OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Old Comp Prty VI - 11. a 13. z 2020

Právě je 26.09.2020, 16:41

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Java emulátor IQ-151
PříspěvekNapsal: 02.07.2020, 17:12 
Offline
Prvnička

Registrován: 19.06.2020, 21:57
Příspěvky: 10
Bydliště: Jihlava
Has thanked: 0 time
Been thanked: 5 times
Ahoj,
kromě hraní si se svým starým íkvéčkem na živo si trochu zkouším hrát i s java emulátorem http://www.iq151.cz/emulator.htm
Jsou tam nějak řešené klávesy F1-F5?
Možná se ptám blbě a někde jsem to přehlídl.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Java emulátor IQ-151
PříspěvekNapsal: 02.07.2020, 20:25 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 07.05.2014, 01:21
Příspěvky: 1673
Bydliště: Praha
Has thanked: 217 times
Been thanked: 367 times
Co vím, tak
F1 je normálně F1
F2 asi nefunguje (CTRL+B taky ne)
F3 asi nefunguje (CTRL+C ano)
F4 a F5 vlastně ani nevím co mají dělat, pokud vůbec něco...
Na F6 je BR

_________________
ZX80, ZX81, ZX Spectrum, ZX Spectrum +2, Didaktik M, PMD 85-1,2A,3, Olivetti Prodest PC 128, Acorn BBC Micro, PC-XT, Amiga 500


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Java emulátor IQ-151
PříspěvekNapsal: 02.07.2020, 21:41 
Offline
Prvnička

Registrován: 19.06.2020, 21:57
Příspěvky: 10
Bydliště: Jihlava
Has thanked: 0 time
Been thanked: 5 times
Dají se používat v programech - například hra STENA se s nimi ovládá. Když jsem to zkoušel posledně, emulátor nereagoval. Proto jsem se ptal. teď jsem to zkusil a normálně to chodí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Java emulátor IQ-151
PříspěvekNapsal: 05.09.2020, 16:00 
Offline
Kecálek

Registrován: 24.12.2014, 16:11
Příspěvky: 228
Has thanked: 9 times
Been thanked: 28 times
VesSoft píše:
Ahoj,
kromě hraní si se svým starým íkvéčkem na živo si trochu zkouším hrát i s java emulátorem http://www.iq151.cz/emulator.htm
Jsou tam nějak řešené klávesy F1-F5?
Možná se ptám blbě a někde jsem to přehlídl.


Autorem jsem já. Zdrojáky jsou tady:
https://github.com/omikron88

Bohužel momentálně nemám moc času na vývoj, ale jestli je tu někdo, kdo rád Javu, tak může vylepšovat.
Je to přímo do vývojového prostředí Netbeans 7.x +


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Java emulátor IQ-151
PříspěvekNapsal: 05.09.2020, 16:09 
Offline
Kecálek

Registrován: 24.12.2014, 16:11
Příspěvky: 228
Has thanked: 9 times
Been thanked: 28 times
vanthomas píše:
Co vím, tak
F1 je normálně F1
F2 asi nefunguje (CTRL+B taky ne)
F3 asi nefunguje (CTRL+C ano)
F4 a F5 vlastně ani nevím co mají dělat, pokud vůbec něco...
Na F6 je BR


Mapování kláves do matice IQ151 je tady:

https://github.com/omikron88/iq-151/blob/master/src/machine/Keyboard.java


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz