OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Registrujte se zde!

Právě je 16 lis 2018, 02:13

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jak extrahovat soubory .ST ?
PříspěvekNapsal: 26 pro 2014, 19:47 
Offline
Profík

Registrován: 27 črc 2013, 12:24
Příspěvky: 740
Has thanked: 12 times
Been thanked: 86 times
Začal bych tím, že archivovat v obrazech disket užitkové programy mi přijde jako podivnost. To má smysl akorát u nedosových her a dem.

Nicméně, pokud je ST disketa standardní DOSová, tak je to nekomprimovaný obraz běžného FAT12. V linuxu bych extrakci vyřešil bash skriptem na 4 řádky, který by každý ST obraz zkusil připojit přes loopback a pokud by byla DOSová, vykopíroval by z ní soubory do extra adresáře. Bohužel ve windows nemohu sloužit, tam je potřeba na každou triviální blbost programovat extra aplikaci.

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, ST, STE, MegaST, 7800, JaguarCD, Commodore C64, Amiga 500/Plus, 1200, CDTV, Sinclair QL + GC, Sharp MZ800, Sord M5, CPC 6128, Spectravideo SVI X'Press, Sony HB-750, Philips CDi 370, Ohio Scientific Challenger, Eureka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak extrahovat soubory .ST ?
PříspěvekNapsal: 26 pro 2014, 21:30 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 11:46
Příspěvky: 2082
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 66 times
Been thanked: 145 times
Trafo píše:
pokud chceš používat *.st soubory,tak je mušíš buď rozbalit na disketu,nebo použít emulátor disketovky,třeba HxC floppy.


O.K. děkuji už jsem to pochopil, takže se dá říct že když nechci používat HxC nebo diskety tak mě jsou ty soubory na prd ?
Škoda mám toho spoustu.
Přišlo mě že na té kartě co jsem dostal k satanu jsou také normální soubory, měl jsem za to že to jsou právě rozbalené ty obrazy disket.

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak extrahovat soubory .ST ?
PříspěvekNapsal: 26 pro 2014, 22:28 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:40
Příspěvky: 1702
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 512 times
Been thanked: 371 times
no asi takto, na obrazu diskety muzou samozrejme byt i veci, ktere z harddisku pujdou. V tom pripade ma smysl soubory z diskety zkopirovat. Pokud jde ale o hry, tak jich moc bez upravy nepujde.

_________________
www.atariportal.cz ~ www.krupkaj.cz/xgal ~ jaysoft.atari.org
Obrázek Disketový magazin Flop


Naposledy upravil krupkaj dne 26 pro 2014, 22:28, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak extrahovat soubory .ST ?
PříspěvekNapsal: 26 pro 2014, 22:28 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 23 zář 2013, 13:54
Příspěvky: 143
Bydliště: Praha
Has thanked: 15 times
Been thanked: 42 times
Myslím, že se všichni shodneme, že naprostá většina užitečného softwaru funguje z harddisku bez úprav, prostým nakopírováním. Takže jestli chceš použít supermegaboží PARCP, tak postupuj takto:
1) .ST image otevři v emulátoru STEEM.
2) obsah vykopíruj do rozumně pojmenované složky na GEMDOS harddisku, který je souborově přístupný z Windows
3) pomocí PARCP přenes požadované složky z GEMDOS harddisku do ST a ulož na SATAN.

Většina softu musí fungovat. Nechápu, proč by neměla. Jestli má něco natvrdo cesty na a:\, tak to je prasárna a ne poctivá utilita.

_________________
http://www.cinemax.cz /// http://letdisk.wordpress.com

LetDisk / Hlava Kasandry / ALERT

[800XL / 1985]---->[520STM / 1989]---->[1040STE / 1991]---->[Falcon 030 / 1993]---->[Lynx 2 / 1994]---->[800, 600XL, 1200XL / 2013]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak extrahovat soubory .ST ?
PříspěvekNapsal: 27 pro 2014, 06:57 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:27
Příspěvky: 993
Has thanked: 178 times
Been thanked: 119 times
Ano,uživatelské programy většinou z HDD půjdou. Ale drtivá většina her je spustitelná pouze z disket. Pokud neprošla úpravou mistra Putnika.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz