OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 19 črc 2018, 01:13

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: CT60e
PříspěvekNapsal: 15 bře 2017, 09:21 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:34
Příspěvky: 297
Bydliště: Třebíč
Has thanked: 116 times
Been thanked: 47 times
Je venku. Prvni varka v prodeji.
Příloha:
CT60e.jpg
CT60e.jpg [ 581.2 KiB | Zobrazeno 3176 krát ]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CT60e
PříspěvekNapsal: 15 bře 2017, 09:46 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 09 lis 2015, 09:43
Příspěvky: 97
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 7 times
Been thanked: 7 times
Moje už taky na cestě...

Odesláno z mého E5823 pomocí Tapatalk

_________________
ATATRI 65XE - 130XE - 520 STFM - 1040STF -MEGA ST 4 - TT - Falcon - SF 314 - SF 354


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CT60e
PříspěvekNapsal: 15 bře 2017, 09:48 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 09 lis 2015, 09:43
Příspěvky: 97
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 7 times
Been thanked: 7 times
Mimochodem Falcona máš v originálním case nebo přestavba? A když originál tak jaký používáš zdroj?

Odesláno z mého E5823 pomocí Tapatalk

_________________
ATATRI 65XE - 130XE - 520 STFM - 1040STF -MEGA ST 4 - TT - Falcon - SF 314 - SF 354


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CT60e
PříspěvekNapsal: 15 bře 2017, 09:59 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:34
Příspěvky: 297
Bydliště: Třebíč
Has thanked: 116 times
Been thanked: 47 times
Zatim v originalnim case s puvodnim zdrojem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CT60e
PříspěvekNapsal: 15 bře 2017, 13:13 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:27
Příspěvky: 977
Has thanked: 176 times
Been thanked: 115 times
Copak to umí oproti původní CT60?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CT60e
PříspěvekNapsal: 15 bře 2017, 13:38 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 09 lis 2015, 09:43
Příspěvky: 97
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 7 times
Been thanked: 7 times
Mělo by to být v podstatě to samé.

Hele, je tu někdo schopný vymyslet napájení Falcona holého i s CT60 v originál case bez nutnosti použít PicoPSU?? Že by se použil jakýkoliv 19V min. 65W zdroj k notebooku?? Nebo rovnou takhle napájet všechna ST i TT? To by se hodilo asi všem...

PeTTr

Odesláno z mého E5823 pomocí Tapatalk

_________________
ATATRI 65XE - 130XE - 520 STFM - 1040STF -MEGA ST 4 - TT - Falcon - SF 314 - SF 354


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CT60e
PříspěvekNapsal: 15 bře 2017, 23:29 
Offline
Profík

Registrován: 27 črc 2013, 12:24
Příspěvky: 705
Has thanked: 12 times
Been thanked: 81 times
Trafo píše:
Copak to umí oproti původní CT60?


Nic vyloženě převratného.
Je to upravené mechanicky s rozšiřujícím slotem v místě původního zdroje, takže se tam dají naštosovat další karty (ethernet, USB, supervidel, možná i PCI) a pořád se to vleze do původního kejsu.
Pak je to lépe vyřešené z hlediska vedení sběrnice a její terminace. Důležité zejména pro takty kolem 100MHz.
A pak jsou tam nějaké HW/SW vylepšení, ale asi nic převratného.

Osobně nechápu, proč to rovnou nenarvali do FPGA, do kterého by se vešly všechny ty rozšiřující karty, SDRAM mohla být rovnou připájená na desce a už vůbec nechápu, jaký problém by byl nacpat DC-DC měniče pro 3.3, 5 a 12V rovnou na desku, takže by se k tomu jenom připojil téměř libovolný DC zdroj zvenku.

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, ST, STE, MegaST, 7800, JaguarCD, Commodore C64, Amiga 500/Plus, 1200, CDTV, Sinclair QL + GC, Sharp MZ800, Sord M5, CPC 6128, Spectravideo SVI X'Press, Sony HB-750, Philips CDi 370, Ohio Scientific Challenger, Eureka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CT60e
PříspěvekNapsal: 16 bře 2017, 09:28 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 09 lis 2015, 09:43
Příspěvky: 97
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 7 times
Been thanked: 7 times
Tak první CT60e co se chová jako moje CT63. Už to řeší na FB. Tak nějak začínají stoupat obavy jestli to s mým Falconem pojede.

PeTTr

Odesláno z mého E5823 pomocí Tapatalk

_________________
ATATRI 65XE - 130XE - 520 STFM - 1040STF -MEGA ST 4 - TT - Falcon - SF 314 - SF 354


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CT60e
PříspěvekNapsal: 12 kvě 2018, 17:47 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 05 kvě 2014, 08:51
Příspěvky: 729
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 4 times
Been thanked: 54 times
Tak bych to nebyl já, kdybych neměl problém. Moje CT60e se chová fakt divně. Je velmi vybíravé na RAM, někdy naběhne, někdy je černá obrazovka. V MiNTu mi to hází chybu např. když dám info o souboru atd. Měnil jsem paměť i zdroj. RAM otestuji YAARTem, ale ptám se, existuje nějaký stress test na 68060? Googlil jsem, ale neúspěšně.
Popřípadě pokud víte co dalšího otestovat, tak díky.
Edit: Ještě dodám, že jsem zatím z časových duvodů nic nezkoušel, pouze sbírám informace a zvažuji jak dál postupovat. Přeci jen ta investice nebyla korunová.

_________________
Atari 400, 1200XL, 600XL, 800XL, XE, 130XE, ATARI 260ST, 520STm, 520ST+, 1040STfm, 1040STe, ATARI MEGA ST1, ST4, ATARI TT-030, ATARI FALCON 030, ATARI Portfolio, UltraPONG, ATARI VCS, 2600Jr.,ATARI Lynx II, iBook G3 green, iMac G3 green, G5, PowerBook 150


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CT60e
PříspěvekNapsal: 12 kvě 2018, 22:14 
Offline
Profík

Registrován: 27 črc 2013, 12:24
Příspěvky: 705
Has thanked: 12 times
Been thanked: 81 times
jaký máš nastavený takt CPU? Nemáš to v nějakém divoce upravovaném falconu?

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, ST, STE, MegaST, 7800, JaguarCD, Commodore C64, Amiga 500/Plus, 1200, CDTV, Sinclair QL + GC, Sharp MZ800, Sord M5, CPC 6128, Spectravideo SVI X'Press, Sony HB-750, Philips CDi 370, Ohio Scientific Challenger, Eureka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CT60e
PříspěvekNapsal: 13 kvě 2018, 17:09 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 05 kvě 2014, 08:51
Příspěvky: 729
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 4 times
Been thanked: 54 times
Jede to na 66MHz. A co se týče úprav, jsou tam nějaké drátové propojky, ale nic dramatického. Možná jsou tam už od výroby.

_________________
Atari 400, 1200XL, 600XL, 800XL, XE, 130XE, ATARI 260ST, 520STm, 520ST+, 1040STfm, 1040STe, ATARI MEGA ST1, ST4, ATARI TT-030, ATARI FALCON 030, ATARI Portfolio, UltraPONG, ATARI VCS, 2600Jr.,ATARI Lynx II, iBook G3 green, iMac G3 green, G5, PowerBook 150


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CT60e
PříspěvekNapsal: 13 kvě 2018, 22:49 
Offline
Profík

Registrován: 27 črc 2013, 12:24
Příspěvky: 705
Has thanked: 12 times
Been thanked: 81 times
Takže žádné přetaktovávání? Ani clockpatch? Nic?

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, ST, STE, MegaST, 7800, JaguarCD, Commodore C64, Amiga 500/Plus, 1200, CDTV, Sinclair QL + GC, Sharp MZ800, Sord M5, CPC 6128, Spectravideo SVI X'Press, Sony HB-750, Philips CDi 370, Ohio Scientific Challenger, Eureka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CT60e
PříspěvekNapsal: 14 kvě 2018, 05:07 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 05 kvě 2014, 08:51
Příspěvky: 729
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 4 times
Been thanked: 54 times
Nee. Byl to holý Falcon. Pouze jsem osadil CT60e a 68060. Do přetaktování jsem nešel, než zjistím co a jak. Jedinou předělávkou byla Martinova náhrada NVRAM.
Proto jsem se sháněl po něčem na testování. Obojí jak deska CT, tak 68060 jsou jediné nové.

_________________
Atari 400, 1200XL, 600XL, 800XL, XE, 130XE, ATARI 260ST, 520STm, 520ST+, 1040STfm, 1040STe, ATARI MEGA ST1, ST4, ATARI TT-030, ATARI FALCON 030, ATARI Portfolio, UltraPONG, ATARI VCS, 2600Jr.,ATARI Lynx II, iBook G3 green, iMac G3 green, G5, PowerBook 150


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz