OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Byl jednou jeden nerd

Právě je 01.06.2020, 16:55

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 92 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 14.05.2020, 09:19 
Online
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 07.07.2019, 22:14
Příspěvky: 1000
Has thanked: 41 times
Been thanked: 77 times
Díky moc za skeny :like: , je hezké vidět svůj "produkt" něco umět dělat byť to chce ještě poladit. Vidím že ne moc překvapivě to píše líp zabudované písmo než kreslí grafiku. Asi je Basic trochu moc pomalý na rozpíjivé fixy, co použít nerozpíjející se pisátko? Rovné čáry už moc neurychlím, ty obrazce čtvereček a obdélník jsou jen 4 body, žádné velké výpočty tam nejsou. Se zvedáním hrotu bych se zase trochu bál nekonzistentního obrázku, že se čára pokaždé netrefí přesně a bude to taky pomalejší. Ale zase bez teček... Tohle se holt bez tisku na skutečném HW a zkoušení řešit nedá... Bylo by možné vyfotit jak je fyzicky zapojený ten kabel pro PMD abych ho mohl obšlehnout? Zapojení se sice vyskytuje na netu, ale fyzický kabel je fyzický kabel.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 14.05.2020, 09:26 
Online
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 07.07.2019, 22:14
Příspěvky: 1000
Has thanked: 41 times
Been thanked: 77 times
dex píše:
Co je PMD 85-2+?


To znamená PMD 85-2,2A a 3. Prvně jsem si myslel že ten ovladač běhá jen na dvojce. Ale potom jsem jen tak ze srandy zkusil verzi 2A a ejhle, kreslilo to... Tak jsem zkusil i verzi 3 a taky to kreslilo. Je to jen moje teorie založená na emulátoru, ale když se použije správný ROM modul s Basic V2.0 a ovladačem k plotru, kreslilo mi to na obrazovku stejně na všech modelech. Tak předpokládám že na verzi PMD ve finále nezáleží, jen u PMD 85-3 se musí nejdříve skočit do režimu kompatibility s 2A přes JUMP FFF0 a teprve potom si ten Basic natáhne. Kdo případně máte ten modul a jiný model PMD než 2 (2A nebo 3), zkuste to. Já to teď nemůžu fyzicky zkoušet. Pro verzi 1 ovladač existuje taky, ale to jsem nezkoušel ani v emulátoru, těchto PMD je mezi lidmi velice málo a PMDGRAF by musel být napsaný pro verzi prvního Basicu.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 92 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Ladislav a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz