OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 13 pro 2017, 04:22

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Sharp MZ2500 v MAME
PříspěvekNapsal: 08 čer 2017, 11:55 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 19 črc 2013, 14:54
Příspěvky: 1107
Has thanked: 40 times
Been thanked: 156 times
Protoze jsem vcera zkousel spustit Sharp MZ2500 v MAME take se podelim o rychlonavod jak to udelat. Nejdrive jsem si
stahnul a nainstaloval vlastni MEME z http://mamedev.org/release.php.

Nasledne jsem si sehnal mz2500.zip co obsahuje "cg.rom dict.rom ipl.rom kanji.rom kanji2.rom phone.rom sasi.rom" a to cele jsem dal jako zip soubor do adresare rom. Soubor jsem si nasel na internetu ale je i na VAKu.

Na Vaku je adresar, ktery obsahuje arion.zip backtof.zip basicv1.zip a dalsi - celkem 65 souboru. To jsou vlastni image disket. Ty jsem take nahral do adresare rom.

Pak uz jen spustim Mame pres mame64.exe a vyberu MZ2500 a nasledne disketu co chci. Vse se da ovladat mysi z menu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sharp MZ2500 v MAME
PříspěvekNapsal: 08 čer 2017, 12:03 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:27
Příspěvky: 1030
Has thanked: 195 times
Been thanked: 179 times
Taky to zkouším, ale nevím, co je to Vak. Google mi nic nenašel když dám hledat arion.zip atd.

_________________
Have you played ATARI today?
blog.factor6.cz | about.me | 8-bitstuff.com | soundcloud | bandcamp


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sharp MZ2500 v MAME
PříspěvekNapsal: 08 čer 2017, 12:25 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 19 črc 2013, 14:54
Příspěvky: 1107
Has thanked: 40 times
Been thanked: 156 times
VAK je soukroma knihovnicka.

Urcite je vse stahnuto z internetu. Uvnitr toho grafickeho prostredi MAME je to uz plne pripraveno a proto jen po doplneni zipu se to zmeni z cervene barvy na zelenou a jde to spustit.


Naposledy upravil suksoft dne 08 čer 2017, 14:48, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sharp MZ2500 v MAME
PříspěvekNapsal: 08 čer 2017, 13:03 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 14 kvě 2013, 18:10
Příspěvky: 816
Bydliště: Kurim
Has thanked: 279 times
Been thanked: 247 times
MAME mi prijde hodne tezkopadne, jak je silene univerzalni. Pro emulaci MZ pocitacu pouzivam radeji EmuZ emulatory http://takeda-toshiya.my.coocan.jp/. Staci stahnout Binary archive z Common Source Code Project. Z toho vezmes treba mz2500.exe a k nemu jsou potreba ty stejne soubory ROM. D88 uz si pak das kamkoli a pomoci menu aplikace strcis image do vhodne mechaniky.

_________________
http://www.8bity.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sharp MZ2500 v MAME
PříspěvekNapsal: 08 čer 2017, 13:18 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:34
Příspěvky: 268
Bydliště: Třebíč
Has thanked: 94 times
Been thanked: 32 times
Ja si take myslim, ze MAME je prilis univerzalni a MZ only emulatory jsou lepsi. Z MAME jsou pouzitelne hlavne ty MZ2500 .D88 image. Akorat je k tomu jeste potreba najit pro emulatory odpovidajici MZ ROMky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sharp MZ2500 v MAME
PříspěvekNapsal: 08 čer 2017, 13:43 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:27
Příspěvky: 1030
Has thanked: 195 times
Been thanked: 179 times
Martin8bity píše:
MAME mi prijde hodne tezkopadne, jak je silene univerzalni. Pro emulaci MZ pocitacu pouzivam radeji EmuZ emulatory http://takeda-toshiya.my.coocan.jp/. Staci stahnout Binary archive z Common Source Code Project. Z toho vezmes treba mz2500.exe a k nemu jsou potreba ty stejne soubory ROM. D88 uz si pak das kamkoli a pomoci menu aplikace strcis image do vhodne mechaniky.


Asi je to fakt. Sice se to blbě hledá, ale nakonec jsem binary.zip našel a mz2500.exe spustil. Teď ještě ten soft (uunek dostal SZ) :)

_________________
Have you played ATARI today?
blog.factor6.cz | about.me | 8-bitstuff.com | soundcloud | bandcamp


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sharp MZ2500 v MAME
PříspěvekNapsal: 08 čer 2017, 19:55 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:34
Příspěvky: 268
Bydliště: Třebíč
Has thanked: 94 times
Been thanked: 32 times
Jedou i 68k veci. To je cool.
Příloha:
68k.jpg
68k.jpg [ 93.92 KiB | Zobrazeno 973 krát ]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sharp MZ2500 v MAME
PříspěvekNapsal: 30 črc 2017, 22:23 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 19 črc 2013, 14:54
Příspěvky: 1107
Has thanked: 40 times
Been thanked: 156 times
Tak jsem dnes zkousel udelat image D88 v "samdisk" programu http://simonowen.com/samdisk/, puvodne urceny pro Sam Coupe. Jde to uplne samo. Mam Windows XP s posledni aktualizaci a beznou 3,5" FDD. Staci zadat napr. "samdisk a: disk1.d88" a vse se udela. Image jsem zkousel na emulatoru MZ2500 od http://takeda-toshiya.my.coocan.jp/ a vse fungovalo. Pomoci funkce "scan" jsem si overil proc muze byt kazda image jinak velka. Disketa ma bezny format 16x256 bajtu na jedne stope. V pripade ze je stopa prazdna (blank), tak se pro ni nedelaji image. Napr. jedna disketa ma jen 80 funkcnich stop a tak image ma velikost 80*(256+16)*16+688=348848 bajtu. Tech 688 je uvodni hlavicka co popisuje disketu. Popis formatu je na http://fjkraan.home.xs4all.nl/comp/px4/ ... ormat.html


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz