OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 23 úno 2018, 11:28

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 16 led 2018, 18:55 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 09 říj 2013, 18:04
Příspěvky: 691
Has thanked: 85 times
Been thanked: 27 times
Vie mi niekto poradiť v akej norme to je? Alebo je to niečo neštandardné a musím si to len otestovať?

_________________
Sharp MZ-821
Milsa MZ-841


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 16 led 2018, 19:56 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 16 bře 2017, 10:36
Příspěvky: 340
Bydliště: Kósek vod Brna
Has thanked: 11 times
Been thanked: 16 times
Jen tipuji

IEEE 754

_________________
TEMS-49, PMI-80, ZXspectrum+, TI58, MZ-800


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 16 led 2018, 20:02 
Offline
Prvnička

Registrován: 28 říj 2016, 20:03
Příspěvky: 21
Has thanked: 0 time
Been thanked: 5 times
Vidím, že tě téma Basic programů docela chytilo. Mně se to zdá také zajímavé, a některé věci
o tom mám nastudované, takže mohu odkázat, kde jsem to četl.

Popis číselných dat, jak jsou v programu zakódovaná, je na stránce http://www.sharpmz.org/ .
Vlevo v menu rozklikni Programming : BASIC internals : 1Z013B Internals.

To pracuješ na dekodéru Basic programů do textu?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 18 led 2018, 22:53 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 09 říj 2013, 18:04
Příspěvky: 691
Has thanked: 85 times
Been thanked: 27 times
Ďakujem, pomohlo. Chcel by som spraviť dekodér a potom uvidím, čo s tým ďalej.

_________________
Sharp MZ-821
Milsa MZ-841


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 19 led 2018, 09:49 
Offline
Kecálek

Registrován: 11 lis 2013, 09:29
Příspěvky: 182
Has thanked: 4 times
Been thanked: 60 times
Dekoder .btx (.mzf, typ file 02 nebo 05) na textovy format mam, staci se doptat ;-) Umi to udelat i dekompresi cisla v binarnim tvaru na textovy. Je to ulozene ve 40 bitech.
Pokud tomu v BASICu predchazi prefix 0x15, pak je to v tomhle tvaru. Pokud je tam 0x0b, tak je to 2 byty jako integer. Pro zajimavost 0x0b je hex konstanta a treba "" je string.
Jinak BASIC MZ-800, SA-5510 a SP-5025 ma drobne rozdily ve formatu. BASIC z MZ-1500 ma nektere veci jinak proti MZ-800.
Zkus program z prilohy.


Přílohy:
MZFtoBas.zip [9.29 KiB]
9 krát

_________________
Sharp MZ-800++, MZ-1500, MZ-2500, MK-14, HP-85, ZX-80+replica, ZX81, ZX-Spectrum+replica++, PMI-80+replica, SAM coupe, PMD-85-2A+3, Didaktik-M, SORD-M5, TI-57, TI-59+PC-100, TI99/4A, ZetaV2+ppp, ZX-uno
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 20 led 2018, 17:08 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 09 říj 2013, 18:04
Příspěvky: 691
Has thanked: 85 times
Been thanked: 27 times
Niečo takéto už mám, ale toto je zrejme novšia verzia. Len som si už nepamätal autora. Sú tam nejaké opravy?

_________________
Sharp MZ-821
Milsa MZ-841


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 21 led 2018, 15:22 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 09 říj 2013, 18:04
Příspěvky: 691
Has thanked: 85 times
Been thanked: 27 times
Mikes21 píše:
Dekoder .btx (.mzf, typ file 02 nebo 05) na textovy format mam, staci se doptat ;-) Umi to udelat i dekompresi cisla v binarnim tvaru na textovy. Je to ulozene ve 40 bitech.
Pokud tomu v BASICu predchazi prefix 0x15, pak je to v tomhle tvaru. Pokud je tam 0x0b, tak je to 2 byty jako integer. Pro zajimavost 0x0b je hex konstanta a treba "" je string.
Jinak BASIC MZ-800, SA-5510 a SP-5025 ma drobne rozdily ve formatu. BASIC z MZ-1500 ma nektere veci jinak proti MZ-800.
Zkus program z prilohy.

Máš tam niekde chybu. Prikladám Opening 800, ktorý to preložilo zle a ten, čo preložila stará verzia dobre.


Přílohy:
Poznámka: Bezchybný preekladač
MZFtoBas2.zip [9.22 KiB]
2 krát
Poznámka: Bezchybný preklad - stará verzia
opening_800-1.bas [16.64 KiB]
3 krát
Poznámka: Chybný preklad čísiel
opening_800.bas [16.7 KiB]
3 krát

_________________
Sharp MZ-821
Milsa MZ-841
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 21 led 2018, 19:10 
Offline
Kecálek

Registrován: 11 lis 2013, 09:29
Příspěvky: 182
Has thanked: 4 times
Been thanked: 60 times
To se omlouvam. Vzniklo to zmenou ve vyvojovem prostredi a taky kompilatoru. Urcite to co nejdrive opravim a dam k dispozici. Dik za upozorneni.

_________________
Sharp MZ-800++, MZ-1500, MZ-2500, MK-14, HP-85, ZX-80+replica, ZX81, ZX-Spectrum+replica++, PMI-80+replica, SAM coupe, PMD-85-2A+3, Didaktik-M, SORD-M5, TI-57, TI-59+PC-100, TI99/4A, ZetaV2+ppp, ZX-uno


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 22 led 2018, 11:48 
Offline
Kecálek

Registrován: 11 lis 2013, 09:29
Příspěvky: 182
Has thanked: 4 times
Been thanked: 60 times
Tak tady je opravena verze toho programku. Uz by to melo prevadet cisla tak jak ma.


Přílohy:
MZFtoBas.zip [9.56 KiB]
6 krát

_________________
Sharp MZ-800++, MZ-1500, MZ-2500, MK-14, HP-85, ZX-80+replica, ZX81, ZX-Spectrum+replica++, PMI-80+replica, SAM coupe, PMD-85-2A+3, Didaktik-M, SORD-M5, TI-57, TI-59+PC-100, TI99/4A, ZetaV2+ppp, ZX-uno
Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz