OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Zptky do minulosti!

Právě je 13.04.2021, 13:07

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Ultrasatan SD karta
PříspěvekNapsal: 09.12.2015, 14:20 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 09.11.2015, 10:43
Příspěvky: 97
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 7 times
Been thanked: 7 times
Jojo, je to mozny... Ale sem rad ze vim co bylo vcera :D Hele a uz vim proc mi Ultrasatan nejel... Ja ho sice krmil 9V, ale stridavyma... Holt oci v prdeli...

_________________
ATATRI 65XE - 130XE - 520 STFM - 1040STF -MEGA ST 4 - TT - Falcon - SF 314 - SF 354


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultrasatan SD karta
PříspěvekNapsal: 09.12.2015, 16:38 
A ještě jedna věc, Měl bych vidět obě karty najednou? Mám v 1. i 2. slotu strčenou kartu, obě zvlášť fugují, ale když je tam dám obě vidim jenom jeden disk C karty ze slotu 1 . . kde dělám chybu?


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultrasatan SD karta
PříspěvekNapsal: 09.12.2015, 16:42 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:40
Příspěvky: 1905
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 672 times
Been thanked: 505 times
v ovladaci musis mit nakonfigurovany, ktery zarizeni po startu pripojuje. UltraSatan ma 2, tak si musis zaskrtnout obe. Takhle se to chova s HDDriverem, ale myslim, ze u ostatnich to bude obdoba.

_________________
www.krupkaj.cz ~ www.atariportal.cz ~ jaysoft.atari.org


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultrasatan SD karta
PříspěvekNapsal: 09.12.2015, 16:47 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 09.11.2015, 10:43
Příspěvky: 97
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 7 times
Been thanked: 7 times
No ja ted narazil na problem ze mam 4gb kartu rozdelenou, na bootovaci partici c: mam v pohode pristup ale na dalsi 4 ne... Sice je vidim, ale jsou nepristupne..

_________________
ATATRI 65XE - 130XE - 520 STFM - 1040STF -MEGA ST 4 - TT - Falcon - SF 314 - SF 354


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultrasatan SD karta
PříspěvekNapsal: 09.12.2015, 18:31 
krupkaj píše:
v ovladaci musis mit nakonfigurovany, ktery zarizeni po startu pripojuje. UltraSatan ma 2, tak si musis zaskrtnout obe. Takhle se to chova s HDDriverem, ale myslim, ze u ostatnich to bude obdoba.

Ok. Ale mohl bys me prosim jak trubku navest kde to mam presne zmenit? Moc diky


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultrasatan SD karta
PříspěvekNapsal: 09.12.2015, 22:01 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:40
Příspěvky: 1905
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 672 times
Been thanked: 505 times
v HDDriveru to je tady tohle okynko:
Obrázek

_________________
www.krupkaj.cz ~ www.atariportal.cz ~ jaysoft.atari.org


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultrasatan SD karta
PříspěvekNapsal: 10.12.2015, 08:39 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 09.11.2015, 10:43
Příspěvky: 97
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 7 times
Been thanked: 7 times
Mas aktualni fw v US??

_________________
ATATRI 65XE - 130XE - 520 STFM - 1040STF -MEGA ST 4 - TT - Falcon - SF 314 - SF 354


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultrasatan SD karta
PříspěvekNapsal: 10.12.2015, 10:34 
PeTTr030 píše:
Mas aktualni fw v US??


to nevim, jak to zjistim? při bootu to píše nějaký SCSI driver V0.9. Mám ten US od Ctirada tak s čím to dodal to tam je:)

a to okénko na HD driveru sem nenašel, co bych měl spustit?

díky za help:)


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultrasatan SD karta
PříspěvekNapsal: 10.12.2015, 12:59 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 09.11.2015, 10:43
Příspěvky: 97
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 7 times
Been thanked: 7 times
Tady je vsechno i s popisem co delat uvnitr baliku... Je to brnkacka... Fakt dobra prace od Jookieho...

http://joo.kie.sk/?page_id=255

_________________
ATATRI 65XE - 130XE - 520 STFM - 1040STF -MEGA ST 4 - TT - Falcon - SF 314 - SF 354


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultrasatan SD karta
PříspěvekNapsal: 11.12.2015, 13:30 
PeTTr030 píše:
Tady je vsechno i s popisem co delat uvnitr baliku... Je to brnkacka... Fakt dobra prace od Jookieho...

http://joo.kie.sk/?page_id=255


díky, stáhnul a spustil jookieho tool, ale nikde sem tam nenašel povolení obou SD karet najednou. FW mám 1.01. stáhl sem si novější 1.20.ldr ale ten jookeiho tool ho nevidí. oboje mám v rootu SDkarty

a ještě dotaz . .. ta SD akrta má 3 oddíly, ale vždy se mi ukáže jen jeden. při bootu si je sice můžu změnit, ale vždy vidím jen jeden, to tak má být?

M.


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultrasatan SD karta
PříspěvekNapsal: 11.12.2015, 14:00 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 19:40
Příspěvky: 1905
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 672 times
Been thanked: 505 times
Povoleni vice zarizeni neni v jookieho nastroji ale v nastaveni diskoveho ovladace. Ten obrazek co jsem sem daval je z HDDriveru.

_________________
www.krupkaj.cz ~ www.atariportal.cz ~ jaysoft.atari.org


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultrasatan SD karta
PříspěvekNapsal: 11.12.2015, 14:29 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 09.11.2015, 10:43
Příspěvky: 97
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 7 times
Been thanked: 7 times
Poison píše:
PeTTr030 píše:
Tady je vsechno i s popisem co delat uvnitr baliku... Je to brnkacka... Fakt dobra prace od Jookieho...

http://joo.kie.sk/?page_id=255


díky, stáhnul a spustil jookieho tool, ale nikde sem tam nenašel povolení obou SD karet najednou. FW mám 1.01. stáhl sem si novější 1.20.ldr ale ten jookeiho tool ho nevidí. oboje mám v rootu SDkarty

a ještě dotaz . .. ta SD akrta má 3 oddíly, ale vždy se mi ukáže jen jeden. při bootu si je sice můžu změnit, ale vždy vidím jen jeden, to tak má být?

M.


Neee.... Ten config i fw si dej na flopynu... Zapni US, zapni ST... Z diskety pust config, sipkama nahoru/dolu najed na volnou pozici ve Firmware list, klavesu U nacti fw a dej w pro zapis... musi se ti objevit v tom vypisu jake fw mas v US... A hotovo...

_________________
ATATRI 65XE - 130XE - 520 STFM - 1040STF -MEGA ST 4 - TT - Falcon - SF 314 - SF 354


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultrasatan SD karta
PříspěvekNapsal: 11.12.2015, 14:59 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 09.11.2015, 10:43
Příspěvky: 97
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 7 times
Been thanked: 7 times
Takhle to vypadá po updatu...

Příloha:
uploadfromtaptalk1449838770007.JPG
uploadfromtaptalk1449838770007.JPG [ 398.67 KiB | Zobrazeno 10390 krát ]


Odesláno z mého D5803 pomocí Tapatalk

_________________
ATATRI 65XE - 130XE - 520 STFM - 1040STF -MEGA ST 4 - TT - Falcon - SF 314 - SF 354


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultrasatan SD karta
PříspěvekNapsal: 11.12.2015, 17:02 
uff sem asi natvrdlej:) už sem dospěl do fáze, kdy mi mnou vytvořená SDkarta bootne a ukáže disk C, ale nevidim ty ostatní D,E,F a nevim jak se k nim dostat.

Pokud dám SDkartu i do druhé pozice tak mi ji to při bootu (ICD driver) ukáže.

takže vidim:
0 - C,D,E,F
1 - G

ale ze všech vidim jen to Cčko, které se mi z nepochopitelného důvodu udělalo jen 5MB s označením GEM a ty další disky jsou jako BGM. Přes volbu SPLITT sem si mohl vybrat počet oddílů, ale vždy byl ten první jen 5MB:( Dělám to přes ICDFMT a HDUTIL.

zkoušim všechny tooly i rady, které jste mi sem dali, dokonce sem si stáhnul i img Freemintu (k čemu to vlastně je? kromě dlouhého bootování) a hodil na SDkartu. Bootne to OK, ale stejně mi to neukáže druhou sd kartu .

Jak uvidim i ty ostatní partitiony?


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ultrasatan SD karta
PříspěvekNapsal: 12.12.2015, 14:03 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 09.11.2015, 10:43
Příspěvky: 97
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 7 times
Been thanked: 7 times
Už ti US hlásí že máš verzi fw 1.20?? Mě se to teď na TT chovalo úplně stejně. Používal sem Hddriver 8.47. Xkrát po sobě stejný výsledek jako ty. Až najednou to bylo v pořádku. Jakou používáš SD kartu? Krupkaj jede na SanDisku a nemá problémy. Já Kingston.

Odesláno z mého D5803 pomocí Tapatalk

_________________
ATATRI 65XE - 130XE - 520 STFM - 1040STF -MEGA ST 4 - TT - Falcon - SF 314 - SF 354


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz