OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Registrujte se zde!

Právě je 14 lis 2018, 02:22

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: ATARI ST 1040 STF - BOOT DISK / SYSTÉM
PříspěvekNapsal: 08 zář 2014, 18:00 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:23
Příspěvky: 358
Bydliště: Plzeň
Has thanked: 19 times
Been thanked: 108 times
Poradíte mi někdo, jak mám vytvořit bootovací / systémovou disketu?
Jsem Atari začátečník, pořídil jsem svoje první :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 08 zář 2014, 18:25 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 18 kvě 2013, 22:26
Příspěvky: 340
Has thanked: 20 times
Been thanked: 18 times
Fery píše:
Poradíte mi někdo, jak mám vytvořit bootovací / systémovou disketu?
Jsem Atari začátečník, pořídil jsem svoje první :-)


Jak to myslíš ,,bootovací disketu"? Atárko má systém v ROM. Do GEMu naběhne bez diskety.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 08 zář 2014, 19:00 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 05 dub 2013, 14:29
Příspěvky: 1832
Bydliště: Starý Vestec
Has thanked: 293 times
Been thanked: 275 times
Tak nektery atarka TOS v ROMce nemaji, ale je jich min. Boot do systemu bez diskety je pomaly, navic je na diskete mozne ulozit nastaveni.

_________________
Amiga Sinclair Didaktik Sam_Coupé Enterprise SAM440ep μA1 PegasosII MacBook_Air Mac_Mini_MOS CPC Atari MSX Acorn C64 PC PSP PS3

http://party.oldcomp.cz/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 08 zář 2014, 19:03 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 18 kvě 2013, 22:26
Příspěvky: 340
Has thanked: 20 times
Been thanked: 18 times
Starej_Mraf píše:
Tak nektery atarka TOS v ROMce nemaji, ale je jich min. Boot do systemu bez diskety je pomaly, navic je na diskete mozne ulozit nastaveni.

No ale 1040 jsem bez TOSu ještě neviděl(tím neříkám, že nejsou).Jo bez diskety v mechanice to je pomalejší, to jo. Já jsem ho pochopil, že to myslí pro spuštění systému, jako na Amize. :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 08 zář 2014, 19:17 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7527
Bydliště: Praha
Has thanked: 947 times
Been thanked: 886 times
No tak Fery chvilku vydrží, až TOS naběhne (pokud mu to neukazuje TOS.IMG disketku), strčí dovnitř disketku, naformátuje a pak si už jen bude hrát - ostatně by to mělo jít s jakoukoliv DD disketou naformátovanou v PC na klasických 720k taky, ne?

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 08 zář 2014, 21:58 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:23
Příspěvky: 358
Bydliště: Plzeň
Has thanked: 19 times
Been thanked: 108 times
Bezva, tak už je vytvořit kabel, proč zase nějaký exotický DIN13 :-( ... ale už jsem je sehnal.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 08 zář 2014, 23:04 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 11:46
Příspěvky: 2082
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 66 times
Been thanked: 145 times
Fery píše:
Bezva, tak už je vytvořit kabel, proč zase nějaký exotický DIN13 :-( ... ale už jsem je sehnal.


No ono to kabelem nekonci, pak zjistis ze te nebavi veskeree programy kopirovat na PC na diskety a budes hledat nejakou nahradu za diskety.....takze bud satandisk nebo ultrasatan a tak to je stale dal a dal.....:-D

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 09 zář 2014, 17:21 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:40
Příspěvky: 1701
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 510 times
Been thanked: 371 times
:-) ale tak to je na vsech platformach...

_________________
www.atariportal.cz ~ www.krupkaj.cz/xgal ~ jaysoft.atari.org
Obrázek Disketový magazin Flop


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 09 zář 2014, 19:47 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:23
Příspěvky: 358
Bydliště: Plzeň
Has thanked: 19 times
Been thanked: 108 times
To je pravda ... ale už dlouho jsem chtěl nějaké svoje Atari, tak snad bude vše fungovat a budu spokojený...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 10 zář 2014, 09:01 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7527
Bydliště: Praha
Has thanked: 947 times
Been thanked: 886 times
No držim palce. Já jsem už také připraven - Scart kabel mám, redukci na PS2 myš mám, Satana mám, ATOnce 286/16Mhz mám, turbínka na cestě. Tak teď jen nějaké to STFMko a bude :-)

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 10 zář 2014, 12:40 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 05 dub 2013, 14:29
Příspěvky: 1832
Bydliště: Starý Vestec
Has thanked: 293 times
Been thanked: 275 times
Já teda nevim, ale s těma HDD u ST až tak nadšený nejsem. Jednak jsem známý jako disketový úchylák a za druhé většina her na ST nemá víc jak 2 diskety. A narozdíl od amigy jdou zapsat v pecku pohodlně floimgem nebo samdiskem.

_________________
Amiga Sinclair Didaktik Sam_Coupé Enterprise SAM440ep μA1 PegasosII MacBook_Air Mac_Mini_MOS CPC Atari MSX Acorn C64 PC PSP PS3

http://party.oldcomp.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz