OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Krsn Vnoce a Happy Fuckin Year 2020

Právě je 27.01.2020, 05:56

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: NetUS-Bee
PříspěvekNapsal: 15.03.2019, 22:04 
Offline
Kecka

Registrován: 06.11.2017, 20:10
Příspěvky: 49
Has thanked: 0 time
Been thanked: 6 times
Tak jsem se dokopal sestavit první kus a hned jsem to taky letmo testnul. USB funguje, zkoušel jsem USB flashku a optickou myš. Narazil jsem na chybu v hotplugu - pokud je v jednom portu aktivní USB disk, hotplug myši v druhém portu spolehlivě haltne systém. Pokud je ale myš trvale zasunutá, hotplug flashky funguje bezchybně. Stejně tak, pokud je myš na USB sama, můžu jí vytahovat jak chci a nespadne to.
Na zkoušení LAN ale teď nemám moc sílu, jsem a singl TOSu a už jenom při myšlence na to jak se snažím rozchodit celou tu šarádu ovladačů se mi dělá nevolno.
Nechtěl by to někdo testnout?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: NetUS-Bee
PříspěvekNapsal: 15.03.2019, 22:41 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28.11.2014, 18:29
Příspěvky: 1149
Bydliště: Milovice
Has thanked: 8 times
Been thanked: 176 times
Ja to testnem s MesgaST a TT, není problém.
Pokial by si chcel pošlem ti rozchodený Auto s STING a TOOLS.

_________________
Atari Mega 2/4Mb Ram, Atari TT 030


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: NetUS-Bee
PříspěvekNapsal: 16.03.2019, 01:40 
Offline
Stydlín
Uživatelský avatar

Registrován: 04.03.2019, 23:05
Příspěvky: 8
Bydliště: Louny, CZ
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Ahoj,
já to otestuji a tak bych rád jeden kompletení set sestavený

předem děkuji

grosi

_________________
Vše okolo 68000 a ARM, STE 4MB Ultrasatan, MEGA STE 4MB zatím holé, AMIGA 1200 MKIV50 RAM,64MB SSD 16GB, Amiga 1200 ESSCOM, DREAMCAST + IDE loader, sega MD+CD+32X,Sega MS,SNES,N64,GAMECUBE, Vlastní tablet na Raspberry PI, PI portable HAT


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: NetUS-Bee
PříspěvekNapsal: 16.03.2019, 18:17 
Offline
Kecka

Registrován: 06.11.2017, 20:10
Příspěvky: 49
Has thanked: 0 time
Been thanked: 6 times
No s tou sítí to přece jen nebude bez komplikací. Jednak na routeru nevidím, že by se NetUSBee po připojení kabelu vůbec s routerem slinkovala a za druhé jsem zkusil Uiptool, ten by snad měl fungovat "jak je", bez STINGu. NetUSBee najde, přečte z její EPROMky MAC adresu (kterou jsem tam před tím zapsal), ale skončí na tom, že nemůže najít DHCP server.
Budu mít přece jen chybu ve schematu, zřejmě v pinoutu RJ-45ky. Protoře NetUSBee originál schema bylo v té části úplně k prdu, tak jsem tu část převzal z nějakého referenčního zapojení co jsem našel na netu (piny 1,2,3,6). To dává smysl i podle RJ-45 pinoutu z https://www.web3us.com/drupal-how-guide ... out-guides, jenže ani proti tomu mi to teď nějak nesedí. A navíc jsem to zkusil tak i nadrátovat a stejně se to neslinkuje.
No vypadá to na to, že to budu předělávat s jiným RJ45 konektorem :(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: NetUS-Bee
PříspěvekNapsal: 16.03.2019, 18:37 
Offline
Stydlín
Uživatelský avatar

Registrován: 04.03.2019, 23:05
Příspěvky: 8
Bydliště: Louny, CZ
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Pozor nato at to nedas jako cros
Pro zapojeni 10mb je treba toto
1-ORB 2-OR 3-ZB 6-Z
Pro 100mb
1-ORB 2-OR 3-ZB 4-M 5-MB 6-Z 7-HB 8-H

DALE JE TREBA ODKONTROLAVAT ZE POUZITA MAC JE SPRAVNA A V DANE SITI NENI STEJNA

Ja pouzivam toto

https://www.miniwebtool.com/mac-address-generator/

Snad jsem pomohl

_________________
Vše okolo 68000 a ARM, STE 4MB Ultrasatan, MEGA STE 4MB zatím holé, AMIGA 1200 MKIV50 RAM,64MB SSD 16GB, Amiga 1200 ESSCOM, DREAMCAST + IDE loader, sega MD+CD+32X,Sega MS,SNES,N64,GAMECUBE, Vlastní tablet na Raspberry PI, PI portable HAT


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: NetUS-Bee
PříspěvekNapsal: 16.03.2019, 20:51 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28.11.2014, 18:29
Příspěvky: 1149
Bydliště: Milovice
Has thanked: 8 times
Been thanked: 176 times
Na mac sa vykašlite i celkom prázdna funguje tj nuly, je tam RTL 8019as ? tak ten nemá žiadnu ROM len RAM, pokiaľ sa dobre pamätám, mac sa nastavuje v Stingu rovnako ako IP, maska DNS.

Priložený archív nastavená IP 192.168.1.5 DNS google 8.8.8.8 gateway 192.168.1.1, všetko pre čistý TOS boot z C, inak je potreba prepisovať cesty na A v súboroch.


Přílohy:
StingTos.zip [213.99 KiB]
106 krát

_________________
Atari Mega 2/4Mb Ram, Atari TT 030
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: NetUS-Bee
PříspěvekNapsal: 02.11.2019, 14:14 
Offline
Kecka

Registrován: 06.11.2017, 20:10
Příspěvky: 49
Has thanked: 0 time
Been thanked: 6 times
Po roce zase vánoce, ale tohle se moc nepohlo.
Prošel jsem znovu celé schema, udělal novou desku s lepším napájením a úpravou pro externí oddělovací trafo (HN1102) a k tomu dobře zdokumentovaný RJ-45 konektor. Znovu jsem to celé zvalidoval i proti jiným schematům se stejným RTL8019AS čipem, podle mě tam žádná chyba není.
Celý výrobní test k NetUSBee mi projde bez chyb, celá komunikace po sběrnici jede, do EPROMy můžu na Falconu zapsat (a přečíst z ní) MAC adresu.
Všechno je ale pořád marný - USB jede jak má, ale LAN se mi pořád ani neslinkuje s routerem. Alespoň ne s UIP toolem, STING jsem zatím nezkoušel.
Může to být i nějaká nekompatibilita s mým Mikrotikem, nic jiného ale na zkoušení nemám. Nechtěl byste to někdo zkušenější zkusit podívat?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: NetUS-Bee
PříspěvekNapsal: 02.11.2019, 17:07 
Offline
Profík

Registrován: 27.07.2013, 13:24
Příspěvky: 840
Has thanked: 14 times
Been thanked: 99 times
A svítí link? Není u tohoto starého čipu nějaká zákeřnost typu že neumí automaticky poznat přímý/křížený TP nebo problém s autonego, případně přímo zakázaná rychlost 10Mbps na protistraně? Co píše mikrotik po připojení kabelu?

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, ST, STE, MegaST, 7800, JaguarCD, Commodore C64, Amiga 500/Plus, 1200, CDTV, Sinclair QL + GC, Sharp MZ800, Sord M5, CPC 6128, Spectravideo SVI X'Press, Sony HB-750, Philips CDi 370, Ohio Scientific Challenger, Eureka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: NetUS-Bee
PříspěvekNapsal: 02.11.2019, 18:24 
Offline
Kecka

Registrován: 06.11.2017, 20:10
Příspěvky: 49
Has thanked: 0 time
Been thanked: 6 times
Indikace linku nesvítí ani na adapteru, ani na routeru. V logu routeru není na tom portu vidět žádná aktivita. 10Mb na něm ale zakázané není. Ještě se podívám na ten kabel, díky za tip.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: NetUS-Bee
PříspěvekNapsal: 02.11.2019, 22:35 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 8481
Bydliště: Praha
Has thanked: 1206 times
Been thanked: 1020 times
Jako řeknu to laicky, bo nevim, jak to funguje, ale pokud mám v dnešní době u moderních routerů zapojenou na druhé straně síťovku a kabel je cajk, tak na routeru svítí spojení i když třeba danej comp neběží. A může to bejt klidně starej PowerMacintosh.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: NetUS-Bee
PříspěvekNapsal: 03.11.2019, 11:23 
Offline
Kecka

Registrován: 06.11.2017, 20:10
Příspěvky: 49
Has thanked: 0 time
Been thanked: 6 times
No právě, to si taky myslím.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: NetUS-Bee
PříspěvekNapsal: 03.11.2019, 15:07 
Offline
Profík

Registrován: 27.07.2013, 13:24
Příspěvky: 840
Has thanked: 14 times
Been thanked: 99 times
Pokud je ten komp úplně vypnutý, tak link rozhodně nesvítí (vyzkoušeno teď). Může svítit, pokud je uspaný a je zapnuté wake on lan nebo tak něco. A taky si nejsem jistý, jestli se Link rozsvítí, pokud není karta zinicializovaná ovladačem (na novějších PC/MAC už to většinou dělá Bios/Efi/whatever), takže bych určitě zkusil i MintNet nebo alespoň ten StinG, jestli ten pes není zakopaný tam.

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, ST, STE, MegaST, 7800, JaguarCD, Commodore C64, Amiga 500/Plus, 1200, CDTV, Sinclair QL + GC, Sharp MZ800, Sord M5, CPC 6128, Spectravideo SVI X'Press, Sony HB-750, Philips CDi 370, Ohio Scientific Challenger, Eureka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: NetUS-Bee
PříspěvekNapsal: 06.12.2019, 11:55 
Offline
Kecka

Registrován: 26.01.2019, 18:45
Příspěvky: 33
Bydliště: u Mělníka
Has thanked: 2 times
Been thanked: 100 times
Koupil jsem si Netusbee od Lothareka, ale nedaří se mi rozchodit USB storage. Mohl by mi někdo poradit jak na to?
Zkouším to na Atari Falcon s TOS 4.02. Pro přístup k HDD používám driver od Petra Putnika.
Zatím jsem zkoušel toto: Do AUTO folderu na HDD jsem nakopíroval USB.PRG,STORAGE.PRG a NETUSBEE.PRG, do root dir jsem nakopíroval USBTOOL.ACC.
Po restartu se mi vše zavede v pořádku a usbtool mi zobrazí název zastrčené USB flashky.
Flashka je 2GB, rozdělená ve Windows na 4 partitions o velikosti 511MB, které jsou naformátované FAT16.
Problém je v tom, že na Atari v desktopu není žádný nový disk vidět a ani "Install new device" na plochu nic nepřidá.
Máte to někdo rozchozené? Kde dělám chybu?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz