OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Registrace na OCP IV ZDE!

Právě je 19 zář 2018, 05:45

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: fdc800
PříspěvekNapsal: 20 pro 2017, 09:55 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 16 čer 2014, 11:23
Příspěvky: 1873
Bydliště: Jesenice
Has thanked: 8 times
Been thanked: 110 times
Takže původní MZ_1E05 se v MZ800 provozuje bez ROMky ?
Ten má ale použitý MB8876 a ten má invertovanou sběrnici, aha a tady to otáčí ty 74LS242.
Nevíš Martine, jestli bude chodit MZ_1E05 taky s MB8866 ? Ty dvě mám :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: fdc800
PříspěvekNapsal: 20 pro 2017, 14:55 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 14 kvě 2013, 18:10
Příspěvky: 1054
Bydliště: Kurim
Has thanked: 339 times
Been thanked: 278 times
danhard píše:
Takže původní MZ_1E05 se v MZ800 provozuje bez ROMky ?
Ten má ale použitý MB8876 a ten má invertovanou sběrnici, aha a tady to otáčí ty 74LS242.
Nevíš Martine, jestli bude chodit MZ_1E05 taky s MB8866 ? Ty dvě mám :)

Jo, přesně tak, do MZ-800 se to dává bez ROM. Jinak si nejsem jist, ale podle mně MB8866 tam chodit nebude, nemá Side Select a možná ještě něco. Nejde tam dát ani FD1791-02, protože má jinak napájení. Ovšem ještě prblematištější je HA16632AP. Viz. http://www.8bity.cz/2012/replika-disket ... mz-700800/

_________________
http://www.8bity.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: fdc800
PříspěvekNapsal: 20 pro 2017, 15:32 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 16 čer 2014, 11:23
Příspěvky: 1873
Bydliště: Jesenice
Has thanked: 8 times
Been thanked: 110 times
Nechci dělat repliku, dataseparátor bych dal FDC9229, jenom potřebuju vyzkoušet, co by nešlo, když tam bude MB8866 (tj. ovládáním jako prostá FD1791).

Pak tu mám dvě FD1771, ty jsou úplně historický, jestli je někdo chce, tak jsou jeho, byly v TRS80.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: fdc800
PříspěvekNapsal: 03 led 2018, 09:08 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 16 bře 2017, 10:36
Příspěvky: 576
Bydliště: Kósek vod Brna
Has thanked: 23 times
Been thanked: 31 times
Jaký je rozdíl mezi WD1771, WD1772 a WD1773? Lze použít 2ku v FDC800?

_________________
TEMS-49, PMI-80, rep. MK14, ZX81, ZXspectrum+, TI58, MZ-800


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: fdc800
PříspěvekNapsal: 03 led 2018, 13:44 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 16 čer 2014, 11:23
Příspěvky: 1873
Bydliště: Jesenice
Has thanked: 8 times
Been thanked: 110 times
http://info-coach.fr/atari/documents/ge ... 77x-00.pdf

Malý rozdíly v ovládání, třeba Side Compare Flag, to je jako rozdíl mezi MB8876 a MB8866, FD1791-02 a FD1791.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: fdc800
PříspěvekNapsal: 19 črc 2018, 11:57 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 14 kvě 2013, 18:10
Příspěvky: 1054
Bydliště: Kurim
Has thanked: 339 times
Been thanked: 278 times
Postupne prekresluju desku, ale nemuzu se zbavit pocitu, ze floppy konektor je naopak. U vyrezu maji datove signaly, zatimco dale od vyrezu jsou zeme. Podle mne to maji otocene o 180 stupnu. Jsem blazen? Jasne, ze je to vec udelani kabelu, ale normalni floppy kabely jsou podle mne naopak. Asi to tak necham, ale je to podivne. Nebo se pletu?

_________________
http://www.8bity.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: fdc800
PříspěvekNapsal: 19 črc 2018, 13:29 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 16 bře 2017, 10:36
Příspěvky: 576
Bydliště: Kósek vod Brna
Has thanked: 23 times
Been thanked: 31 times
Asi jo, země jsou ty lichý.


Přílohy:
floppy.png
floppy.png [ 117.91 KiB | Zobrazeno 413 krát ]

_________________
TEMS-49, PMI-80, rep. MK14, ZX81, ZXspectrum+, TI58, MZ-800
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: fdc800
PříspěvekNapsal: 19 črc 2018, 22:53 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 14 kvě 2013, 18:10
Příspěvky: 1054
Bydliště: Kurim
Has thanked: 339 times
Been thanked: 278 times
Tak asi hotovo. Neni to uplne presne, original deska je rucne kreslena a cesty jsou kulate a s tim se mi az tak nechtelo drbat. Desky asi delat nebudeme, jen dam zdroje na VAK, ciste z archivnich duvodu, ne?

Mate nekdo obsah toho PAL12L6 nebo aspon nejaky zpusob jak to precist? Jinak to o vikendu vezmu brutforcem a prectu to cely, je to jen kombinacni logika, tak by to nemel byt problem.


Přílohy:
MZ_FDC800_v01_sch.pdf [43.33 KiB]
22 krát
MZ_FDC800_brd.png
MZ_FDC800_brd.png [ 90.35 KiB | Zobrazeno 378 krát ]

_________________
http://www.8bity.cz
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: fdc800
PříspěvekNapsal: 20 črc 2018, 08:34 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 19 črc 2013, 14:54
Příspěvky: 1289
Has thanked: 55 times
Been thanked: 187 times
Martine podle mne je ten konektor na realne desce zapajeny o 180 stupnu opacne. Ty to mas dobre nakreslene. Docela by mne zajimalo, proc je moznost privest na vyvod 2 cistych 5V? Napajeni pres odpor bych chapal ale pak by tam bylo vhodne mit i GND a dalo by se to vyuzit na mechaniku co z nejakeho duvodu potrebuje prepinat density. Osobne nikomu nedoporucui ten JP1 spojovat.

Osobne jsem take pro archivaci na VAK. Kdyz to bude nekdo chtit stavet tak si to muze dodelat.

Tesim se na obsah PALu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: fdc800
PříspěvekNapsal: 20 črc 2018, 09:24 
Offline
Radil

Registrován: 11 lis 2013, 09:29
Příspěvky: 266
Has thanked: 13 times
Been thanked: 76 times
Vypominam si, ze jsem mel na svem radici na konektoru vyvedenych +5V a napajel jsem z toho 3.5" mechaniku. Nemusite mi vysvetlovat, ze to nebylo dobre, ale fungovalo to k plne spokojenosti a celou dobu, co jsem ji mel. Ted by to klidne utahlo treba Gotek. Tak asi proto ;-)
S vyctenim PALu chces postupovat jak? Napichat na to analyzator a sbernici budit treba arduinem? Pak by mozna slo vygenerovat primo 'palici' predpis. Nebo zkusit ty funkce napsat, ale to by se musela nejaka deska vyrobit a osadit. A to jsi nechtel. Stejny radic mam taky, tak muzu pripadne necim pomoct.

_________________
Sharp MZ-800++, MZ-1500++, MZ-2500++, SM-B-80T, MK-14_replica, HP-85, ZX-80+replica, ZX81, ZX-Spectrum+replica++, PMI-80+replica, SAM coupe++, PMD-85-2A+3, Didaktik-M, SORD-M5, TI-57, TI-59+PC-100, TI99/4A, ZetaV2+ppp, ZX-uno, Petr


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: fdc800
PříspěvekNapsal: 20 črc 2018, 10:34 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 16 bře 2017, 10:36
Příspěvky: 576
Bydliště: Kósek vod Brna
Has thanked: 23 times
Been thanked: 31 times
Na vstupy toho PALu se pustí všech 4096 kombinací a čím se pak vyhodnotí ty výstupy?

_________________
TEMS-49, PMI-80, rep. MK14, ZX81, ZXspectrum+, TI58, MZ-800


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: fdc800
PříspěvekNapsal: 20 črc 2018, 13:07 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 14 kvě 2013, 18:10
Příspěvky: 1054
Bydliště: Kurim
Has thanked: 339 times
Been thanked: 278 times
No, ja mam v planu to cele pripojit k Arduinu a proste to precist. Vsechny kombinace vstupu a pri nich nactu stavy vystupu. Je to jen logicka sit, v podstate jako EPROM ;-) Pak se da pro jednotlive vystupy zkusit vymyslet, jake stavy vstupu je iniciuji.

Jinak Eagle zdroje jsou na VAK v UPLOAD.

_________________
http://www.8bity.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: fdc800
PříspěvekNapsal: 20 črc 2018, 13:09 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 14 kvě 2013, 18:10
Příspěvky: 1054
Bydliště: Kurim
Has thanked: 339 times
Been thanked: 278 times
Jo, ten jumper z VCC na PIN2 FDD nemusi byt jumper. Deska nema potisk a jsou to dve plosky 2.54 mm od sebe a nic v nich neni osazene, muze to byt cokoli, ja jsem si pomohl jumperem, jako soucastkou ;-)

_________________
http://www.8bity.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: fdc800
PříspěvekNapsal: 20 črc 2018, 15:14 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 24 kvě 2018, 21:32
Příspěvky: 177
Bydliště: Most, Praha
Has thanked: 27 times
Been thanked: 44 times
Problematiku čtení PAL12L6 popisují zde v diskuzi - stavy mohou být sekvenční přes latch, dá se to ošetřit dvojím čtením tam a zpět. http://rec.games.video.arcade.collectin ... ed-pal12l6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: fdc800
PříspěvekNapsal: 20 črc 2018, 16:52 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 14 kvě 2013, 18:10
Příspěvky: 1054
Bydliště: Kurim
Has thanked: 339 times
Been thanked: 278 times
Podle mne 12L6 je jen kombinacni logika. Neni tam zadna interni zpetna vazba. Vyzkousim, uvidim a dam vedet.

_________________
http://www.8bity.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz