OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Registrace na OCP IV ZDE!

Právě je 22 zář 2018, 08:06

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 49 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 23 říj 2017, 12:31 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28 lis 2014, 17:29
Příspěvky: 1054
Bydliště: Milovice
Has thanked: 7 times
Been thanked: 165 times
Nazdar !

Tak som na TT rozchodil EasyMint, s 2x Fat32 partíciami, LNX Mint nejak nechcel žrať. Okenný manažér je Thing. Konzola Bash.

Otázka znie, čo kde nastaviť, aby bol Mint schopný/ochotný spúšťať, upravovať a zapisovať na Fat32 disky, pre príklad, Calamus z Tos disku beží bez problémov z Fat32 nie hlási "aplikáciu sa nepodarilo spustiť". Napríklad som dal rozbaliť balíček TAR, vypisoval, že rozbaluje do určených adresárov a nakoniec tam nič nebolo. Konkrétne MidnightCommander. Ak ho skopírujem z TOS disku tak tam zostane. Predpokladám, že to bude nejaké nastavenie v konfiguráku.

Ďalej, ten MC pri spustení v konzoli píše Error opening terminal: tw100. Chýbajú mi nejaké súbory ?

Na nete som skoro nič nenašiel, môže ma niekto nasmerovať ?

_________________
Atari Mega 2/4Mb Ram, Atari TT 030


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 23 říj 2017, 13:06 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:40
Příspěvky: 1672
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 494 times
Been thanked: 359 times
MiNT by mel FAT32 primo videt a zapisovat na ni. Aspon ja to tak bezne delal. Jakou mas verzi jadra? Zkus si stahnout aktualni night build z http://freemint.org/

Co myslis tou LNX partition? MiNT ma podporu na ext2. Aby to fungovalo musis v HDDriveru nastavit typ partition na lnx nebo raw a potom na ni vytvorit v MiNTu filesystem pomoci mkfs.ext2

pro mc a vubec vsechny veci cp pouzivaji knihovnu ncurses, je potreba mit definice terminalu v terminfo, stary termcap nestaci. tw100 je upravena vt100 pro TOSWIN

zkus nalinkovat /usr/share/terminfo/v/vt100* terminalove definice do /usr/share/terminfo/t/tw100

jeste muzes zkusit TOSWIN od Vincenta http://vincent.riviere.free.fr/soft/m68 ... t/toswin2/

_________________
www.atariportal.cz ~ www.krupkaj.cz/xgal ~ jaysoft.atari.org
>>> Atariada: 20. - 22. 4. 2018
>>> PLatariada: 8. - 10. 6. 2018


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 23 říj 2017, 15:10 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28 lis 2014, 17:29
Příspěvky: 1054
Bydliště: Milovice
Has thanked: 7 times
Been thanked: 165 times
Tak som to zle napísal/zle si pametal. Mám 1xBMG + 2xLNX partišny. Ale na tom nezáleží, zapisovať na nich ide, inštalátor tam vytvoril klasické unix/linux zložky aj ja tam nakopírujem z FDD alebo BMG partišny, ale trebárs pri tom TARe tam nič nevytvorilo, aj keď vypisoval, že vytvára složky a súbory, potom som to skopíroval ručne, MC nešiel spustiť písalo to prístup nepovolený a teraz po reštarte už to hlási len s tým terminálom, tak neviem je to funkcia a nie chyba ?

A ako som písal na E: mám ten Calamus a nejde spustiť, zato z C: áno.

No ešte ma čaká pozerám dlhá cesta ...

_________________
Atari Mega 2/4Mb Ram, Atari TT 030


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 23 říj 2017, 15:54 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:40
Příspěvky: 1672
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 494 times
Been thanked: 359 times
Aha, tak to je jina. Co se tyka zapisu, mas na nich spravne udelane bezpecnostni atributy? jak disky linkujes. Jsou tam tusim 2 veci, nejdriv musi byt definovane pismenko v MIINT.CNF a pak se jeste koukni do /etc/fstab jestli na pro ne mas dobre udelany zaznam.

Co se tyka Calamusu a dalsich GEM veci. GEM aplikace casto vyzaduji spravne male/velke znaky v nazvech souboru, napr. resource soubory, konfiguracni soubory. Ono je to celkem jedno na FAT/VFAT, protoze VFAT nerozlisuje velikost pismen a natahne co najde. Jenze ext filesystem velikost pismene rozlisuje a tak programy nemusi najit, co hledaji. Ja to resim tak, ze GEM aplikace mam na VFAT partici. Data k nim uz muzes mit vetsinou kdekoli. Konretne takhle mam ten Calamus.

_________________
www.atariportal.cz ~ www.krupkaj.cz/xgal ~ jaysoft.atari.org
>>> Atariada: 20. - 22. 4. 2018
>>> PLatariada: 8. - 10. 6. 2018


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 23 říj 2017, 16:14 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7378
Bydliště: Praha
Has thanked: 909 times
Been thanked: 852 times
To je první, co mě napadlo. Jak píše krupkaj - nesral bych se s tím a všude dal 777.

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 23 říj 2017, 16:36 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28 lis 2014, 17:29
Příspěvky: 1054
Bydliště: Milovice
Has thanked: 7 times
Been thanked: 165 times
No a ten toswin2 tam už je z inštalácie.

Tak potom chápem, že hlási, že nomôže nájsť, na tie práva sa pozriem.

_________________
Atari Mega 2/4Mb Ram, Atari TT 030


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 23 říj 2017, 17:59 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28 lis 2014, 17:29
Příspěvky: 1054
Bydliště: Milovice
Has thanked: 7 times
Been thanked: 165 times
krupkaj píše:
zkus nalinkovat /usr/share/terminfo/v/vt100* terminalove definice do /usr/share/terminfo/t/tw100


Plne ťa asi nechápem, môže nalinkovať všetky súbory vt100 do složky /usr/share/terminfo/t/ ale to tw100 mi nejak neštimuje.
No namňa sa musí niekedy polopatisticky a práve teraz mám znížený mentálny výkon /rýma.

_________________
Atari Mega 2/4Mb Ram, Atari TT 030


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 23 říj 2017, 19:07 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7378
Bydliště: Praha
Has thanked: 909 times
Been thanked: 852 times
Ty woe, to wodlož. Já, když mám rýmu, tak se nesnažím ani přijít na to, jaký je zrovna den. Akorát si tam něco domrvíš a určitě si po vyzdravení nebudeš pamatovat, co to bylo.

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 23 říj 2017, 19:43 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28 lis 2014, 17:29
Příspěvky: 1054
Bydliště: Milovice
Has thanked: 7 times
Been thanked: 165 times
misticjoe píše:
Ty woe, to wodlož. Já, když mám rýmu, tak se nesnažím ani přijít na to, jaký je zrovna den. Akorát si tam něco domrvíš a určitě si po vyzdravení nebudeš pamatovat, co to bylo.


V poho vole, HDD je CF a z nej si robím image do PC, druhá vec je, že správny systémák/SYSOP si pred úpravou konfiguráky stále zálohuje, to by ti na produkčných servroch neprešlo :D

_________________
Atari Mega 2/4Mb Ram, Atari TT 030


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 23 říj 2017, 20:36 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:40
Příspěvky: 1672
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 494 times
Been thanked: 359 times
tw100 je derivat vt100, ktery neni ve standardu ncurses a musi se doplnit aby emulator terminalu vedel jake ma pouzivat ridici kody, protoze je v podstate stejny jako vt100 staci ho zkopirovat pod novym nazvem.

_________________
www.atariportal.cz ~ www.krupkaj.cz/xgal ~ jaysoft.atari.org
>>> Atariada: 20. - 22. 4. 2018
>>> PLatariada: 8. - 10. 6. 2018


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 23 říj 2017, 21:51 
Offline
Profík

Registrován: 27 črc 2013, 12:24
Příspěvky: 729
Has thanked: 12 times
Been thanked: 85 times
Podívej se do mint.cnf, jestli máš pro oddíly s FAT32 nastavené FS_VFAT

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, ST, STE, MegaST, 7800, JaguarCD, Commodore C64, Amiga 500/Plus, 1200, CDTV, Sinclair QL + GC, Sharp MZ800, Sord M5, CPC 6128, Spectravideo SVI X'Press, Sony HB-750, Philips CDi 370, Ohio Scientific Challenger, Eureka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 24 dub 2018, 07:39 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 05 kvě 2014, 08:51
Příspěvky: 729
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 4 times
Been thanked: 54 times
Mám v MiNT malý problém, požná jsem blebej, ale s ethernecem na TT vidím pouze zařízení připojená kabelem do wifi routeru/switche, cokoliv na wifi v síti nepingnu a nevidím ani ven.
Routováno mám následovně:
default ne0 gw 192.168.1.1
192.168.1.0 ne0

samotné zařízení je na 192.168.1.101

Díky za nakopnutí.

_________________
Atari 400, 1200XL, 600XL, 800XL, XE, 130XE, ATARI 260ST, 520STm, 520ST+, 1040STfm, 1040STe, ATARI MEGA ST1, ST4, ATARI TT-030, ATARI FALCON 030, ATARI Portfolio, UltraPONG, ATARI VCS, 2600Jr.,ATARI Lynx II, iBook G3 green, iMac G3 green, G5, PowerBook 150


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 24 dub 2018, 08:42 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:40
Příspěvky: 1672
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 494 times
Been thanked: 359 times
Cim tu sit nastavujes? Koukni se do rc scriptu jestli tam mas vsecko

prvni je nastaveni IP adresy
$ ifconfig en0 addr 192.168.0.101 netmask 255.255.255.0 up

pak cesta
$ route add 192.168.0.0 en0

a nakonec gateway
$ route add default en0 gw 192.168.0.1 metric 1

_________________
www.atariportal.cz ~ www.krupkaj.cz/xgal ~ jaysoft.atari.org
>>> Atariada: 20. - 22. 4. 2018
>>> PLatariada: 8. - 10. 6. 2018


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 24 dub 2018, 09:15 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 05 kvě 2014, 08:51
Příspěvky: 729
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 4 times
Been thanked: 54 times
Jo přesně takto to mám, nastavoval jsem přes consoli ifconfig a route, přesně jak píšeš a mrknul přes ARP. Cokoliv mám potom připojené na switch kabelem, tak vidím, vic ne.
No až dorazím z práce, budu laborovat.

_________________
Atari 400, 1200XL, 600XL, 800XL, XE, 130XE, ATARI 260ST, 520STm, 520ST+, 1040STfm, 1040STe, ATARI MEGA ST1, ST4, ATARI TT-030, ATARI FALCON 030, ATARI Portfolio, UltraPONG, ATARI VCS, 2600Jr.,ATARI Lynx II, iBook G3 green, iMac G3 green, G5, PowerBook 150


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TT a MINT
PříspěvekNapsal: 24 dub 2018, 11:30 
Offline
Profík

Registrován: 27 črc 2013, 12:24
Příspěvky: 729
Has thanked: 12 times
Been thanked: 85 times
Abys viděl něco víc, než jen 192.168.0.0/24 rozsah, tak musíš mít na té ip, kam směřuje defaultní routa, router, co to pošle někam dál a pokud to posílá do netu, tak to musí ještě zaNATovat.

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, ST, STE, MegaST, 7800, JaguarCD, Commodore C64, Amiga 500/Plus, 1200, CDTV, Sinclair QL + GC, Sharp MZ800, Sord M5, CPC 6128, Spectravideo SVI X'Press, Sony HB-750, Philips CDi 370, Ohio Scientific Challenger, Eureka.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 49 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz