OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

HVDOSdev2019!

Právě je 21 srp 2019, 17:46

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: HDD driver, a jaky?
PříspěvekNapsal: 11 úno 2016, 16:51 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 23:57
Příspěvky: 3277
Has thanked: 161 times
Been thanked: 251 times
Predpokladam, ze je to hloupa otazka, ale nejak se nemuzu dobrat pravdy :)

Mam jedno Atari - uzasny bastl, 1040ST v plechove rezave bedne od PC spolu s nejakym diskem. Funguje, ale nevidim ten disk, a nevim, jestli je nekde chyba, nebo potrebuju ovladac. Disk je pripojeny nasledovne:
ACSI -> ACSI-SCSI adapter -> SCSI-MFM adapter -> MFM disk
Ten ACSI-SCSI adapter je od Atari : ATARI HOST ADAPTER CARD C026266

Mam zkusit ovladac? Jaky?

Dik!

_________________
Nikdy nediskutujte s blbcem. Stáhne vás na svoji úroveň a vyhraje zkušeností.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: HDD driver, a jaky?
PříspěvekNapsal: 11 úno 2016, 17:05 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 19:40
Příspěvky: 1786
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 566 times
Been thanked: 427 times
Pro zacatek bude urcite stacit AHDI. Po internetu se povaluje posledni verze 6, treba tady: http://www.z80.eu/stsoft.html nebo http://www.atarimuseum.de/download.htm

pripadne muzes zkusit ICD, ke stazeni u Jookieho http://joo.kie.sk/?page_id=306

Samozrejme nejlepsi je HDDriver, ale prepodkladam, ze si ho nebudes chtit hned kupovat.

To by me zajimalo co na takovem starem disku je, treba tam budou nejake poklady :)

_________________
www.atariportal.cz ~ www.krupkaj.cz/xgal ~ jaysoft.atari.org
www.Atariada.cz >>> 12. - 14. 4. 2019 <<<
PL.Atariada.cz >>> 7. - 9. 6. 2019 <<<


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: HDD driver, a jaky?
PříspěvekNapsal: 11 úno 2016, 17:19 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 23:48
Příspěvky: 8123
Bydliště: Praha
Has thanked: 1114 times
Been thanked: 971 times
Nu já jsem s ICD na US spokojený. Nějak nemám potřebu (po koupi PARCP) ani jiný hledat :-)

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: HDD driver, a jaky?
PříspěvekNapsal: 11 úno 2016, 18:30 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 23:57
Příspěvky: 3277
Has thanked: 161 times
Been thanked: 251 times
krupkaj píše:
To by me zajimalo co na takovem starem disku je, treba tam budou nejake poklady :)


Podle vseho Cubase a takove veci, bylo to pouzivane na hudbu, a je k tomu par MIDI hracicek. Navic je na te bedne nalepka jakesi hudebni firmy, ktera je asi za tu 'konverzi' zodpovedna :) Ale dik, zkusim a uvidim - az teda zprovoznim nejakou klavesnici.

_________________
Nikdy nediskutujte s blbcem. Stáhne vás na svoji úroveň a vyhraje zkušeností.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: HDD driver, a jaky?
PříspěvekNapsal: 11 úno 2016, 18:34 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28 lis 2014, 18:29
Příspěvky: 1123
Bydliště: Milovice
Has thanked: 8 times
Been thanked: 174 times
Ahoj,

Nemohol by si hodiť nejaké fotky ? Veľmi by ma to zaujímalo, bo Mega ST mám 3ks a milujem ich :atari: :atari: :atari:
a ešte čo za hračky/foto prosím :god2:

_________________
Atari Mega 2/4Mb Ram, Atari TT 030


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: HDD driver, a jaky?
PříspěvekNapsal: 11 úno 2016, 18:41 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 23:57
Příspěvky: 3277
Has thanked: 161 times
Been thanked: 251 times
Muzu to vyfotit zejtra v praci. Na MIDI je tam nejaka rozdvojka nebo co, a potom neco, co jsem nepochopil, ale ma to byt na nejakou synchronizaci s externim MIDI signalem. A neni to Mega, je to podle desky 1040ST.

Megy mam asi ctyri, jednu z nich ted opravuju v jinem threadu :) Sice jsem je neplanoval, ale dostal jsem je tak lacino, ze se nedalo odolat. Aspon jsem se zahojil po te priserne predrazene Mega STE :)

_________________
Nikdy nediskutujte s blbcem. Stáhne vás na svoji úroveň a vyhraje zkušeností.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: HDD driver, a jaky?
PříspěvekNapsal: 11 úno 2016, 19:00 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28 lis 2014, 18:29
Příspěvky: 1123
Bydliště: Milovice
Has thanked: 8 times
Been thanked: 174 times
Ok jasan, díky za ochotu !

_________________
Atari Mega 2/4Mb Ram, Atari TT 030


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: HDD driver, a jaky?
PříspěvekNapsal: 12 úno 2016, 01:18 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 19:40
Příspěvky: 1786
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 566 times
Been thanked: 427 times
Aha tak to tipuju na Unitor od C-Lab nebo neco Midex od Steinberga :)

_________________
www.atariportal.cz ~ www.krupkaj.cz/xgal ~ jaysoft.atari.org
www.Atariada.cz >>> 12. - 14. 4. 2019 <<<
PL.Atariada.cz >>> 7. - 9. 6. 2019 <<<


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: HDD driver, a jaky?
PříspěvekNapsal: 12 úno 2016, 21:56 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 23:57
Příspěvky: 3277
Has thanked: 161 times
Been thanked: 251 times
Shony píše:
Ahoj,

Nemohol by si hodiť nejaké fotky ? Veľmi by ma to zaujímalo, bo Mega ST mám 3ks a milujem ich :atari: :atari: :atari:
a ešte čo za hračky/foto prosím :god2:


Obrazky jsou tady: http://ockokubik.rajce.idnes.cz/Atari_ST

Byl k tomu SM124 a klavesnice - taky pekny bastl, vypada to jako klavesnice k Mega STE, ale uvnitr je klavesnice z 1040ST a aby se vesla, je tam vyrezano kus umele hmoty a dobastlena spousta dratu :)

Edit: jeste upozornuju na nezvykly 3.5" MFM disk - je to Tandon, tahle firma jako prvni delala MFM/RLL disky v 3.5" provedeni. Ted jsem na aukru koupil Quantum Bigfoot, tak mam oba extremy - 3.5" MFM a 5.25" IDE :thumbup:

_________________
Nikdy nediskutujte s blbcem. Stáhne vás na svoji úroveň a vyhraje zkušeností.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: HDD driver, a jaky?
PříspěvekNapsal: 12 úno 2016, 23:42 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 19:40
Příspěvky: 1786
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 566 times
Been thanked: 427 times
to vypada, ze nekdo zkombinoval STFM s MEGAFILEm a dal to do jedne bedny ;-)
se divim, ze tam nenahradil zdroje za jeden PCckovej.

_________________
www.atariportal.cz ~ www.krupkaj.cz/xgal ~ jaysoft.atari.org
www.Atariada.cz >>> 12. - 14. 4. 2019 <<<
PL.Atariada.cz >>> 7. - 9. 6. 2019 <<<


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: HDD driver, a jaky?
PříspěvekNapsal: 12 úno 2016, 23:55 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28 lis 2014, 18:29
Příspěvky: 1123
Bydliště: Milovice
Has thanked: 8 times
Been thanked: 174 times
No to čumím :o

Pekný bastl, ano je to smtp synchronizér, a midi expander na paralell, som zhrozený príšernou kvalitou, a že si niekto tam aj dal nálepku, že to robyl, ja som teda bastlič, ale toto nie.
Prajem príjemný večer.

_________________
Atari Mega 2/4Mb Ram, Atari TT 030


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: HDD driver, a jaky?
PříspěvekNapsal: 13 úno 2016, 00:12 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 23:57
Příspěvky: 3277
Has thanked: 161 times
Been thanked: 251 times
Ono je to asi dost stare, takze je to orezle a omlacene, nejspis to nekde nejakou tu dekadu sedelo ve sklepe. Ale je tam par veci, ktery naznacujou, ze to bylo delany poloprofesionalne - jednak ta nalepka, jednak slusna kvalita pajeni, relativne profi uprava klavesnice (az na to rezani), u tech zdroju je nejaky filtr, asi kvuli sitovemu ruseni - troufam si rict, ze za to kdysi davno nekdo utratil slusne love. Ja to ted dostal vlastne jen jako prislusenstvi ke klavesnici :) Na eBay byla jen klavesnice a monitor, a tohle bylo na jedne fotce - tak jsem se zajimal, jestli je to na prodej, a dostal jsem to za par eur k tem ostatnim vecem.

PC zdroje tenkrat mozna jeste ani nebyly, aspon ne takove jako dneska :)

Nicmene - aspon mam funkcni board, na kterem muzu bastlit, uvazuju o pekne drevene skrince, a vevnitr par rozsireni - uvidim, co se do toho vejde.

Edit: napriklad to uzemneni - ja to odpojil, ale je videt, ze i ta odklapeci cast byla uzemnena. To by kazdej bastlir neudelal.

_________________
Nikdy nediskutujte s blbcem. Stáhne vás na svoji úroveň a vyhraje zkušeností.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz