OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Reklama!

Právě je 20 kvě 2019, 16:23

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: 4MB RAM pro ST pomocí 72pin SIMMu
PříspěvekNapsal: 25 kvě 2018, 00:25 
Offline
Profík

Registrován: 27 črc 2013, 13:24
Příspěvky: 779
Has thanked: 12 times
Been thanked: 91 times
Má tu někdo ST rozšířené na 4MB ST RAM pomocí 72pin SIMMu? Já jsem si to spáchal do jedné úzké 520ST a ať dělám, co dělám, funguje jenom banka 0, takeže mám jenom 2MB. Všechno jsem několikrát kontroloval a zkoušel několik SIMMů a chová se to stejně.

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, ST, STE, MegaST, 7800, JaguarCD, Commodore C64, Amiga 500/Plus, 1200, CDTV, Sinclair QL + GC, Sharp MZ800, Sord M5, CPC 6128, Spectravideo SVI X'Press, Sony HB-750, Philips CDi 370, Ohio Scientific Challenger, Eureka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 4MB RAM pro ST pomocí 72pin SIMMu
PříspěvekNapsal: 25 kvě 2018, 05:37 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 23:57
Příspěvky: 3083
Has thanked: 151 times
Been thanked: 238 times
Kdysi jsem to delal na dvou kusech. Co si vzpominam, tak banka 1 nema standardne osazene odpory na RAS a CAS, takze je zapotrebi jit po signalu, az te dovede k mistu, kde ty odpory chybi, a osadit tam neco kolem 33 ohmu. Jsou zapotrebi celkem tri kousky, RAS1H, RAS1L a CAS1, pokud me pamet neklame.

_________________
Nikdy nediskutujte s blbcem. Stáhne vás na svoji úroveň a vyhraje zkušeností.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 4MB RAM pro ST pomocí 72pin SIMMu
PříspěvekNapsal: 25 kvě 2018, 08:56 
Offline
Kecálek

Registrován: 03 lis 2016, 08:49
Příspěvky: 134
Has thanked: 36 times
Been thanked: 21 times
Offtopic:
Neskutečné jaké jste bedny a tohleto si pamatovat a přijít na to. Nestačím žasnout.

_________________
Atari 130XE/XC12/Robotron, GBA


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 4MB RAM pro ST pomocí 72pin SIMMu
PříspěvekNapsal: 25 kvě 2018, 09:39 
Offline
Profík

Registrován: 27 črc 2013, 13:24
Příspěvky: 779
Has thanked: 12 times
Been thanked: 91 times
Odpory jsem samozřejmě doosadil (stačí dva na CAS1x) a všechny adresovací cestičky si propískal až na MMU. Jde o to, jestli ty RASy a CASy mám správně na tom SIMMu, protože jsem viděl víc variant zapojení a taky používám větší než 4MB SIMMy, takže jsem ještě přizemňoval nepoužité adresy nad A9. Dokážeš mi popsat, jak to máš zapojené ty?

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, ST, STE, MegaST, 7800, JaguarCD, Commodore C64, Amiga 500/Plus, 1200, CDTV, Sinclair QL + GC, Sharp MZ800, Sord M5, CPC 6128, Spectravideo SVI X'Press, Sony HB-750, Philips CDi 370, Ohio Scientific Challenger, Eureka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 4MB RAM pro ST pomocí 72pin SIMMu
PříspěvekNapsal: 25 kvě 2018, 10:00 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 23:57
Příspěvky: 3083
Has thanked: 151 times
Been thanked: 238 times
Mam pocit, ze jsem to dratoval podle: http://pest.atari.org/www.logicsays.com ... emproc.htm
Nekde jsem sem daval i fotku, ale ted ji nedokazu najit. Delal jsem to na dvou deskach, ta prvni mela patici a testoval jsem na ni, ktere SIMMy fungujou, ta druha byla zadratovana uz natvrdo. Ja pouzival 4MB SIMMy, kterych mam pul vagonu - vetsi si nechavam do PCcek :)

_________________
Nikdy nediskutujte s blbcem. Stáhne vás na svoji úroveň a vyhraje zkušeností.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz