OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Reklama!

Právě je 12 pro 2018, 07:59

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Mrafovo X68k poznatky a TODO list
PříspěvekNapsal: 13 zář 2016, 20:25 
Offline
Kecálek

Registrován: 07 zář 2014, 22:47
Příspěvky: 152
Has thanked: 38 times
Been thanked: 26 times
Tak uz na tom bezi i DooM :)

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=gcVwe-8OouI&feature=youtu.be[/youtube]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: DOOM
PříspěvekNapsal: 14 zář 2016, 12:46 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7592
Bydliště: Praha
Has thanked: 960 times
Been thanked: 892 times
To je nějak podezřele rychlé. V emulátoru a s nějakým "turbo" módem. Na reálném stroji to podle mě taková paráda nebude, hlavně ne na 68000. Ale možná se pletu :-)

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DOOM
PříspěvekNapsal: 14 zář 2016, 12:57 
"Timing is a better. It still requires 100MHz..."
Takze nejaky emulator overclocking???
Myslim ze X68030 by Doom zvladla ako nic...

Tu je SF:
https://sourceforge.net/projects/x68000-doom/files/

Na 68000 Doom bol na Sege ale len na X32 co je 2x Risc 32bit...
Nic menej aj na obycajnu MD sa portuje Doom...
http://www.geocities.ws/doomgenesis/screenshots.html

Takze mozna by slo aj na X68000.


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: DOOM
PříspěvekNapsal: 14 zář 2016, 13:01 
Online
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1307
Bydliště: Praha
Has thanked: 74 times
Been thanked: 170 times
68030/50MHz je podle me spis na limitu nez ze by to byla nejaka pecka. Ale clovek je uz asi deformovany, protoze tekdy jsem to hral na nejake 386. To bych dneska uz nedal.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DOOM
PříspěvekNapsal: 14 zář 2016, 13:06 
Ja som hral Doom na 386DX/40+mathcop.+4MB ram+sbPro+1MB SVGA Trident+100MB HDD.
No pravda obrazovka nebola full som ju trosku zmensil...
Bola to moja prva 3D hra. 5 ci 6 3"5 HD diskiet.
Tak som z toho bol uzastnuty ze mi nevadilo ze bol na 12" na 14" monitore.
Hralo sa krasne. Dobre spomienky...
Tak myslim ze na 68030 by to mozno mohlo ist. Tu je 030 Amiga Doom:
https://www.youtube.com/watch?v=1lL9A3rNiMc


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: DOOM
PříspěvekNapsal: 14 zář 2016, 13:12 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7592
Bydliště: Praha
Has thanked: 960 times
Been thanked: 892 times
Tak důům běží i na Saturnu...

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DOOM
PříspěvekNapsal: 14 zář 2016, 17:22 
misticjoe píše:
Tak důům běží i na Saturnu...

Ides objednavat Saturn? Ak by si nadabil niekde viac ks zobral by som 2ks...


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: DOOM
PříspěvekNapsal: 14 zář 2016, 17:47 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7592
Bydliště: Praha
Has thanked: 960 times
Been thanked: 892 times
Já už Saturn mám. Každopádně - 030/50 je na Amize na limitu díky Chunky2Planar a všeobecné pomalosti chipsetu Amigy. Při dobré optimalizaci a správném využití všech koprocesorů v X68k si dovoluji tvrdit, že 030/50 by měla stačit. Nicméně X68030 má "jen" 25Mhz. A s dostupností turbín je to u 68k trochu na pykatchu.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: DOOM
PříspěvekNapsal: 14 zář 2016, 18:57 
Online
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1307
Bydliště: Praha
Has thanked: 74 times
Been thanked: 170 times
1) C2P na Amize bere pouze par malo procet, tohle je uz je davno zvladnute.

1) C2P i chipset Amigy jde vynechat treba pri pouziti framebuferu v Indivision ECS a ani pak to neni zadny velky fofr.

Ani jedno neni duvod, proc to jede pomalu. Muzeme motorolu vychvalovat, ale 030 proste neni zadna mega-strela. 040/060 to je jina.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DOOM
PříspěvekNapsal: 14 zář 2016, 19:34 
Offline
Kecálek

Registrován: 18 říj 2014, 22:10
Příspěvky: 190
Has thanked: 12 times
Been thanked: 42 times
Doda píše:
Muzeme motorolu vychvalovat, ale 030 proste neni zadna mega-strela. 040/060 to je jina.

To akože 040 na 25MHz je nejaký obrovský nárast výkonu oproti 030 na 50MHz ?
Dokonca 060 na PPC turbokarte je v niečom pomalšia ako 020 na holej A1200 !


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: DOOM
PříspěvekNapsal: 14 zář 2016, 20:01 
Online
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1307
Bydliště: Praha
Has thanked: 74 times
Been thanked: 170 times
Antony/DTA píše:
Doda píše:
Muzeme motorolu vychvalovat, ale 030 proste neni zadna mega-strela. 040/060 to je jina.

To akože 040 na 25MHz je nejaký obrovský nárast výkonu oproti 030 na 50MHz ?
Dokonca 060 na PPC turbokarte je v niečom pomalšia ako 020 na holej A1200 !


V Amize? Za jakych podminek? Proc se ptas prave na kombinaci techto frekvenci?

V cem je 060 na ppc turbokarte pomalejsi nez 020 v hole A1200? To bude asi hodne bezvyznamna vec, spis kuriozita. A 060 ma turbokarte bez ppc je vzdy rychlejsi nez 020?

Moc nechapu co chces rict, pokud tedy vubec neco. Vypada to jako by jsi znal odpovedi, ale presto se na to z nejakeho duvodu ptas.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DOOM
PříspěvekNapsal: 14 zář 2016, 20:20 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7592
Bydliště: Praha
Has thanked: 960 times
Been thanked: 892 times
Já neříkám, že 030/50 je megastřela. Proto jsem psal, že při správné optimalizaci NA SHARP 68030 při využití koprocesorů by se dala zvládnout přijatelná rychlost. Plu jsem zároveň poukázal na to, že AGA chipset není žádný rychlík. Na tom se snad shodnem.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DOOM
PříspěvekNapsal: 14 zář 2016, 20:46 
Online
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1307
Bydliště: Praha
Has thanked: 74 times
Been thanked: 170 times
Tak jasne, to se shodnem. Jenze X68 je posledni dobou velke zaklinadlo a kdyz jsem na OCP chtel videt neco fakt dechberouciho, tak nejlesi co se dalo videt byl Stereet Fighter. A ted je tady Doom ktery na tom urcite musi ficet protoze kopr...... chci to proste videt.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DOOM
PříspěvekNapsal: 14 zář 2016, 21:58 
Offline
Profík

Registrován: 27 črc 2013, 12:24
Příspěvky: 761
Has thanked: 12 times
Been thanked: 87 times
Co se týče rychlosti DOOMa na relativně pomalých strojích, tak DML (autor Falconního enhancend Doom portu Bad Mood) psal poměrně zajímavý rozbor, kde všude dochází ke zpomalení a paradoxně největším problémem není ani tak samotné vykreslování, jako příliš rychlé AI. Standardní DOOM má 35Hz AI což je zároveň strop pro FPS a pokud je velký rozdíl mezi tikem AI a schopností vykreslovat 3D, tak CPU úplně zbytečně spotřebuje až desítky % cyklů v AI a snaze to celé sesynchronizovat.

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, ST, STE, MegaST, 7800, JaguarCD, Commodore C64, Amiga 500/Plus, 1200, CDTV, Sinclair QL + GC, Sharp MZ800, Sord M5, CPC 6128, Spectravideo SVI X'Press, Sony HB-750, Philips CDi 370, Ohio Scientific Challenger, Eureka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DOOM
PříspěvekNapsal: 15 zář 2016, 07:00 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 18 čer 2013, 19:26
Příspěvky: 2240
Has thanked: 83 times
Been thanked: 320 times
BTW běží vůbec Doom na A1200 bez jakékoli turbokarty?

_________________
www.zxsparrow.com


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz