OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 25 kvě 2018, 23:18

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 63 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Kazetové loadery na 8mi bitech
PříspěvekNapsal: 05 úno 2018, 21:24 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 6997
Bydliště: Praha
Has thanked: 833 times
Been thanked: 814 times
Jo, je to pěkné. Opět mám o čem přemýšlet, resp. jak se něco takového vytváří, aby byl obrázek součástí zaváděcího programu. Už jsem si "zvykl", že se obrázek s daty nahraje bez standardní zaváděcí hlavičky (jen s jedním dlouhým pípáním - "amatér promluvil" :-) ), ale že se to dá celé prdnout do jednoho bloku, to ještě ne :-)

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kazetové loadery na 8mi bitech
PříspěvekNapsal: 05 úno 2018, 22:14 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 31 srp 2014, 15:27
Příspěvky: 426
Bydliště: Praha
Has thanked: 30 times
Been thanked: 119 times
tridé píše:
Len tak zo zvedavosti.Boli aj na A800 nejake loadery co vykreslovali obrazok popripade aj hudba ako na ZX?


Ano, existovaly. Ovšem jen pro standardní, pomalý záznam. Turbo zavaděče už toho moc nestíhaly, nanejvýš jednoduchou melodii, nebo jednoduchý ukazatel průběhu.

https://www.youtube.com/watch?v=yyIxGlvZB3g
https://www.youtube.com/watch?v=QyC1Ld19pq8

Nebo se využilo toho, že magnetofony pro Atari byly stereofonní a hudba se nahrála do levého kanálu.
https://www.youtube.com/watch?v=umk3wG4AmxU


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kazetové loadery na 8mi bitech
PříspěvekNapsal: 06 úno 2018, 00:29 
Offline
Kecálek

Registrován: 01 pro 2017, 20:01
Příspěvky: 90
Bydliště: BA-Králikárne
Has thanked: 1 time
Been thanked: 18 times
Busy píše:
...a skoncilo v DI na HALTe na #1303 (predpokladam ze to asi chcelo vypisat nejake chybove hlasenie).

Správne. Chyba odhalená. To som narýchlo dorábal chybové hlásenie (pôvodne som mal iba reset), a je zaujímavé, že keď je pripojená D40, tak ho to aj vypíše. Bez D40 to naozaj zamrzne. Chybové hlásenie som volal cez RST 8 (aby sa zdalo že je to celé nahrávanie BASICu), následný byt je číslo chyby. EI som tam nedal, nebolo treba. Nevedel som, že EI sa vykonáva práve v časti rutiny z D40, a bez nej sa to teda kusne.

Pripájam opravenú verziu (MP3, TAP, TZX). Je to to isté, len v prípade chyby (alebo breaku pri nahrávaní loaderu) to napíše štandardné chybové hlásenie.


Přílohy:
Poznámka: TZX a TAP
ppm loader.zip [4.62 KiB]
14 krát
ppm loader.mp3 [199.59 KiB]
13 krát

_________________
Všetky mnou poskytnuté informácie sú voľne šíriteľné. Odporúčam ich zálohovať, servery zvyknú padať, informácie sa strácať..... a ľudia tiež.
Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 63 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz