OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

HVDOSdev2019!

Právě je 16 zář 2019, 00:21

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1165 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: GDG foto cipu
PříspěvekNapsal: 02 čer 2019, 18:59 
Offline
Kecka

Registrován: 10 říj 2014, 10:40
Příspěvky: 61
Has thanked: 1 time
Been thanked: 34 times
Nova verze gdg2vhdl-4.3 - https://www.ordoz.com/gdg2vhdl/4.0/


- odstraneny nadbytecne nety, ktere jsem predtim vytvarel pro vsechny piny (bude potreba vygenerovat novy test bench)

- volba "-g" generuje verilog (vysledny kod jsem overoval jen ocima, nevim, zda je plne kompatibilni s Vaskovym defgate.sv, zarucene vsak nesedi piny se stavajicim Vaskovym modelem)

- do archivu pribaleny posledni soubory od Radka a od Mikese


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: GDG foto cipu
PříspěvekNapsal: 02 čer 2019, 19:18 
Offline
Kecka

Registrován: 10 říj 2014, 10:40
Příspěvky: 61
Has thanked: 1 time
Been thanked: 34 times
Kam?

suksoft píše:
Chaky na svuj web jsem dal soubor GDGpiny.zip od Pandy.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: GDG foto cipu
PříspěvekNapsal: 02 čer 2019, 19:23 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 16 bře 2017, 11:36
Příspěvky: 987
Bydliště: Kósek vod Brna
Has thanked: 44 times
Been thanked: 85 times
Asi sem do aktuálního datumu

http://www.radeksuk.cz/sharp/gdg/program/

_________________
TEMS-49, PMI-80, rep. MK14, ZX81, ZXspectrum+, TI58, MZ-800


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: GDG foto cipu
PříspěvekNapsal: 02 čer 2019, 20:11 
Online
Pan Generální

Registrován: 16 čer 2014, 12:23
Příspěvky: 2389
Bydliště: Jesenice
Has thanked: 14 times
Been thanked: 144 times
Verilog vítám, při VHDL zvracím :)

Pro převod do CPLD bych ale upravil ty sčítačky, které strašně sežerou.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: GDG foto cipu
PříspěvekNapsal: 02 čer 2019, 20:19 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 16 bře 2017, 11:36
Příspěvky: 987
Bydliště: Kósek vod Brna
Has thanked: 44 times
Been thanked: 85 times
Těch 9 hradel? Nedo je to v fpga složitější?

_________________
TEMS-49, PMI-80, rep. MK14, ZX81, ZXspectrum+, TI58, MZ-800


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: GDG foto cipu
PříspěvekNapsal: 02 čer 2019, 20:23 
Online
Pan Generální

Registrován: 16 čer 2014, 12:23
Příspěvky: 2389
Bydliště: Jesenice
Has thanked: 14 times
Been thanked: 144 times
Sorry, ale 12-ti bitová sčítačka zabárá 9 hradel, nebo jeden bit ?

FPGA má na sčítačky připravené struktury, jedna buňka FPGA je jeden bit sčítačky, v CPLD to musíš dělat všechno přes makrocely, které jsou zbytečně velké a je jich málo.
Ne ty novější CPLD, které mají už strukturu FPGA.

To bohužel programátoři ve VHDL nevidí.

Takže když to má být cost effective, tak se s tím trochu šachuje, aby byl brouk co nejlevnější. Trochu pracnější návrh se zaplatí v sériovosti.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: GDG foto cipu
PříspěvekNapsal: 03 čer 2019, 06:43 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 16 bře 2017, 11:36
Příspěvky: 987
Bydliště: Kósek vod Brna
Has thanked: 44 times
Been thanked: 85 times
1 bit je 9 hradel, ale myslím, že větší problém budou ty synchronní čítače

_________________
TEMS-49, PMI-80, rep. MK14, ZX81, ZXspectrum+, TI58, MZ-800


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: GDG foto cipu
PříspěvekNapsal: 07 čer 2019, 08:56 
Offline
Profík

Registrován: 11 lis 2013, 10:29
Příspěvky: 628
Has thanked: 85 times
Been thanked: 145 times
Trochu jsem si hral s hradly, tak predstavuji ne1jake 3D obrazky. V podstate by se to dalo vytisknout na 3D tiskarne ;-)
Tak treba scitacka:
Příloha:
F521_3d.png
F521_3d.png [ 58.05 KiB | Zobrazeno 1012 krát ]

takto ze spodni strany:
Příloha:
F521_3d-2.png
F521_3d-2.png [ 43.34 KiB | Zobrazeno 1012 krát ]

A ted citac:
Příloha:
F961_3d.png
F961_3d.png [ 152.08 KiB | Zobrazeno 1012 krát ]

Pekne, ze? Kdyby se nekdo odvazil to vytisknout, tak je pozne poskytnout treba .stl soubory. Vygenerovani celeho cipu je mozne taky, akorat se docela ztraci prehlednost.

_________________
Sharp MZ-800++, MZ-1500++, MZ-2500++, SM-B-80T, MK-14_replica, HP-85, ZX-80+replica, ZX81, ZX-Spectrum+replica++, PMI-80+replica, SAM coupe++, PMD-85-2A+3, Didaktik-M, SORD-M5, TI-57, TI-59+PC-100, TI99/4A, ZetaV2+ppp, ZX-uno, Petr


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: GDG foto cipu
PříspěvekNapsal: 07 čer 2019, 09:27 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 24 kvě 2018, 22:32
Příspěvky: 572
Bydliště: Most, Praha
Has thanked: 172 times
Been thanked: 150 times
Z toho by bylo hezké udělat 3D bludiště a procházet ho jako 3D hru. :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: GDG foto cipu
PříspěvekNapsal: 07 čer 2019, 10:17 
Offline
Profík

Registrován: 11 lis 2013, 10:29
Příspěvky: 628
Has thanked: 85 times
Been thanked: 145 times
Super napad. Pri startu nafasujes nekolik 'bitiku' a vyrazis do cipu. Jednoho posles do ENABLE, druheho do vstupu. Na vystupu dostanes dalsiho, ktery projde do 'domecku' (hradla) a ten spusti z komina (vystup) kour ve tvaru HSYN. Kdyz to takto vsechno projdes, posklada se ti celkovy obraz ve tvaru uvodni obrazovky v MZ-800.
Neco podobneho vyrabime i v simulatoru, jen to nevidime v teto perspeknive.
Uchvatne!

_________________
Sharp MZ-800++, MZ-1500++, MZ-2500++, SM-B-80T, MK-14_replica, HP-85, ZX-80+replica, ZX81, ZX-Spectrum+replica++, PMI-80+replica, SAM coupe++, PMD-85-2A+3, Didaktik-M, SORD-M5, TI-57, TI-59+PC-100, TI99/4A, ZetaV2+ppp, ZX-uno, Petr


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: GDG foto cipu
PříspěvekNapsal: 07 čer 2019, 16:49 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 19 črc 2013, 15:54
Příspěvky: 1827
Has thanked: 81 times
Been thanked: 228 times
Panda38 píše:
Z toho by bylo hezké udělat 3D bludiště a procházet ho jako 3D hru. :-)


Vlastne hlavni rutinka "resitel" prochazi cely cip a zjistuje kudy vede cesta. Nektere cesty jsou opravdu dlouhe.

Urcite jsem pro myslenku udelat program v Basicu (assembler) co by prochazel cip jako bludiste. S 256MB ramdiskem by to skoro jiste slo. S 1MB by slo i rikat co tam je.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: GDG foto cipu
PříspěvekNapsal: 07 čer 2019, 20:33 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 23 bře 2014, 20:13
Příspěvky: 1759
Has thanked: 83 times
Been thanked: 332 times
Co takhle multiplayer? :P

_________________
Alan Kay: „Java je to nejhorší utrpení co se stalo počítačům od doby MS-DOSu.“


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: GDG foto cipu
PříspěvekNapsal: 07 čer 2019, 23:08 
Offline
Profík

Registrován: 11 lis 2013, 10:29
Příspěvky: 628
Has thanked: 85 times
Been thanked: 145 times
To ale prece je multiplayer uz ted. Hraje si na tom nekolik lidi. A toho casu, co to zabere...

_________________
Sharp MZ-800++, MZ-1500++, MZ-2500++, SM-B-80T, MK-14_replica, HP-85, ZX-80+replica, ZX81, ZX-Spectrum+replica++, PMI-80+replica, SAM coupe++, PMD-85-2A+3, Didaktik-M, SORD-M5, TI-57, TI-59+PC-100, TI99/4A, ZetaV2+ppp, ZX-uno, Petr


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: GDG foto cipu
PříspěvekNapsal: 08 čer 2019, 01:28 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 19 črc 2013, 15:54
Příspěvky: 1827
Has thanked: 81 times
Been thanked: 228 times
Mikes21 píše:
To ale prece je multiplayer uz ted. Hraje si na tom nekolik lidi. A toho casu, co to zabere...


Souhlas. Skoda jen ze rada vysledku bude casem zapomenuta.

Jinak na svuj web jsem dal dva soubory GDG_pinou. XLS je upraveny soubor od Mikese. Zde je nejdulezitejsi sloupec 'suksoft', ktery obsahuje jmeno vyvodu podle mne. Ja nechci pouzivat / a misto toho tam mam "n". Mikesi take jsem zmenil RST0 na RSTO. Druhy soubor je proste ulozeni do CSV pro strojove zpracovani.

Prvni sloupec rika cislo vyvodu GDG ven primo na desku PCB. GDG mam 100 vyvodu a proto je zde cislo 1 az 100.

Ne kazdy vyvod z vnitrni casti cipu jde uplne ven z cipu a proto je mozne ze v prvnim sloupci neni nic napsano.

Druhy a treti sloupec rikaji souradnice kde se predava signal z vnitrni casti gdg do vstupne/vystupni casti. Ja navic od Mikese pouzivam jeste 7 dalsich predavacich bodu uvnitr gdg a to jsou ty signaly log0 a log1_1 az log1_6. Tyto signaly nejsou na okrajich ale uvnitr gdg. Jsou to vlastne log1 a log0 co se pouzivaji v logickych funkci uvnitr gdg. Mikes neresi souradnice a proste jen to v soucasne dobe u sebe nazval 'vdd' a '0'.

Ctvrty sloupec je jmeno signalu co pouziva Mikes, ja pouzivam podobny a mam ho ulozeny ve sloupci 'suksoft'.

Paty sloupec rika zda je signal vstupni/nebo vystupni.

Sesty a sedmy sloupec popisuje obvod. Dalsi sloupce jsou jen pomocne.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: GDG foto cipu
PříspěvekNapsal: 08 čer 2019, 18:08 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 19 črc 2013, 15:54
Příspěvky: 1827
Has thanked: 81 times
Been thanked: 228 times
Na svuj server jsem ulozil prehled.xls. Ted ted obsahuje navic 4 dalsi sloupce. Jeden je cislo vyvodu ven z GDG. Pak je komletni oznaceni bodu co pouziva Mikes a nasleduji dva sloupce co jsou jen zacatek a konec bodu. Zatim to berte jako pracovni data ale uz ted se s tim da pracovat.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1165 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz