OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Zde me bt odkaz na vai retro prty

Právě je 30.09.2020, 20:12

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: problém s WinUAE
PříspěvekNapsal: 29.10.2016, 00:37 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13.05.2013, 09:15
Příspěvky: 1816
Bydliště: Brno
Has thanked: 462 times
Been thanked: 159 times
Nazdar,

WinUAE naběhne do základního nastavení, nicméně pokud chci spustit emulaci a ROM mám ve WinUAE načtenou a dám start emulace, Windows jen zahlásí, že program WinUAE přestal pracovat okno se mi zavře (ne v bytě to bych se posral :lol: ). Tedy mi ve WinUAE ani nenaběhne stav Amigy, když by se zapnula úplně holá.

Naposledy jsem se v emulaci hral s assemblerem a chtěl si v ASM-PRO něco uložit do nového ještě nevytvořeného souboru. Zahlásilo mi to ve Workbenchi nějakou chybu disku. Přesněji v ClassicWB. Chvíli na to se mi samotná emulace uvedla do současného stavu. Vyzkoušel jsem i jiné ROMky, které jsem nepoužíval a chyba je stejná.

Již si mám konečně přeinstalovat ten sotva se pohromadě držící Windows? Kecy jako že si ho ani nemám instalovat si nechte na jindy, já jsem windowsák :)

_________________
Amiga - PMD 85
Kafasoft


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s WinUAE
PříspěvekNapsal: 29.10.2016, 14:46 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 9088
Bydliště: Praha
Has thanked: 1335 times
Been thanked: 1073 times
Proto mám dvě různé verze WinUAE. Také se mi stává, že když se v emulaci něco porobí a pustím WinUAE znovu, tak se chová krajně divně. Problém bych viděl v tom, jak Windows pracují s pamětí. Po pádu programu ji zcela nevyčistí (to máš různé cache, swap, readyboost...) a pak to dělá problémy. Do jaké míry je to chyba WinUAE nebo Windows, to se neodvažuji soudit. Každopádně mi pomůže pustit jinou/starší verzi, tam načtená konfigurace naběhne korektně. Prostě prostřídat.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s WinUAE
PříspěvekNapsal: 31.10.2016, 17:22 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13.05.2013, 09:15
Příspěvky: 1816
Bydliště: Brno
Has thanked: 462 times
Been thanked: 159 times
Asi problém s WinUAE, nainstaloval jsem si novější verzi a již mi to ROMku vzalo. OK, někdy později trochu ponastavuji a budu se asi opět hrát po svém.

_________________
Amiga - PMD 85
Kafasoft


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz