OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Reklama!

Právě je 18 pro 2018, 20:41

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: ZX UNO - jádro Commodore64
PříspěvekNapsal: 28 čer 2017, 15:46 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 11:46
Příspěvky: 2127
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 69 times
Been thanked: 147 times
Zrovna si hraji z Unem, konkrétně z jádrem Commodore64 (Beta7)
a mám problém z vytvářením SD karty.
Dle návodu (http://www.zxuno.com/forum/viewtopic.php?f=55&t=1359) jsem si stáhl program (D642BIN_2.zip) z (http://fmartinz.webs.ull.es/D642bin.zip)
a dále nástroj HDDRawCopy1.10 kterým nakonec zapíšu výsledný BIN na SD kartu.

Postupuji snad dle návodu (ovšem krkolomně přeloženého googlem) do složky D64 která vznikne po rozpakování D642BIN_2.zip nakopíruji soubory pro C64 z koncovkou D64 (diskety) a následně kliknu na D642BIN.bat který by měl a také vytvoří ve složce SALIDA soubor JUEGOS.bin.
Který se mění v závislosti na vložených souborech D64, takže bere v potaz že mu nějaké obsahy disket cpu.
Tento soubor JUEGOS.bin nakonec pomocí HDDRawCopy1.10 nahraji na kartu SD.

A zde nastává můj problém, na kartu se uloží soubor JUEGOS.bin (karta se smaže a vytvoří se nějaký jiný formát který nejde číst ve WIN) ale následně na UNU se tváří pouze jako jedna disketa, vždy ta první co je v seznamu.
Takže rád bych se rád zeptal někoho kdo to testoval, kde dělám chybu ?

Jestli už špatně vytvářím ten BIN ?
Možná se něco ztratilo v překladu a prostě jsem nepochopil nějaký pokyn ?

Díky za radu.

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ZX UNO - jádro Commodore64
PříspěvekNapsal: 28 čer 2017, 16:18 
Offline
Radil

Registrován: 12 kvě 2013, 18:16
Příspěvky: 293
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 43 times
Been thanked: 39 times
tak som testol a mne to ide, pgupom sa prepnes na dalsi .d64, ostatne klavesove skratky su tu - http://www.zxuno.com/forum/viewtopic.php?f=55&t=776


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ZX UNO - jádro Commodore64
PříspěvekNapsal: 28 čer 2017, 20:45 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 11:46
Příspěvky: 2127
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 69 times
Been thanked: 147 times
Aha díky už to funguje, nečetl jsem manuál, tím to je.
Ale stejně se mě to zdá trochu neohrabané, nebo jsem na to nepřišel.....
Jde nějak zobrazit seznam všech importovaných disket ?
Nebo musím postupně procházet všechno jedno po druhé ?

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ZX UNO - jádro Commodore64
PříspěvekNapsal: 28 čer 2017, 23:29 
Offline
Radil

Registrován: 12 kvě 2013, 18:16
Příspěvky: 293
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 43 times
Been thanked: 39 times
zoznam asi nie, aspon o tom neviem, ono zas ani nie je velmi zoznam coho, kedze filename sa pri tom prevode straca, dokonca sa ani neda povedat, ze kolko ich tam je

ked som hladal, ze ako sa to prepina, tak som niekde zazrel, ze su na strope s obsadenostou fpga, takze asi preto tam nemaju ani podporu filesystemu na karte, ale je to riesene len takto zjednodusene cez priame citanie sektorov karty


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ZX UNO - jádro Commodore64
PříspěvekNapsal: 29 čer 2017, 06:30 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 11:46
Příspěvky: 2127
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 69 times
Been thanked: 147 times
Nakonec se s tim da zit, parada je, ze si to po resetu pamatuje na jake diskete byl naposledy, a nemusi se zacinat vzdy od 1ky.

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Jiiira, Stingi a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz