OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Zptky do minulosti!

Právě je 13.04.2021, 13:30

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 49 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 17.04.2016, 21:57 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:40
Příspěvky: 1905
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 672 times
Been thanked: 505 times
neboj Shonymu to pujde. A ja snad zacnu psat Atari blog abych mel vsechny tyhle veci po ruce ;)
jenom jsem nejak v posledni dobe citil, ze to nema smysl, ze lidi ST vlastne vubec nezajima. Jsem rad, ze to zacina byt jinak...

_________________
www.krupkaj.cz ~ www.atariportal.cz ~ jaysoft.atari.org


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 17.04.2016, 22:00 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28.11.2014, 18:29
Příspěvky: 1398
Bydliště: Milovice
Has thanked: 8 times
Been thanked: 231 times
misticjoe píše:
No Shonymu to musí jít. Je můj nejbližší TT guru (no vůbec Atari-guru) a čeká ho záchrana obsahu německého disku a dále mé nekonečné požadavky na vyladění OSu :-)


Jasan ten disk sa zazálohuje, to nieje problém, ale prišiel som na neskutočné kúzlo s CF vs. AztecMonster, proste prdneš CF do PC a urobiš IMG, a môžeš obnoviť bez problémov. No ak chceš používať TT rozumne s nejakým SCSI to CF/IDE/SD musíš bezpodmienečne počítať :thumbup: Sice to stojí prachy ale myslím, že som zvolil bezkonkurenčné riešenie.

_________________
Atari Mega 2/4Mb Ram, Atari TT 030


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 17.04.2016, 22:05 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:40
Příspěvky: 1905
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 672 times
Been thanked: 505 times
ja mam Azteca taky, ale mam i SCSI2SD. Ten borec co delal Tenox psal, ze mu z Azteca nefunguje Atari Unix V a ze ze SCSI2SD jede. A AUV urcite musim zkusit. Uz abych ten Tenox mel doma ;)

_________________
www.krupkaj.cz ~ www.atariportal.cz ~ jaysoft.atari.org


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 17.04.2016, 22:06 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 9210
Bydliště: Praha
Has thanked: 1418 times
Been thanked: 1109 times
No já bych spíš raději s nějakým pěkným 15-20Gb SCSI diskem. Já to SCSI mám prostě rád a nechci to kur*it nějakou přechodkou.

_________________
Blue Lives Matter


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 17.04.2016, 22:08 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 9210
Bydliště: Praha
Has thanked: 1418 times
Been thanked: 1109 times
krupkaj píše:
ja mam Azteca taky, ale mam i SCSI2SD. Ten borec co delal Tenox psal, ze mu z Azteca nefunguje Atari Unix V a ze ze SCSI2SD jede. A AUV urcite musim zkusit. Uz abych ten Tenox mel doma ;)


No jestli je to jako Debian na Amize (resp. ještě předtím nějaká derivace linuxu v historické verzi), tak není o moc co stát. Tedy nějaký "linuchguru" by absolutně nesouhlasil, ale jakmile je potřeba na všechno příkazová řádka, tak už Linux moc nedávám.

_________________
Blue Lives Matter


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 17.04.2016, 22:43 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28.11.2014, 18:29
Příspěvky: 1398
Bydliště: Milovice
Has thanked: 8 times
Been thanked: 231 times
misticjoe píše:
No já bych spíš raději s nějakým pěkným 15-20Gb SCSI diskem. Já to SCSI mám prostě rád a nechci to kur*it nějakou přechodkou.


No ono to žiadne kurvenie priechodkou nieje, si odtienený od HW, a len taká malá technická CF je priemyslový štandard, prečo asi ? Len tak namátkovo CISCO ...

Tie staré disky su neskutočné generátory hluku, osobne ich mám dve a som rád, že už ich nemusím zapojovať.

No proti SCSI nemám vôbec nič, pekne robustne navrhnutý systém, dodnes sa používa na servroch iSCSI alebo ako to volajú.

_________________
Atari Mega 2/4Mb Ram, Atari TT 030


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 17.04.2016, 23:24 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28.11.2014, 18:29
Příspěvky: 1398
Bydliště: Milovice
Has thanked: 8 times
Been thanked: 231 times
krupkaj píše:
STiK/STiNG se pod MiNT-netem primo nepouziva

pro beh MiNT-netu potrebujes modul kernelu INET.XDD a pak ovladac sitovky
pro NE200 jsou 2 ovladace pro MiNT-net, puvodni od autora a pak jeste od Assemsoftu
http://home.arcor.de/thomas.redelberger/prj/atari/
http://assemsoft.atari.org/ne2k/index.html

nektere aplikace (treba AtarIRC) jsou napsane pouze pro STiK/STiNG. Pak je potreba mit nainstalovany gluestik.

pekne to ma popsane zase Wong
https://sites.google.com/site/probehous ... h-ethernec


No a som zase u mojej ne/obľubenej veci rootovanie v linuxe. Som rozbehával server s 2ma sieťovkami jedna do intranetu a druhá do internetu, fakt porod ...

_________________
Atari Mega 2/4Mb Ram, Atari TT 030


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 17.04.2016, 23:30 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28.11.2014, 18:29
Příspěvky: 1398
Bydliště: Milovice
Has thanked: 8 times
Been thanked: 231 times
krupkaj píše:
ja mam Azteca taky, ale mam i SCSI2SD. Ten borec co delal Tenox psal, ze mu z Azteca nefunguje Atari Unix V a ze ze SCSI2SD jede. A AUV urcite musim zkusit. Uz abych ten Tenox mel doma ;)


No Honzíku moje řeč ! Ale asi to nebude problém Azteca, pre ten prípad mám zálohe true scsi hdd, i keď ten hluk ma prudí :?

_________________
Atari Mega 2/4Mb Ram, Atari TT 030


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 17.04.2016, 23:57 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:40
Příspěvky: 1905
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 672 times
Been thanked: 505 times
misticjoe píše:
krupkaj píše:
ja mam Azteca taky, ale mam i SCSI2SD. Ten borec co delal Tenox psal, ze mu z Azteca nefunguje Atari Unix V a ze ze SCSI2SD jede. A AUV urcite musim zkusit. Uz abych ten Tenox mel doma ;)


No jestli je to jako Debian na Amize (resp. ještě předtím nějaká derivace linuxu v historické verzi), tak není o moc co stát. Tedy nějaký "linuchguru" by absolutně nesouhlasil, ale jakmile je potřeba na všechno příkazová řádka, tak už Linux moc nedávám.


tohle neni zadny Linux, ale plnotucny Unix V s motif X-window. A hlavne je to original od Atari :) Bohuzel to pak potopili.
Jasne bude to na dnesni dobu pomale. Ale v te dobe byly UNIX masiny na 68k procesorech, treba od SUNu nebo SGI,
takze me to fakt zajima.

aby to nevyznelo spatne, Linux mam rad a denne pouzivam, ale sveho casu jsem hodne pouzival ruzne komercni UNIX systemy (Irix, HP UX, Solaris, AIX) (bohuzel ta doba je pryc) a desne jsem si to uzival a strasne me irituje, ze jsem ten AUV jeste nemel v prackach...

_________________
www.krupkaj.cz ~ www.atariportal.cz ~ jaysoft.atari.org


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 18.04.2016, 20:24 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28.11.2014, 18:29
Příspěvky: 1398
Bydliště: Milovice
Has thanked: 8 times
Been thanked: 231 times
Pre zaujímavosť

Atari System V

_________________
Atari Mega 2/4Mb Ram, Atari TT 030


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 18.04.2016, 21:12 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:40
Příspěvky: 1905
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 672 times
Been thanked: 505 times
doporucuju thread na Atari-forum
http://www.atari-forum.com/viewtopic.php?f=27&t=9629

mozna by bylo dobre udelat nove vlakno o ASV aby tady zustal MiNT

_________________
www.krupkaj.cz ~ www.atariportal.cz ~ jaysoft.atari.org


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 20.04.2016, 07:48 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 05.05.2014, 09:51
Příspěvky: 730
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 4 times
Been thanked: 54 times
NVDI k MiNT, ano či ne? Pokud ano, instalace před MiNTem, nebo po něm?

Odesláno z Acer Z630 pomocí Tapalk

_________________
Atari 400, 1200XL, 600XL, 800XL, XE, 130XE, ATARI 260ST, 520STm, 520ST+, 1040STfm, 1040STe, ATARI MEGA ST1, ST4, ATARI TT-030, ATARI FALCON 030, ATARI Portfolio, UltraPONG, ATARI VCS, 2600Jr.,ATARI Lynx II, iBook G3 green, iMac G3 green, G5, PowerBook 150


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 20.04.2016, 08:16 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28.11.2014, 18:29
Příspěvky: 1398
Bydliště: Milovice
Has thanked: 8 times
Been thanked: 231 times
ja_jsem_cd píše:
NVDI k MiNT, ano či ne? Pokud ano, instalace před MiNTem, nebo po něm?

Odesláno z Acer Z630 pomocí Tapalk


No to by ma tiež zaujímalo ?

_________________
Atari Mega 2/4Mb Ram, Atari TT 030


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 20.04.2016, 08:25 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:40
Příspěvky: 1905
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 672 times
Been thanked: 505 times
určitě ano. instalovat můžeš kdykoli. ale spouštět v AUTO adresáři se musí před ním.

_________________
www.krupkaj.cz ~ www.atariportal.cz ~ jaysoft.atari.org


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 20.04.2016, 08:39 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 05.05.2014, 09:51
Příspěvky: 730
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 4 times
Been thanked: 54 times
Ok.

Odesláno z Acer Z630 pomocí Tapalk

_________________
Atari 400, 1200XL, 600XL, 800XL, XE, 130XE, ATARI 260ST, 520STm, 520ST+, 1040STfm, 1040STe, ATARI MEGA ST1, ST4, ATARI TT-030, ATARI FALCON 030, ATARI Portfolio, UltraPONG, ATARI VCS, 2600Jr.,ATARI Lynx II, iBook G3 green, iMac G3 green, G5, PowerBook 150


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 49 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz