OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 25 čer 2018, 01:27

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: 4MB RAM pro ST pomocí 72pin SIMMu
PříspěvekNapsal: 24 kvě 2018, 23:25 
Offline
Profík

Registrován: 27 črc 2013, 12:24
Příspěvky: 703
Has thanked: 12 times
Been thanked: 81 times
Má tu někdo ST rozšířené na 4MB ST RAM pomocí 72pin SIMMu? Já jsem si to spáchal do jedné úzké 520ST a ať dělám, co dělám, funguje jenom banka 0, takeže mám jenom 2MB. Všechno jsem několikrát kontroloval a zkoušel několik SIMMů a chová se to stejně.

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, ST, STE, MegaST, 7800, JaguarCD, Commodore C64, Amiga 500/Plus, 1200, CDTV, Sinclair QL + GC, Sharp MZ800, Sord M5, CPC 6128, Spectravideo SVI X'Press, Sony HB-750, Philips CDi 370, Ohio Scientific Challenger, Eureka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 4MB RAM pro ST pomocí 72pin SIMMu
PříspěvekNapsal: 25 kvě 2018, 04:37 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 22:57
Příspěvky: 2300
Has thanked: 107 times
Been thanked: 143 times
Kdysi jsem to delal na dvou kusech. Co si vzpominam, tak banka 1 nema standardne osazene odpory na RAS a CAS, takze je zapotrebi jit po signalu, az te dovede k mistu, kde ty odpory chybi, a osadit tam neco kolem 33 ohmu. Jsou zapotrebi celkem tri kousky, RAS1H, RAS1L a CAS1, pokud me pamet neklame.

_________________
ZX-81, ZX Spectrum, ZX Spectrum+, ZX Spectrum+2, Sinclair QL, Timex 1000 / 1500, CPC464, CPC6128, GX4000, Atari 2600 / 2600Jr, 600XL / 800XL / 130XE, Atari 260ST / 520ST / 1040ST / 1040STE / Mega / MegaSTE, C16, C64, C128, C128D, Amiga A500, Macintosh IIcx / IIvx / SE / LC II / 630 / 7300 / PowerMac G3 / G4 / G5, Laser210-8k / VZ200, Philips VG8010/8020, Canon V-20, Sony HitBit, Sanyo MPC-100, TI 99/4A, Didaktik Gama / M, IQ 151, PMD-85, MZ-700, PCW8256, Acorn Electron, CoCo, CoCo2, Oric Atmos, SGI Indy / Octane 2 / O2 / Indigo 2, HP-9000 715/80 a 715/100, IBM RS6000, Thomson MO5 / MO5E / MO6 / TO8, Dragon 32, Matra Alice, IBM PS/2 Model 30


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 4MB RAM pro ST pomocí 72pin SIMMu
PříspěvekNapsal: 25 kvě 2018, 07:56 
Offline
Kecálek

Registrován: 03 lis 2016, 07:49
Příspěvky: 84
Has thanked: 28 times
Been thanked: 11 times
Offtopic:
Neskutečné jaké jste bedny a tohleto si pamatovat a přijít na to. Nestačím žasnout.

_________________
Atari 130XE/XC12/Robotron, GBA


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 4MB RAM pro ST pomocí 72pin SIMMu
PříspěvekNapsal: 25 kvě 2018, 08:39 
Offline
Profík

Registrován: 27 črc 2013, 12:24
Příspěvky: 703
Has thanked: 12 times
Been thanked: 81 times
Odpory jsem samozřejmě doosadil (stačí dva na CAS1x) a všechny adresovací cestičky si propískal až na MMU. Jde o to, jestli ty RASy a CASy mám správně na tom SIMMu, protože jsem viděl víc variant zapojení a taky používám větší než 4MB SIMMy, takže jsem ještě přizemňoval nepoužité adresy nad A9. Dokážeš mi popsat, jak to máš zapojené ty?

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, ST, STE, MegaST, 7800, JaguarCD, Commodore C64, Amiga 500/Plus, 1200, CDTV, Sinclair QL + GC, Sharp MZ800, Sord M5, CPC 6128, Spectravideo SVI X'Press, Sony HB-750, Philips CDi 370, Ohio Scientific Challenger, Eureka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 4MB RAM pro ST pomocí 72pin SIMMu
PříspěvekNapsal: 25 kvě 2018, 09:00 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 22:57
Příspěvky: 2300
Has thanked: 107 times
Been thanked: 143 times
Mam pocit, ze jsem to dratoval podle: http://pest.atari.org/www.logicsays.com ... emproc.htm
Nekde jsem sem daval i fotku, ale ted ji nedokazu najit. Delal jsem to na dvou deskach, ta prvni mela patici a testoval jsem na ni, ktere SIMMy fungujou, ta druha byla zadratovana uz natvrdo. Ja pouzival 4MB SIMMy, kterych mam pul vagonu - vetsi si nechavam do PCcek :)

_________________
ZX-81, ZX Spectrum, ZX Spectrum+, ZX Spectrum+2, Sinclair QL, Timex 1000 / 1500, CPC464, CPC6128, GX4000, Atari 2600 / 2600Jr, 600XL / 800XL / 130XE, Atari 260ST / 520ST / 1040ST / 1040STE / Mega / MegaSTE, C16, C64, C128, C128D, Amiga A500, Macintosh IIcx / IIvx / SE / LC II / 630 / 7300 / PowerMac G3 / G4 / G5, Laser210-8k / VZ200, Philips VG8010/8020, Canon V-20, Sony HitBit, Sanyo MPC-100, TI 99/4A, Didaktik Gama / M, IQ 151, PMD-85, MZ-700, PCW8256, Acorn Electron, CoCo, CoCo2, Oric Atmos, SGI Indy / Octane 2 / O2 / Indigo 2, HP-9000 715/80 a 715/100, IBM RS6000, Thomson MO5 / MO5E / MO6 / TO8, Dragon 32, Matra Alice, IBM PS/2 Model 30


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz