OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 11 pro 2017, 20:05

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Mapovanie pamäte (VRAM)
PříspěvekNapsal: 14 lis 2017, 22:40 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 19 črc 2013, 14:54
Příspěvky: 1106
Has thanked: 40 times
Been thanked: 156 times
microlan píše:
A jdou i jine kombinace CC např.

ld a,1100b
out (0cch),a

a i to pak zároveň nastavovat, nejen mazat?


Samozrejme ale dej si bacha aby to melo smysl. Pri ld a,1100b rikas ze pracujes jen s rovinou III a IV ale nemenis nic v I a II (obsah zustava nezmenen). Jinak receno log1 nebo log0 zapises do roviny III a IV. Za urcitych podminek to muze davat smysl. Napr. pri ld a,1111b muzes pekne cernobile kreslit. Pri log0 mas cernou barvu. Pri log1 mas bilou.

Jinak se podivej na stranu 23 a na bit WMD2. Kdyz je v log1 tak nepracujes s rovinou ale rikas ze zapisujes "barvu". Pak zapis log1 se automaticky propaguje do vsech rovin kam se ma zapsat informace aby vysledna barva byla na miste kam davas log1. Takto nemusis obsluhovat 32KB aby jsi neco nakreslil (a porad prepinat roviny). Napr. se to da pouzit pri nakresleni cary.

Programator se musi rozhodnout zda bude pouzivat roviny nebo radeji barvy. Neni idelani reseni.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz