OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Reklama!

Právě je 20 lis 2018, 21:00

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Emulácia grafiky MZ-800
PříspěvekNapsal: 29 pro 2014, 14:58 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 09 říj 2013, 18:04
Příspěvky: 739
Has thanked: 86 times
Been thanked: 28 times
Takže opäť novinky:

Antiriad už kreslí správne, Vlka tiež. Batman a Ninja sú na tom tak ako predtým. Stačilo implementovať prerušenie od 8253. No a konečne už funguje Flappy. Až na to, že je trochu rýchlejší, než by sa od neho čakalo. Takže ostáva mi implementovať ostatné prerušenia a doprogramovať PIO. Okrem toho tam mám ešte dosť roboty, ale hádam sa to potom začne zlepšovať.

_________________
Sharp MZ-821
Milsa MZ-841


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Emulácia grafiky MZ-800
PříspěvekNapsal: 29 pro 2014, 22:36 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 09 říj 2013, 18:04
Příspěvky: 739
Has thanked: 86 times
Been thanked: 28 times
Už je opravený problém s grafikou, beží už aj Turbo Copy, ktoré ale mrzne pri Load All. Beží aj Exploding Fist.

_________________
Sharp MZ-821
Milsa MZ-841


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Emulácia grafiky MZ-800
PříspěvekNapsal: 11 úno 2015, 13:44 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 06 srp 2013, 09:49
Příspěvky: 217
Bydliště: Praha
Has thanked: 182 times
Been thanked: 57 times
Napsal jsem jednoduchý prográmek, který při stisknutém mezerníku rychle přepíná 4barevnou video RAM A (vyplněnou červeně) a B (vyplněnou zeleno-černými proužky). Zjistil jsem, že Zdeňkův emulátor mi to zpomalí na 9 %, zatímco Michalův běží normálně cca na 97-99 %. Můžeš to testnout ve svém emulátoru.


Přílohy:
4A4B.zip [202 bajtů]
80 krát
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Emulácia grafiky MZ-800
PříspěvekNapsal: 11 úno 2015, 16:12 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 09 říj 2013, 18:04
Příspěvky: 739
Has thanked: 86 times
Been thanked: 28 times
Takže Zdeňkov emulátor 9 % aj u mňa bez ohľadu na to, či zrýchlim na maximum alebo nie. Predpokladám, že Zdeňek nemá dosť rýchle prekresľovanie riadkov pri celej obrazovke*, ale nemyslím si, že sa jedná o nedokonalý kód, skôr o nejakú chybu, ktorú tam pri programovaní zanechal. U mňa je to pekne 100 % / 50 FPS a pri maximálnom zrýchlení 331 % / 12,5 FPS. Samozrejme vrátane zvuku cez CTC0 (už som totiž dorobil aj zvuk). Ale občas to chrapčí, hlavne, ak ručne zresetujem, takže ešte vylaďujem. Tu by mi už pomohlo aj to, keby si niekto nájde trochu času a skúsi mi hľadať chyby v zdrojáku, lebo tých chýb je tam viac (grafika sa niekedy zle vykresľuje, zvuk chrapčí občas, Turbo Copy v kuse trúbi, niektoré programy sa správajú nekorektne) a sám tie chyby v kóde nevidím.

* myslené pri zmene grafiky na celej obrazovke

Bohušov emulátor ide na cca 2500 %, ale koľko dáva FPS, to neviem.

_________________
Sharp MZ-821
Milsa MZ-841


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Emulácia grafiky MZ-800
PříspěvekNapsal: 11 úno 2015, 21:10 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 09 říj 2013, 18:04
Příspěvky: 739
Has thanked: 86 times
Been thanked: 28 times
Pridal som nedokumentované módy 3 a 7.

Môže mi niekto potvrdiť, vyvrátiť, resp. dolniť tieto skutočnosti?
- mód 3 sa tvári ako 16 farebný, ale bit 0 a 1 sú vždy 0, takže sa dajú vlastne využívať len farby 0, 4, 8, 12
- mód 7 sa tvári ako 4 farebný, ale bit 0 je vždy 0, takže sa dajú vlastne využívať len farby 0, 2
- pri čítaní sa ignoruje obsah roviny A, čo je dôvod tohto správania
- pri zápise sa ignoruje zápis do roviny A (toto neviem naisto)
- pri palette registroch sa je reálne využiteľný len register 0 a switch register, keďže ostatné farby sa nezobrazujú

No a otázky k režimu 700:
- 700 režim je DMD 08-0bh, je to aj 0ch-0fh?
- Ak pri 700 nie je RF a WF 1, funguje čítanie a zápis správne?

Všeobecné otázky na grafiku:
- bity 4-7 pri DMD sa ignorujú (mód 00h by bol to isté čo 10h, atď)?
- majme DMD 0 a RF 14h (Single, uvažovanie scrollu). Zapíšem hodnotu do VRAM. Zápis sa uskutoční do roviny B, ale má sa uvažovať scroll, keďže rovina nie je zobrazená? Podľa poznámok uvažujem, že áno, ale pletie ma to, tak sa radšej pýtam. Znamenalo by to vlastne možnosť rýchleho prepínania grafiky s nastaveným scrollom.
- ak sa nastaví SSA na 1, a SEA na 2, ide o horizontálny scroll, ale začiatok bude na 0. mikroriadku alebo na (int)(8/5)=1. mikroriadku?

Samozrejme, zaujíma ma správanie na reálnom stroji. Som ochotný pripraviť aj programčeky na testovanie, ak by si na to niekto našiel čas a chuť.

_________________
Sharp MZ-821
Milsa MZ-841


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz