OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 23 lis 2017, 16:08

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Pentagon 128 ver. 2014
PříspěvekNapsal: 17 říj 2017, 12:23 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 16 čer 2014, 11:23
Příspěvky: 1296
Bydliště: Jesenice
Has thanked: 3 times
Been thanked: 76 times
Od použité paměti se dost odvíjelo technické řešení.

Harlequin 128 má sice statickou paměť, ale videopaměť a RAM u procesoru zvlášť.
Sice obsluha RAM u procesoru nic nestojí, ale je to další brouk navíc.
Pentagon má časování maximálně zjednodušené, to ale umožňují až paměti s cyklem pod 280ns (pro 3,5MHz CPU) a vyrovnávací registr při čtení pro CPU.
S cyklem pod 140ns se dá namodelovat třeba zobrazení pro VGA.
Statické RAM smd 2x512kB-55ns, 5V napájení, mohu zdarma poslat, když je použiješ v projektu :)

Kubík se trefil, chci aby ty brouci ještě někde makaly.
Do betonu je jich škoda, na to mám 5k 41256-120 v DILu :lol:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pentagon 128 ver. 2014
PříspěvekNapsal: 17 říj 2017, 14:47 
Online
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 22:57
Příspěvky: 1660
Has thanked: 74 times
Been thanked: 105 times
Charlie_XZ píše:
Kubik píše:
css píše:
Stejná koncepce, jako Harlequin 128 = statická RAM, jen veškerá logika do CPLD ;) .

Danhardovi jde o to, jestli tam pujde ta staticka pamet, co jich ma asi pul tuny, neco jako 512kx16 :)


Danhard má půl tuny dynamickejch 41256 :)


Danhard ma pul tuny vseho :)

_________________
ZX-81, ZX Spectrum, ZX Spectrum+, ZX Spectrum+2, Sinclair QL, Timex 1000 / 1500, CPC464, CPC6128, GX4000, Atari 2600 / 2600Jr, 600XL / 800XL / 130XE, Atari 260ST / 520ST / 1040ST / 1040STE / Mega / MegaSTE, C16, C64, C128, C128D, Amiga A500, Macintosh IIcx / IIvx / SE / LC II / 630 / 7300 / PowerMac G3 / G4 / G5, Laser210-8k / VZ200, Philips VG8010/8020, Canon V-20, Sony HitBit, Sanyo MPC-100, TI 99/4A, Didaktik Gama / M, IQ 151, PMD-85, MZ-700, PCW8256, Acorn Electron, CoCo, CoCo2, Oric Atmos, SGI Indy / Octane 2 / O2 / Indigo 2, HP-9000 715/80 a 715/100, IBM RS6000, Thomson MO5 / MO5E / MO6 / TO8, Dragon 32, Matra Alice, IBM PS/2 Model 30


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pentagon 128 ver. 2014
PříspěvekNapsal: 03 lis 2017, 19:33 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 16 čer 2014, 11:23
Příspěvky: 1296
Bydliště: Jesenice
Has thanked: 3 times
Been thanked: 76 times
css píše:
Stejná koncepce, jako Harlequin 128 = statická RAM, jen veškerá logika do CPLD ;) .

Dost dobře se to dělí na dvě části, generace adresy a zpracování obrazových dat.
Co by jsi říkal rozdělení na dva IO ? Takový dvě XC9572XLVQ64 by to měly taky zvládnout :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pentagon 128 ver. 2014
PříspěvekNapsal: 04 lis 2017, 13:34 
Offline
Kecka

Registrován: 15 kvě 2014, 14:24
Příspěvky: 53
Has thanked: 0 time
Been thanked: 25 times
Jo to mě taky nejdřív napadlo, ale ne, zkusím to nacpat všechno do jednoho XC95144XL se 100 vývody. Jednak z prostorových důvodů na desce, jednak jsem si těch 144ek nakoupil už zásobu ;)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz