OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Tlsk Mln 2019

Právě je 13 lis 2019, 19:10

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: AT-speed C16
PříspěvekNapsal: 04 lis 2019, 21:36 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28 lis 2014, 18:29
Příspěvky: 1135
Bydliště: Milovice
Has thanked: 8 times
Been thanked: 174 times
Ahoj,

Má niekto nejaké info o tomto HW ? Na webe toho moc nieje :(
Zaujímalo by ma, či to beží aj na 8Mhz M68000, alebo nutne potrebuje 16Mhz hosta a nejaký soft by sa tiež hodil.
Ak som to pochopil správne malo by to automaticky bootovať z diskety atd. Proste existuje nejaký paätník, čo to provzoval ?

Vopred díky :atari:

Foto nieje moje, ale HW jw identický.


Přílohy:
foto01.jpg
foto01.jpg [ 178.17 KiB | Zobrazeno 226 krát ]

_________________
Atari Mega 2/4Mb Ram, Atari TT 030
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AT-speed C16
PříspěvekNapsal: 04 lis 2019, 22:17 
Offline
Profík

Registrován: 27 črc 2013, 13:24
Příspěvky: 827
Has thanked: 14 times
Been thanked: 97 times
Chodí to všude. C16 znamená, že je tam osazená 16Mhz verze 286.

http://wiki.newtosworld.de/index.php?title=AT-Speed
http://www.atarimania.com/utility-atari ... 27254.html

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, ST, STE, MegaST, 7800, JaguarCD, Commodore C64, Amiga 500/Plus, 1200, CDTV, Sinclair QL + GC, Sharp MZ800, Sord M5, CPC 6128, Spectravideo SVI X'Press, Sony HB-750, Philips CDi 370, Ohio Scientific Challenger, Eureka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AT-speed C16
PříspěvekNapsal: 04 lis 2019, 22:45 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28 lis 2014, 18:29
Příspěvky: 1135
Bydliště: Milovice
Has thanked: 8 times
Been thanked: 174 times
Díki Ctirad, tie veci som našiel tiež, skôr ma zaujímalo, či to funguje na 8Mhz, keď to má 32Mhz kryštál, no aj tak budem musieť ubastliť asi nejaký adaptér pre M68000.
A ešte jedendotaz niekde je vyvedený extra GND, ja mám vyvedený +5V, je to nutné ?

_________________
Atari Mega 2/4Mb Ram, Atari TT 030


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AT-speed C16
PříspěvekNapsal: 05 lis 2019, 11:12 
Offline
Profík

Registrován: 27 črc 2013, 13:24
Příspěvky: 827
Has thanked: 14 times
Been thanked: 97 times
Napájíš DIL64 patici, případně dvě pinové lišty na vrch CPU (ten tam samozřejmě musí zůstat).
Samozřejmě z hlediska čistoty provedení by bylo ideální vytáhnout CPU z desky, strčit tam patici (pokud už není), do patice AT-Speed a na něj napájet druhou patici pro CPU.

Přizemnění do desky, kde je tlustá zem, rozhodně ničemu neuškodí, naopak může výrazně zlepšit stabilitu. Posílení 5V může rovněž pomoct.

Jinak deska v jakémkoli ST s DIL paticí počítá pouze s 8Mhz CPU. MegaSTE má sice 16MHz CPU s externí cache, ale deska je opět "jen" 8MHz.

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, ST, STE, MegaST, 7800, JaguarCD, Commodore C64, Amiga 500/Plus, 1200, CDTV, Sinclair QL + GC, Sharp MZ800, Sord M5, CPC 6128, Spectravideo SVI X'Press, Sony HB-750, Philips CDi 370, Ohio Scientific Challenger, Eureka.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz