OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Reklama!

Právě je 12 pro 2018, 05:51

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 22 úno 2015, 14:11 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 11 čer 2013, 14:27
Příspěvky: 1612
Has thanked: 1018 times
Been thanked: 281 times
Nechce se mi ručně přepisovat program z jednoho osmibita do druhého.
Než se přinutím napsat převaděč tokenů z MZ BASICu do SAM či C128 BASICu (a úplně odlišné tokeny vypsat zaremované),
chci se zeptat, jestli existuje nějaká metoda, jak na sharpíkovi vyexportovat listing do textového souboru.
Tedy třeba zdroják BASICu vypsat do sekvenčního souboru...
Poradíte příkaz nebo jinou metodu?
(např.: některé emulátory pro jiné platformy umí převést LIST na tiskárnu do souboru.)

Zpátky do emulátoru VICE či Simcoupe už bych je po nezbytné úpravě naimportoval snadno - oba mají funkci PASTE.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 22 úno 2015, 14:36 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 19 črc 2013, 14:54
Příspěvky: 1424
Has thanked: 60 times
Been thanked: 201 times
SCJoe nikdy jsem to nepotreboval delat ale take mne to drive napadlo. Asi jedina trivialni metoda je na Basicu pro FDD udelat SAVE s parametrem A (jako ascii) ale jde to jen na Floppy verzi basicu! Napis zda se ti neco povedlo.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 22 úno 2015, 16:33 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 09 říj 2013, 18:04
Příspěvky: 749
Has thanked: 86 times
Been thanked: 28 times
Funguje to, ale nejaké "nezmysly" tam pozorujem.

_________________
Sharp MZ-821
Milsa MZ-841


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 22 úno 2015, 18:10 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 09 říj 2013, 18:04
Příspěvky: 749
Has thanked: 86 times
Been thanked: 28 times
Takže prepísalo to do textu len prvé riadky programu a potom to už pokračovalo štandardne.

_________________
Sharp MZ-821
Milsa MZ-841


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 22 úno 2015, 19:12 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 11 čer 2013, 14:27
Příspěvky: 1612
Has thanked: 1018 times
Been thanked: 281 times
Díky, funguje to v Adlerově emulátoru docela uspokojivě.
Občas vynechává několik posledních řádků (závisí to na velikosti programu?).


Přílohy:
opening800txt.7z [4.04 KiB]
117 krát
2z046_opening800.7z [118.8 KiB]
129 krát
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 23 úno 2015, 09:29 
Offline
Radil

Registrován: 11 lis 2013, 09:29
Příspěvky: 315
Has thanked: 24 times
Been thanked: 93 times
Kdysi jsem se neco podobneho snazil vyrobit. Bez zaruky to muzete vyzkouset. Jedna binarka je pro Win, druha pro Linux. U te je potreba zmenit mod na executable.


Přílohy:
MZFtoBas.zip [17.3 KiB]
128 krát

_________________
Sharp MZ-800++, MZ-1500++, MZ-2500++, SM-B-80T, MK-14_replica, HP-85, ZX-80+replica, ZX81, ZX-Spectrum+replica++, PMI-80+replica, SAM coupe++, PMD-85-2A+3, Didaktik-M, SORD-M5, TI-57, TI-59+PC-100, TI99/4A, ZetaV2+ppp, ZX-uno, Petr
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 23 úno 2015, 18:15 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 09 říj 2013, 18:04
Příspěvky: 749
Has thanked: 86 times
Been thanked: 28 times
Funguje to perfektne, ale niektoré čísla majú akýsi reťazec #INF pri sebe.

_________________
Sharp MZ-821
Milsa MZ-841


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 24 úno 2015, 10:21 
Offline
Radil

Registrován: 11 lis 2013, 09:29
Příspěvky: 315
Has thanked: 24 times
Been thanked: 93 times
Milsa píše:
Funguje to perfektne, ale niektoré čísla majú akýsi reťazec #INF pri sebe.

Tak diky, donutil jsi me, se na to podivat ;) Ale v poho.
Z OPENING_800.mzf to vyseparuje radek (Win)
Kód:
110 X = 15:Y = 4:C = 1:CC = 1:HX = 1.#INF:HY = 1.#INF: GOSUB"MZ-800": GOSUB"PAINT": USR( $f700)

ale spravne ma byt (Linux)
Kód:
110 X = 15:Y = 4:C = 1:CC = 1:HX = 1.4:HY = 1.4: GOSUB"MZ-800": GOSUB"PAINT": USR( $f700)

Co rika Sharp ted nevim.
Je zajimave, ze to dela jen verze pro Win. Ta pro Linux je dobra. Asi tam bude nejaky rozdil, ale preklad se delal ze stejneho zdrojaku. Moc neslibuju, zkusim to oprasit a podivat se na to.

_________________
Sharp MZ-800++, MZ-1500++, MZ-2500++, SM-B-80T, MK-14_replica, HP-85, ZX-80+replica, ZX81, ZX-Spectrum+replica++, PMI-80+replica, SAM coupe++, PMD-85-2A+3, Didaktik-M, SORD-M5, TI-57, TI-59+PC-100, TI99/4A, ZetaV2+ppp, ZX-uno, Petr


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 24 úno 2015, 16:18 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 09 říj 2013, 18:04
Příspěvky: 749
Has thanked: 86 times
Been thanked: 28 times
Mikes21 píše:
Milsa píše:
Funguje to perfektne, ale niektoré čísla majú akýsi reťazec #INF pri sebe.

Tak diky, donutil jsi me, se na to podivat ;) Ale v poho.
Z OPENING_800.mzf to vyseparuje radek (Win)
Kód:
110 X = 15:Y = 4:C = 1:CC = 1:HX = 1.#INF:HY = 1.#INF: GOSUB"MZ-800": GOSUB"PAINT": USR( $f700)

ale spravne ma byt (Linux)
Kód:
110 X = 15:Y = 4:C = 1:CC = 1:HX = 1.4:HY = 1.4: GOSUB"MZ-800": GOSUB"PAINT": USR( $f700)

Co rika Sharp ted nevim.
Je zajimave, ze to dela jen verze pro Win. Ta pro Linux je dobra. Asi tam bude nejaky rozdil, ale preklad se delal ze stejneho zdrojaku. Moc neslibuju, zkusim to oprasit a podivat se na to.

Ja si myslím, že to bude nejaká chyba(?), ktorá vznikne vo Win verzii a miesto textu vloží text chyby a preto ten divný text. Mám pocit, že sa to bude asi týkať všetkých reálnych čísel, keďže celé sú v poriadku.

A trochu odvážna otázka: Nezvážiš vydať to so zdrojákom?

Mimochodom, my sme mali program (ja už nemám od Sharpa absolútne nič, keďže vôbec netuším, kde skončili všetky diskety a kazety), ktorý v BASICu vyťahal všetky tokeny a vypísal ich. Nevieš o niečom takom? Muselo to byť rozšírené viac, lebo sme to tuším dostali na diskete dodanej s disketovou mechanikou a radičom. Kupovali sme to mysím z mZx, ale to už naisto neviem.

_________________
Sharp MZ-821
Milsa MZ-841


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 25 úno 2015, 08:40 
Offline
Radil

Registrován: 11 lis 2013, 09:29
Příspěvky: 315
Has thanked: 24 times
Been thanked: 93 times
Tak tady mate opravenou verzi ;-)
Problem byl pri vypoctu mantisy, kde se na konci delilo nulou. Prece jen uz je to docela davno a celkem mi naskakovala husi kuze, kdyz jsem to videl.
Je to delane narychlo pod MinGW, moc o tom nevim. Ale, prosim, bez debaty proc Linux a ne Win, a proc MinGW a ne Cygwin nebo neco dalsiho.


Přílohy:
MZFtoBas2.zip [9.22 KiB]
112 krát

_________________
Sharp MZ-800++, MZ-1500++, MZ-2500++, SM-B-80T, MK-14_replica, HP-85, ZX-80+replica, ZX81, ZX-Spectrum+replica++, PMI-80+replica, SAM coupe++, PMD-85-2A+3, Didaktik-M, SORD-M5, TI-57, TI-59+PC-100, TI99/4A, ZetaV2+ppp, ZX-uno, Petr
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 25 úno 2015, 18:55 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 09 říj 2013, 18:04
Příspěvky: 749
Has thanked: 86 times
Been thanked: 28 times
Teraz to už funguje dobre. Ja tiež nechápem, keď je niekomu divné, že programujem v Lazarovi. Mám tam všetko čo potrebujem a navyše nepotrebujem zbytočné DLL ako pri Qt. Iba tie DLL, čo treba k aplikácii, ako SDL a podobne. A navyše, ak veľmi nešaškujem, aplikácia beží vo Windows aj v Linuxe.

_________________
Sharp MZ-821
Milsa MZ-841


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 25 úno 2015, 22:48 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7592
Bydliště: Praha
Has thanked: 960 times
Been thanked: 892 times
Teda já tu taky něco mám...ale kdybych věděl, kde a jak se to jmenuje. Takhle jsem přetahoval Diktator do AMOSu na Amize. Musím pohledat...

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 07 led 2018, 14:52 
Offline
Radil

Registrován: 12 kvě 2013, 20:24
Příspěvky: 310
Has thanked: 9 times
Been thanked: 41 times
Zdravím, už jsem se kdysi ptal, no možná se situace změnila.
Potřeboval bych pravý opak.
Text do BASICU, nevíte něko aspoň o nějakém editoru či nastavení (PSPad), který by ukládal
tak, aby šel program připojit do BASICU MZ Emul třeba pomocí MERGE ?
(pod emulátorem na PC/WIN) díky

_________________
ex-STklub BRNO,SEGA Mega Drive, Sharp MZ 800, ZX emul,Commodore C64 kalkulátory HP/TI/FX, (PSP, PS2, X360)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 07 led 2018, 17:54 
Offline
Kecka

Registrován: 28 říj 2016, 20:03
Příspěvky: 55
Has thanked: 2 times
Been thanked: 26 times
Emulator EmuZ-800 pod Windows, z této sady emulatoru
http://www.emucr.com/2017/12/common-sou ... 71203.html
umi paste textu ze schránky. Pokud si v emulatoru spustis basic (z virtuálního CMT,
nebo virtuálního QD), a program zkopirujes do schránky, tak ho pak muzes do toho
emulátoru vložit.

Pomohlo by ti to?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz