OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Reklama!

Právě je 12 pro 2018, 08:19

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: DOOM
PříspěvekNapsal: 15 zář 2016, 07:47 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1307
Bydliště: Praha
Has thanked: 74 times
Been thanked: 170 times
Asi to nepujde spustit kvuli nedostatku pameti. S fastkou by to slo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DOOM
PříspěvekNapsal: 15 zář 2016, 08:24 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 05 dub 2013, 14:29
Příspěvky: 1834
Bydliště: Starý Vestec
Has thanked: 293 times
Been thanked: 275 times
Jj, s fastkou to jede. Ale i na úplně malý vokýnko je to dost pomalý.

_________________
Amiga Sinclair Didaktik Sam_Coupé Enterprise SAM440ep μA1 PegasosII MacBook_Air Mac_Mini_MOS CPC Atari MSX Acorn C64 PC PSP PS3

http://party.oldcomp.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DOOM
PříspěvekNapsal: 15 zář 2016, 08:26 
Offline
Radil

Registrován: 30 zář 2014, 17:03
Příspěvky: 452
Bydliště: jižní Čechy
Has thanked: 116 times
Been thanked: 36 times
Jo, mělo by to být tak, jak píše Doda. Co jsem četl, tak by měl Dům chodit s min. 4 MB Fast i na 020. Konkrétně pro DoomAttack jsou v balíčku spustitelné soubory optimalizované zvlášť pro 020, 040 a 060. Taktéž jsem se někde dočetl jednu zajímavost, a to, proč nemá a nikdy mít nebude Dům podporu pro využití FPU. Prý je to zkrátka proto, že se tam neprovádí žádné operace s plovoucí řádovou čárkou....

_________________
Commodore 64, 64C, 64G, ATARI 1040 STE, AMIGA 1200 (A1260/80), Amstrad CPC 6128, Acorn A3020, Didaktik GAMA '88 a '89, ZX 128.

PC: 286-20 MHz (4 MB RAM, Trident 1 MB, SB16), 386DX-40 MHz (FPU, 32 MB RAM, Mach32 2 MB, AWE32, CD-ROM), 486"DX5"-160 MHz (128 MB RAM, USB 2.0, SB16, CD-ROM), Pentium 233 MMX (262 MHz, 256 MB RAM, SiS315 32 MB, VooDoo2, SB16, DVD-ROM)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DOOM
PříspěvekNapsal: 15 zář 2016, 11:15 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7592
Bydliště: Praha
Has thanked: 960 times
Been thanked: 892 times
Kdysi exitovalo nějaké techdemo - jestli mě paměť neklame, tak se jmenovalo POOM. AI sice dořešené nebylo, ale i na holé A1200 to běhalo dost slušně.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DOOM
PříspěvekNapsal: 16 zář 2016, 06:16 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 27 srp 2015, 08:12
Příspěvky: 219
Has thanked: 59 times
Been thanked: 62 times
Matej píše:
Ja som hral Doom na 386DX/40+mathcop.+4MB ram+sbPro+1MB SVGA Trident+100MB HDD. ...Hralo sa krasne. Dobre spomienky...


Tady je potřeba podotknout jednu věc, na stejném stroji jsem to taky hrál, dokonce i DooM II, jenže vnímání "hratelnosti" bylo dříve na jiné úrovni, než dnes :-)
To že se to sekalo jako prase a jelo to třeba 2-5 FPS nikomu nevadilo :-) Taky mi přišlo, že jako dítěti ten čas běžel nějak pomaleji než teď :-)

_________________
Commodore C64 + 1541-II + datasette + FC III / Amiga 500 KS 2.05 + gary RAM / Amiga 600 KS 3.1 + 4 MB RAM (slot+pcmcia) + CF / Amiga 1200 KS 3.1 + FPU + RTC + 4/8 MB RAM + CF / Amiga 4000T (68040@25) KS 3.1 + Fastline Z3 + Picasso IV + 40 GB IDE / Amiga 2000 KS 1.3/3.1 + 3 MB RAM + 52MB SCSI /2x Raspberry Pi / Raspberry Pi 2 / 3x Antminer S1 / Gramofon Dual 1214 + 1224 + 504 / 486sx@25


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DOOM
PříspěvekNapsal: 16 zář 2016, 08:16 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1307
Bydliště: Praha
Has thanked: 74 times
Been thanked: 170 times
Zvlastni, i ja jse to hral na stejnem stroji a jak jsem psal, dneska bych to asi u nedal presne z tech duvodu. Navic jsem mel cernobily monitor.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DOOM
PříspěvekNapsal: 16 zář 2016, 09:36 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7592
Bydliště: Praha
Has thanked: 960 times
Been thanked: 892 times
JJ, i F1GP byla se svými 8mi FPS na A500 hratelná jako prase :-)

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DOOM
PříspěvekNapsal: 16 zář 2016, 10:08 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 05 dub 2013, 14:29
Příspěvky: 1834
Bydliště: Starý Vestec
Has thanked: 293 times
Been thanked: 275 times
Nojo, jenže tehdy člověk moc neviděl, že by to někde běželo rychleji, nedejbože plynule. Já pamatuju DOOMa na 386SX/25... Malý vokno, low detail... Pak jsem ho viděl na 386DX/40, větší vokno, low detail, ale rychlost v podstatě stejná. Až když jsem měl možnost srovnávat s 486 > 40 MHz a VLB nebo PCI grafárna, tak tam teprv byl značný rozdíl. Jako mladému mi také ubíhal čas pomaleji (nebo spíš jinak), ale na vnímání času existují studie a bohužel se vše s věkem mění, žádná velká záhada v tom není.

_________________
Amiga Sinclair Didaktik Sam_Coupé Enterprise SAM440ep μA1 PegasosII MacBook_Air Mac_Mini_MOS CPC Atari MSX Acorn C64 PC PSP PS3

http://party.oldcomp.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz