OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

DOSDev 2020

Právě je 04.07.2020, 03:39

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 25.05.2020, 10:26 
Offline
Kecálek

Registrován: 31.01.2018, 01:33
Příspěvky: 227
Bydliště: Praha
Has thanked: 75 times
Been thanked: 69 times
jjilek píše:
Zkoušel jsem v obchodě hledat vhodné fixy. Kdysi byly kulaté a šly dobře do těch držáků zasunout. Nyní narážím jen na trojhranné, které už nedrží. Kulaté jsem nikde neobjevil.

A ještě přikládám pro inspiraci - i z vyschlého originálního písátka jde vyrobit redukce právě pro trojhranný průřez fix.
Na fotce je trojhranný průřez v originální redukci (musí se trošku zatlačit silou, až to "zacvakne") a ve vyrobené redukci z písátka.
Fixy CENTROPEN 2611 a 2636

a ty kulaté 2811 jsou k mání napřílad zde:
http://www.centropen-shop.cz/kancelarsk ... ath=215556


Přílohy:
Snímek obrazovky 2020-05-25 v 10.21.13.png
Snímek obrazovky 2020-05-25 v 10.21.13.png [ 279.26 KiB | Zobrazeno 641 krát ]


Naposledy upravil Ladislav dne 25.05.2020, 12:56, celkově upraveno 1
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 25.05.2020, 11:42 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30.01.2014, 12:46
Příspěvky: 2465
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 96 times
Been thanked: 176 times
Treba by sla vytisknout nejaka redukce na 3d?

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 25.05.2020, 11:51 
Offline
Pan Generální

Registrován: 16.06.2014, 12:23
Příspěvky: 2916
Bydliště: Jesenice u Prahy
Has thanked: 19 times
Been thanked: 161 times
Tohle je záležitost pro soustruh.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 25.05.2020, 12:58 
Offline
Kecálek

Registrován: 31.01.2018, 01:33
Příspěvky: 227
Bydliště: Praha
Has thanked: 75 times
Been thanked: 69 times
ze stránky:
http://www.simandl.cz/stranky/elektro/c ... orgraf.htm


Přílohy:
Snímek obrazovky 2020-05-25 v 12.57.25.png
Snímek obrazovky 2020-05-25 v 12.57.25.png [ 20.46 KiB | Zobrazeno 608 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 31.05.2020, 13:17 
Offline
Radil

Registrován: 26.05.2013, 14:18
Příspěvky: 521
Bydliště: Šalingrad
Has thanked: 69 times
Been thanked: 48 times
danhard píše:
Dodávaly, ale kde to seženu teď a na současné fixy ?

Az dotisknu 3 tiskarnu, tak to muzu vytisknout. Jsem si to uz nakresil https://www.thingiverse.com/thing:3993144


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 05.06.2020, 18:44 
Offline
Pan Generální

Registrován: 16.06.2014, 12:23
Příspěvky: 2916
Bydliště: Jesenice u Prahy
Has thanked: 19 times
Been thanked: 161 times
Takže hlásím, na výměnu přítlačných O kroužků se u Aritma 0507 hodí rozměr D9x5mm
Není tak běžný, v Hornbachu jsem ho našel až v sadě za 70Kč, kde byl jeden asi ze 20.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 05.06.2020, 20:05 
Offline
Pan Generální

Registrován: 16.06.2014, 12:23
Příspěvky: 2916
Bydliště: Jesenice u Prahy
Has thanked: 19 times
Been thanked: 161 times
Další problém mám s 0516, blbe mi tam motor v jednom směru.
Je to zřejmě věc driveru, který je tam můstek, na rozdíl od jednočinného push-pull s odpory v 0512.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 05.06.2020, 21:15 
Offline
Kecálek

Registrován: 31.01.2018, 01:33
Příspěvky: 227
Bydliště: Praha
Has thanked: 75 times
Been thanked: 69 times
danhard píše:
Další problém mám s 0516, blbe mi tam motor v jednom směru.
Je to zřejmě věc driveru, který je tam můstek, na rozdíl od jednočinného push-pull s odpory v 0512.


Plottery Aritma 0512 a 0516 opravuje pan Fafejta, který je v Aritmě
Vyráběl. Pošlu Ti do SZ jeho číslo


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 05.06.2020, 21:43 
Offline
Kecálek

Registrován: 06.03.2018, 16:00
Příspěvky: 221
Bydliště: Valtínov, Kunžak
Has thanked: 0 time
Been thanked: 53 times
S 0512 jsem měl taky problém s pohybem pera, kde postupně narůstala chyba v poloze. Konzultoval jsem to s panem Fafejtou a vyměnil motor. Ve finále jsem zjistil, že byla uvolněná pružná spojka mezi motorem a hřídelí posuvu pera. Guma zteřela a při rozjezdu se vžy o kousek protočila.

Petr


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 06.06.2020, 08:25 
Offline
Pan Generální

Registrován: 16.06.2014, 12:23
Příspěvky: 2916
Bydliště: Jesenice u Prahy
Has thanked: 19 times
Been thanked: 161 times
Ale já si takový věci spravuju sám :)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz