OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Registrace na OCP IV ZDE!

Právě je 22 říj 2018, 05:35

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 11 úno 2018, 14:14 
Offline
Prvnička

Registrován: 16 dub 2015, 21:38
Příspěvky: 10
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Unikartu mám, fw pro MZ-1500 jsem zkoušel, je to super. Zatím se mi ale nechce dávat patici místo ROM pro vyzkoušení upraveného monitoru, abych si něco neprovedl s deskou. Jinak výrobní číslo mé MZ-1500 začíná číslem 55. Zdroj má vnější svorku pro připojení GND opatřenou černou plastovou čepičkou (viz.foto).


Přílohy:
MZ-1500_ZD.jpg
MZ-1500_ZD.jpg [ 116.62 KiB | Zobrazeno 643 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 11 úno 2018, 21:57 
Offline
Radil

Registrován: 11 lis 2013, 09:29
Příspěvky: 286
Has thanked: 15 times
Been thanked: 79 times
Tak to asi vlastnis opravdu jeden z poslednich modelu MZ-1500. I ta cepicka na zdroji asi bude takova rarita mezi vlastniky tohoto stroje.
S tim zkousenim unikarty muzes pouzivat fw, ktery emuluje QD na jine adrese (konkretne 0x74-0x77). Existuje upraveny BASIC 5Z001, ktery potom pouziva image QDisket normalne. Mam uz i novou verzi, ktera umi 'oversizing' az na cca dvojnasobek kapacity. Pojede Ti potom treba "TNT BombBomb", ale ostatni dvoudilne hry ne. Ty pouzivaji podporu QDisku prave z EPROMky.
Jeste by mozna bylo zajimave vycist obe ROMky, jestli je tam treba nejaka novejsi verze sw.

_________________
Sharp MZ-800++, MZ-1500++, MZ-2500++, SM-B-80T, MK-14_replica, HP-85, ZX-80+replica, ZX81, ZX-Spectrum+replica++, PMI-80+replica, SAM coupe++, PMD-85-2A+3, Didaktik-M, SORD-M5, TI-57, TI-59+PC-100, TI99/4A, ZetaV2+ppp, ZX-uno, Petr


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 12 úno 2018, 08:41 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 14 kvě 2013, 18:10
Příspěvky: 1068
Bydliště: Kurim
Has thanked: 351 times
Been thanked: 288 times
No, ja mam ve svem "pracovnim" MZ-1500 EPROM taky pripajene. A prave resim dilema, ze je spis dobrovolne znicim nez si znicit desku, ovsem to je pak uz neprectu. Na te desce se strasne spatne paji, ma vnitrni rozlite rozvody napajeni a prohrat to bez zniceni cehokoli neni sranda.

_________________
http://www.8bity.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 12 úno 2018, 10:00 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25 kvě 2014, 11:29
Příspěvky: 1383
Bydliště: Praha
Has thanked: 182 times
Been thanked: 254 times
Martin8bity píše:
No, ja mam ve svem "pracovnim" MZ-1500 EPROM taky pripajene. A prave resim dilema, ze je spis dobrovolne znicim nez si znicit desku, ovsem to je pak uz neprectu. Na te desce se strasne spatne paji, ma vnitrni rozlite rozvody napajeni a prohrat to bez zniceni cehokoli neni sranda.
Takovej šikula a nedokáže vyštípat brouka tak aby se tam daly přiheftnout třeba zbytky vývodů od odpůrků :neener:
Jinak ta deska je opravdu děs běs co se pájení týče :-(

_________________
Atari 65XE, 600XL, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A600, A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 12 úno 2018, 14:01 
Offline
Radil

Registrován: 11 lis 2013, 09:29
Příspěvky: 286
Has thanked: 15 times
Been thanked: 79 times
Taky souhlasim s tim, ze pajet na desce MZ-1500 je silenost. Asi bych se do toho moc nepoustel (ja nastesti nemusim, sry). Jediny duvod k vymene ROMky za upravenou je preadresovani QD rutin na alternativni adresy a obejiti fyzickeho obvodu SIO. Podle me, je mnohem bezpecnejsi uprava odpojit CS od SIO a pridat spinac s odporem. Martine, mohl by jsi tady tuhle upravu podrobne zdokumentovat? Dalsim pokusum s emulovanym QDiskem by nestalo nic jineho v ceste.
Pozn.: To jsem netusil, ze tech modelu se zapajenou ROmkou bude tolik.

_________________
Sharp MZ-800++, MZ-1500++, MZ-2500++, SM-B-80T, MK-14_replica, HP-85, ZX-80+replica, ZX81, ZX-Spectrum+replica++, PMI-80+replica, SAM coupe++, PMD-85-2A+3, Didaktik-M, SORD-M5, TI-57, TI-59+PC-100, TI99/4A, ZetaV2+ppp, ZX-uno, Petr


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz