

proto nerad neco pacham sam. sem na to uplne pitomej. a ze se chybama clovek uci? za mesic nebudu vedet proc sem delal to co sem delal :)

_________________
Atari 130XE, 800XE (Covox, Stereo, VBXE, U1Mb, NUXX, SIDE II, XC12T, XC11, Phonemark, 2x XF551), (SIDEII, Ultimate Cart, M.Dadok 64k), Atari STE 4Mb, Ultrasatan, Amiga 500 1Mb (A520, Mandrax FD3C), 1200, Blizz 060/72/128, Blizz 030 IV 50/32, Jaguar, JAGCD, Skunk, PROcontroller, 1x normal, 1x autofire
Playstation 1, Dreamcast, XBOX 250Gb, XBOX 360 320Gb
SC1224, SC1425, C1081, C1085S-D3


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz