OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

DOSDev 2020

Právě je 12.07.2020, 21:40

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: ZEsarUX - Emulátor na LINUX
PříspěvekNapsal: 26.06.2020, 13:54 
Offline
Kecka

Registrován: 07.06.2013, 14:21
Příspěvky: 29
Has thanked: 1 time
Been thanked: 12 times
Ahoj,

zkoušel jste někdo Emulátor ZEsarUX na Linuxu?

Zajímavé funkce, emulace divIDE, divMMC a moc hezké je třeba, že umí předhodit jako MMC kartu jeden konkrétní adresář a celý se chová jako karta. Co uložím do adresáře se hned objeví na kartě MMC.

Ale: Nejde mi zaboha horní řada kláves, tedy čísla. I když si přepnu v systému (je to kubuntu) v KDE keyboard na US, stejně v emulu mám obráceně Y a Z a stále ta horní řada nejde.

Jinak by to byl super emulátor.

sweet128


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ZEsarUX - Emulátor na LINUX
PříspěvekNapsal: 26.06.2020, 15:24 
Offline
Kecálek

Registrován: 03.07.2018, 23:06
Příspěvky: 110
Has thanked: 60 times
Been thanked: 70 times
Zkus mít nastavnou anglickou klávesnici hned při spuštění a mít ji v seznamu dostupných klávesnic na prvním místě, tedy jako výchozí. Používám Xfce, ale podobný problém tam byl také.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ZEsarUX - Emulátor na LINUX
PříspěvekNapsal: 26.06.2020, 15:40 
Offline
Kecka

Registrován: 07.06.2013, 14:21
Příspěvky: 29
Has thanked: 1 time
Been thanked: 12 times
Pavel.Krivanek píše:
Zkus mít nastavnou anglickou klávesnici hned při spuštění a mít ji v seznamu dostupných klávesnic na prvním místě, tedy jako výchozí. Používám Xfce, ale podobný problém tam byl také.

I to jsem zkoušel. Bez efektu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ZEsarUX - Emulátor na LINUX
PříspěvekNapsal: 26.06.2020, 16:02 
Online
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 05.09.2013, 14:08
Příspěvky: 862
Bydliště: Smolenice
Has thanked: 91 times
Been thanked: 255 times
V /etc/default/keyboard mas US klavesnicu? Neviem ako Ubuntu, ale niektore Debian based distra tam maju len narodnu a potom to robi psie kusy. Ak nemas, pridaj aj US a daj ju ako prvu.

_________________
To err is human, but to really foul things up requires a computer.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ZEsarUX - Emulátor na LINUX
PříspěvekNapsal: 26.06.2020, 17:21 
Offline
Radil

Registrován: 28.05.2013, 11:24
Příspěvky: 275
Has thanked: 7 times
Been thanked: 109 times
S tímto emulátorem zkušenosti nemám, ale co bych zkusil jej pustit přímo z terminálu, ale předtím přenastavil toto:

unset LANG
unset LANGUAGE
unset LC_ALL

Případně tyto proměnné nechal nastavené, ale jako prázné, tj.

export LC_ALL=""

atd.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ZEsarUX - Emulátor na LINUX
PříspěvekNapsal: 29.06.2020, 14:25 
Offline
Kecka

Registrován: 07.06.2013, 14:21
Příspěvky: 29
Has thanked: 1 time
Been thanked: 12 times
z00m píše:
V /etc/default/keyboard mas US klavesnicu? Neviem ako Ubuntu, ale niektore Debian based distra tam maju len narodnu a potom to robi psie kusy. Ak nemas, pridaj aj US a daj ju ako prvu.

Ahoj,
bez efektu. I Bruxxyho rady. Export proměnné na to nemá vliv. Stejně ten emul hraje AY úplně divně. Seká se to, přepnutý na audio driver pulse, který používám.
Sweet


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz